Hyppää pääsisältöön

Emilianne on uusi urbaani poppari, joka haluaa kokeilla ja rikkoa sääntöjä: “Genrerajoista riippumatta ihmiset voisivat tehdä enemmän yhteistyötä”

Tulokaspoppari Emiliannen debyyttisingle Lääke mun nälkään nousi Spotifyn viraalimpien biisien kärkeen.

Promokuva

Emilianne on tuore suomalaisartisti, jonka tammikuun lopulla julkaistu debyyttisingle Lääke mun nälkään nousi suoraan Spotifyn viraalimpien biisien listan kärkikahinoissa ykköseksi. Kappaleella on mukana fiittaamassa pitkän linjan suomiräppäri Tuomas Kauhanen.

– Kappaleen vastaanotto tuntui hämmästyttävältä. Ajattelin, että jengi fiilistelisi biisiä, mutta tällaista suosiota en osannut odottaa debyyttijulkaisulleni, Emilianne sanoo.

Kappaleen syntytarina on sympaattinen. Emilianne kertoo kirjoittaneensa kappaleen, kun hän ei saanut sanottua ihastukselleen tunteistaan. Lopulta laulaja päätti kirjoittaa niistä kappaleen.

Laulaja kritisoi myös nykyistä deittikulttuuria, jossa keskitytään pääasiassa pinnallisiin asioihin. Hänen mukaansa huomio tuntuu usein kiinnittyvän ihmisten saavutuksiin ja egon pönkittämiseen.

– Edetään hirveän nopeasti eteenpäin ilman, että yhtään oikeasti tietää, kuka toinen ihminen on tai mitä itse tuntee.

Studiolla tuottaja Sami Anttila ajatteli fiitin sopivan kappaleeseen. Ystäväpiirin kautta löytyi Tuomas Kauhanen, jonka biisejä Emilianne kävi läpi ja päätti pyytää vierailemaan kappaleelle.

Laulaja kertoo odottaneensa jännityksellä, millaisen tekstin räppäri kappaleeseen kirjoittaa.

– Tuomas teki nopeasti hyvin tarkkanäköisen ja avoimen toisen ihmisen näkemyksen biisiin.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

“Genrerajoista riippumatta ihmiset voisivat tehdä enemmän yhteistyötä”

Kappaleidensa aiheita laulaja kerää elämästään ja havainnoimalla maailmaa. Suomessa varttuminen tummaihoisena naisena on antanut hänelle perspektiiviä kirjoittaa lauluja, Emilianne toteaa.

– Olen kerännyt aiheita ja materiaalia pitkin maanteitä. Koitan poimia teksteistä parhaimmat ja työstää ne loppuun tuottajan kanssa, jolla on samanlainen estetiikan taju kuin itsellä.

Emilianne kertoo saaneensa räppäri Haamuna tunnetulta Mishalta muutamia biittejä, joiden pohjalta hän on lähtenyt työstämään kappaletta englanniksi. Myös uusia yhteistyössä tehtyjä biisejä on luvassa, sillä laulaja kertoo vierailevansa UBJG:n tulevalla kappaleella, jonka julkaisee Monsp Records.

– Räppärit ovat avoimia tekemään yhteistyötä. Höpöteltiin UBJG:n kundien kanssa terassilla ja huomattiin, että meillä on yhteistä ja päätettiin, että tehdään jotain musiikkia yhdessä.

Laulaja on myös viritellyt yhteistyötä persoonallisella otteella elektronista poppia tekevien Katti Meun ja Nununun kanssa, joten palloja on tällä hetkellä ilmassa useampia.

– Olen utelias, kokeilunhaluinen ja kiinnostunut uusista ihmisistä. En halua jumittua yhteen tyyliin tai suuntaukseen. Biisin pitää olla hyvä tai tyypin jollain tavalla henkilökohtaisesti tai musiikillisesti kiinnostava.

Tällä hetkellä Emilianne vielä käynnistelee omaa artistin uraansa, mutta suuntaviivat hänellä on jo mielessä. Hän jatkaa urbaanin popin ja r’n’b:n parissa, mutta haluaa kokeilla rajojaan muusikkona.

Yhteen tyyliin jumittuminen ei laulajaa houkuttele, ja siksi hän tekee mielellään yhteistyötä uusien mielenkiintoisten tyyppien kanssa. Emilianne toivoo, että suomalaisessa musiikkikentässä luovuuden nimissä otettaisiin rohkeammin riskejä.

– Genrerajoista riippumatta ihmiset voisivat tehdä enemmän yhteistyötä. Rikkoa sääntöjä villimmin ja kokeilla uusia juttuja.