Hyppää pääsisältöön

Piditkö Skamista? Tarkista, mitä muita sarjoja Areenassa on sinun makuusi

Viime kesänä päättynyt norjalainen Skam on mullistava nuorten sarja, joka vakuutti etenkin aitoudellaan. Sarjan kaikki kaudet ovat yhä katsottavissa Areenassa.

Skam tunsi nuorten todellisuuden ja nosti esiin tärkeitä aiheita. Vastaa, jäitkö kaipaamaan Skamia?

valtavirta nuoret

Päivisin hän on nörtti, illalla servun pelätyin gameri. DragonSlayer666 aikoo maailman kovimmaksi e-urheilijaksi ja päästä taistelemaan maailman suurimpaan Counter-Strike-turnaukseen Ruotsiin. Tielle ilmaantuu esteitä, ensimmäisenä oma mutsi.

Skamiin verrattu norjalaissarja Nuoret ja lupaavat kertoo kolmesta lukion jo päättäneestä oslolaisystävyksestä, jotka haaveilevat kasvavansa vastuullisiksi aikuisiksi. Mutta kasvun tiellä on esteitä. Vai mitä miettisit, jos olisit lupautunut malliksi hot dog -mainokseen ja valmis pahvimainos herättäisi kiusallisia mielikuvia kadulla. Katsottavana on sarjan kaikki kolme kautta.

Nuoret ja lupaavat -sarjan Alex (Alexandra Gjerpen) istuu sängyllä ja peittää kasvonsa käsiinsä. Vierellään pahvimainoksia, joissa hän poseeraa hot dogin kanssa.
Nuoret ja lupaavat -sarjan Alex (Alexandra Gjerpen) istuu sängyllä ja peittää kasvonsa käsiinsä. Vierellään pahvimainoksia, joissa hän poseeraa hot dogin kanssa. Kuva: Monster AS Nuoret ja lupaavat,alexandra gjerpen

Elämä on edessä myös Putoojat-sarjan lukiota käyvillä nuorukaisilla. Kouluaineiden ohessa opiskeltavaa riittää vastakkaisessa sukupuolessa ja hauskanpidossa.

Dokumentaarinen draama Seitsemäntoista nivoo yhteen kaksi tarinaa vuodelta 1917: Kun 17-vuotiaat Olivia ja Iita kipuilevat kohti itsenäisyyttä, yrittää Suomi sosialistipääministeri Oskari Tokoin johdolla irtautua Venäjän vallasta. Kumpikin tarina johtaa luottamuksen särkymiseen ja verenvuodatukseen.

Tiesitkö, että Olivia on myös Suomen ensimmäinen tubettaja? Syvenny Olivian ja Iitan tarinaan pelaamalla verkkopeliä osoitteessa yle.fi/olivia17.

Ura voi olla ohi jo nuorena. Niklas on parikymppinen – ja hän on HasBeen. Hän oli lupaava teinitähti, jolla oli loistava tulevaisuus. Sarja alkaa perjantaina 30. maaliskuuta.

Avaa Instagram postaus

Hullu – hullumpi – yläaste on holtiton animaatio pikkukaupungin yläasteikäisten elämästä. Antti havainnoi maailmaa parhaiden kaveriensa Kallen ja Keijon kanssa samaan aikaan, kun finnit puskevat kasvoihin ja hormonit jylläävät.

Tutustu myös seuraaviin: Matikkamurhat-sarjaa seuratessasi saatat päässälaskun avulla ratkaista murhamysteerit nopeammin kuin sarjan päähenkilöt. Sarjassa Huominen – taistelun alettua elämä ei ole enää ennallaan telttaretken päätteeksi: vanhemmat ovat kadonneet, puhelimet eivät toimi ja kodit ovat autioituneet...

Amerikkalaisessa sarjassa My Selfie Life kymmenen nuorta kuvaa kameralla elämänsä käännekohtia. Esimerkiksi Desiree on muuttanut New Yorkiin tavoittelemaan unelmaansa Broadway-tähtenä. Rahan tarve ajoi hänet kuitenkin strippaamaan kameran eteen. Kuinka hänen unelmansa käy?

Marcus ja Martinus ovat valoittaneet lasten, nuorten ja vanhempien sydämet. Dokumentti Yhdessä unelmiin seuraa norjalaisduoa kotona, keikalla ja kulissien takana.

Nyt ei kannata protestoida pitkiä alushousuja vastaan! Teenage Ice Trekker -dokumentissa 14-vuotias Jamie lähtee elämänsä vaikeimmalle matkalle isänsä kanssa: arktiseen Grönlannin vuoristoon.

Jamie istuu kivillä. Taustalla vuoristoa.
Jamie istuu kivillä. Taustalla vuoristoa. Kuva: Moon Studio MMXV Grönlanti,retkeily

Säpinää XXX -sarjassa YleX Iltapäivän suvereeni juontajapari Jenni Poikelus ja Alma Hätönen puhuu suoraan seksistä. He kertovat senkin, mitä ei ehkä ehditty kertoa terveystiedon tunnilla.

Voit samalla kertoa, millaisia ohjelmia haluat nähdä Areenassa. Paina "lähetä", ja palautteesi lähetetään anonyymisti Areena-toimitukselle.

Millaisia ohjelmia haluat nähdä Areenassa?

Päivitetty 27.2.2018 klo 18.05: Lisätty linkkejä artikkelin loppuun.

Päivitetty 3.3.2018 klo 23.55: Lisätty linkkejä artikkelin loppuun.

Päivitetty 9.3.2018 klo 18.00: Päivitetty tietoja katsottavissa olevien kausien määrästä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua