Hyppää pääsisältöön

Vasha – Hannu Salosen ohjaama jännityselokuva

Artur (Mehmet Kurtulus) ja Tom (Mart Müürisepp) elokuvassa Vasha
Artur (Mehmet Kurtulus, vas.) ja Tom (Mart Müürisepp) sairaalassa. Artur (Mehmet Kurtulus) ja Tom (Mart Müürisepp) elokuvassa Vasha vasha

TV1 perjantaina 23.2.2018 klo 23.25 - 01.00
Yle Areenassa 7 päivää

Kun autopommi räjähtää Tallinnassa, 16-vuotias Tom tulee pelastaneeksi tšetšeenimiehen hengen. Nuorukainen joutuu keskelle vaikeasti pysäytettävää koston kierrettä.

Tom päätyy yhdessä miehen kanssaan sairaalaan ja lyöttäytyy hänen ystäväksi. Ennen pitkää Tom on henkensä kaupalla mukana tapahtumissa, joiden juuret juontavat Tšetšenian sotaan.

Jännityselokuva Vashan (16) rooleissa nähdään Mart Müürisepp, Mehmet Kurtulus, Jan Uuspõld, Rein Oja, Tim Seyfi ja Adnan Maral.

Neljän maan yhteistuotantona tehdyn elokuvan on ohjannut suomalainen Hannu Salonen.

Salonen on tehnyt pitkään menestyksekästä uraa Saksassa. Hän on ohjannut useita elokuvia sekä paljon tv-sarjoja, erityisesti dekkareita kuten Kriminalisti ja Rikospaikalla. Suomessa hän on ohjannut viimeisimmän Vares-elokuvan Sheriffi, jonka ensi-ilta oli 2015.

Vasha. Käsikirjoitus: Mart Kivastik ja Katrin Laur. Tuotanto: Juonifilmi Oy. Saksa, Viro, Suomi ja Irlanti, 2009. Elokuva on esitetty edellisen kerran Yle Teemalla 2015.

Keskustele