Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Queens: Saara Aallon kolmannen UMK-kappaleen kertosäe iskee kipinää, mutta biisistä puuttuu ruuti

Saara Aallon kolmas UMK-biisi tuo mieleen Britney Spearsin ja Disney-musikaalin.

Saara Aalto

Saara Aallon kolmas UMK-kappale Queens on kolmesta kappaleesta teatraalisin. Kappaleen soittorasiaa muistuttava intro on kuin suoraan Disney-musikaalista, joka on Saara Aallolle jo hyvin tyypillistä. Etäisesti kappale tuo mieleen Britney Spearsin.

Queensin sanoituksissa julistetaan uudesta kansakunnasta, joiden kuningattarista kertosäkeellä lauletaan. Mailmaa syleilevällä kappaleella rakennetaan parempaa huomista tiili kerrallaan ja päästetään irti rajoittavista rakenteista.

Brick by brick we put past behind us,
This is the way we want it, this is the way we build it,
Bit by bit we let the love define us

Kappale keikkuu vahvasti kertosäkeensä varassa, jossa julistetaan uutta maailmanjärjestystä ja kuuntelijaa koukutetaan mukaan woo o oo -huudatuksilla. Vaikka kuinka aiempia biisejä parempi kertosäe yrittää iskeä kipinää kappaleeseen, Queensista puuttuu ruuti.

Queens kuulostaa kulahtaneelta, vaikka sen melodiassa onkin outoa nyrjähtyneisyyttä. Kappale kiitää ohi korvien ja unohtuu nopeasti mielestä. Tuntuu siltä, että paukut ladattiin kahteen ensimmäiseen UMK-biisiin eikä kolmanteen riittänyt enää virtaa.

Saara Aalto on työstänyt edelliset kappaleet Monsters ja Domino ruotsalaisten euroviisukonkarien avustuksella. Queensin taustalla on tekijöitä toisesta perinteisestä Euroviisu-maasta Iso-Britanniasta, sillä kappaleen ovat kirjoittaneet Saara Aallon kanssa Tom Aspaul, Farley Arvidsson ja Charlie Walsh. Biisin on tuottanut ja sovittanut Arto Ruotsala.

Saara Aallon kaikki kolme UMK-kappaletta on nyt julkaistu. Uuden musiikin kilpailu käydään 3. maaliskuuta, jolloin esitykset nähdään sellaisina kuin ne Euroviisuissakin toteutettaisiin.

Lisätietoa löytyy Uuden musiikin kilpailun sivuilta.

Lue lisää:

Biisiesittelyssä Monsters: UMK-artisti Saara Aallon uusi kappale on kuin nakutettu Euroviisujen lavalle

Biisiesittelyssä Domino: Saara Aallon toinen UMK-biisi on rakkaudentäyteinen voimaballadi