Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Sodan näyttämö – ystävykset keskellä Syyrian kaaosta

Syyrialainen radiojuontaja, Obaidah Zytoon, todistaa kamerallaan, kuinka protestit muuttuivat kansannousuksi ja lopulta sisällissotaan.
Syyrialainen radiojuontaja Obaidah Zytoon (vas.) ja hänen ystävänsä todistavat, kuinka maa ajautuu kaaokseen. Syyrialainen radiojuontaja, Obaidah Zytoon, todistaa kamerallaan, kuinka protestit muuttuivat kansannousuksi ja lopulta sisällissotaan. Yle TV1

TV1 maanantaina 26.2.2018 klo 21.30 - 23.10, uusinta sunnuntaina 4.3. klo 23.55
Katsottavissa Yle Areenassa

Arabikevät. Syyria, maaliskuu 2011.

Radio-dj Obaidah ”Oby” Zytoon ja hänen parikymppiset taiteilijaystävänsä lähtevät kaduille protestoimaan presidentti Bašar al-Assadin hallintoa vastaan.

Nuoret aavistavat, että heidän kotimaansa muuttuu lopullisesti. He alkavat kuvaamaan elämäänsä ja tapahtumia ympärillään.

Toivoa tulevaisuudesta koetellaan

Ilmassa väreilee optimismi ja toiveikkuus, on muutoksen ja uuden aika. Puhutaan politiikasta, mutta myös ihmissuhteista ja taiteesta – kaikesta siitä, mikä tämän kaveriporukan elämässä on merkityksellistä.

Kun hallituksen väkivaltainen vastaisku syöksee maan sisällissotaan, kaikki muuttuu. Toivoa paremmasta tulevaisuudesta koetellaan traagisesti.

Syyrian kohtalo tavallisen ihmisen silmin

Oby kuvaa hetkiä hänen ja ystäviensä elämää vuosien 2011 - 2013 aikana. Syvästi henkilökohtainen ja koskettava dokumenttielokuva tallentaa Syyrian kohtalon pienen ystäväporukan silmin.

Elokuvan on ohjannut Zytoonin lisäksi tanskalainen Andreas Dalsgaard.

Maailmalla palkittu dokumentti

Suomalaisen Oktober-yhtiön osatuottama dokumentti on palkittu Venetsian elokuvajuhlilla vuonna 2016. Se on saanut myös Göteborgissa dokumenttielokuvien pääpalkinnon.

The War Show. Ohjaus: Andreas Dalsgaard ja Obaidah Zytoon. Tuotanto: Fridthjof Film /Dharma Film/Oktober Oy, Tanska, Syyria, Suomi, 2016.

Keskustele