Hyppää pääsisältöön

Ensiesityksessä Saara Aalto Queens: kolmas UMK18-kappale on No Fearin jatko-osa

Queensin myötä valmistuu Saara Aallon UMK18-kappaleiden trio. Kaksi aiemmin julkaistua kisabiisiä ovat Monsters ja Domino. Queensin keskiössä ovat rakkaus, valo ja positiivisuus. Euroviisuedustuskappale valitaan lauantaina 3.3. - suora lähetys Yle TV1:llä ja Yle Areenassa.

- Tämän voi ajatella No Fearin jatko-osana, Saara sanoo.

Siinä missä vuoden 2016 UMK-ehdokkaassa vasta päästettiin peloista irti, Queensissa luodaan joukolla uutta maailmaa.

- Tämä on oikein sellainen rakennusbiisi, että nyt tehdään! Laitetaan uudet tiilet ja tehdään tästä hieno maailma!, Aalto iloitsee ja samalla pinoaa käsillään kuvitteellisia tiiliä.

Saara näkee kappaleessa ihmisiä, jotka haluavat päästä eroon vanhoista, toimimattomista rakenteista, luoda uudet säännöt ja rakentaa maailman, jossa rakkaus, valo ja positiivisuus ovat keskiössä. Kappaleen sanoma on esittäjälleen tärkeä ja sopii viisuihin hyvin.

Uusi maailma on toteutunut Saara Aallon elämässä Lontooseen muuton myötä. Ympärillä ovat uudet ihmiset ja vanhalle on joutunut sanomaan hyvästit. Hän myöntää, että vuosi on ollut rankka, mutta samalla kokemus on ollut hieno ja korvaamaton.

- Minulla on sellainen olo, että tämä viisu-homma kiteyttää kaiken edellisenä vuotena tapahtuneen, Saara summaa.

Ajattelin että melodia on outo.― Saara Aalto

Queens on tehty tammikuussa 2017 Lontoossa. Tuolloin ei Aallon elämässä Euroviisuista ollut tietoakaan. Biisi jäi itse asiassa melkein tekemättä.

- Menin studioon kolmen minulle täysin vieraan miehen kanssa, mutta me ei oikein päästy eteenpäin sessiossa.

Kolme vierasta miestä olivat Tom Aspaul, Farley Arvidsson ja Charlie Walshe. Aspaul on kirjoittanut kappaleita mm. Kylie Minoguelle ja Matt Terrylle. Queensin tekijätiimistä löytyy myös suomalaisväriä. Kappaleen on sovittanut ja tuottanut Arto Ruotsala, joka on tuttu UMK-yleisölle kaudelta 2017 Alvan Arrows-kappaleen tuottajana.

Lontoolaisessa studiossa hyviä ideoita ei tullut, lähtökuoppia ei löytynyt ja tekeminen oli pysähdyksissä. Aalto kertoo, että pieni paniikki alkoi hiipiä kaulukseen. Idea oli pakko saada, koska tyhjin käsin ei kukaan halunnut poistua.

- Yht’äkkiä muistin melodian, jonka olin tehnyt kaksi vuotta sitten UMK16-biisiä No Fear varten. Hahmotelma oli vähän egyptiläinen ja ajattelin, että melodia on outo, Aalto muistelee.

Aalto rohkaistui soittamaan pianolla aihionsa muille biisintekijöille ja kysymään heidän mielipidettään. He myös pitivät melodiaa outona, mutta juuri sen takia he halusivat tehdä siitä biisin. Se oli cool. Lopputuloksena sessioista syntyi Queens.

Aalto kertoo, että koko vuoden kappale on ollut hänen ja taustajoukkojensa mielissä mahtavana ja mageena biisinä.

- Tuntui, että Queens pitää viedä jonnekin ja Euroviisut on ihan täydellinen paikka tälle. En malta odottaa tämän lavashow’ta, koska tämän esittämisestä tulee todella hauskaa.

Lue lisää Dominosta!
Lue lisää Monstersista!

Minkä kappaleen lähettäisit Euroviisuihin edustamaan Suomea?

Säkenöivä voimabiisi Monsters
68% (7702 ääntä)
Valon ja positiivisuuden Queens
22% (2536 ääntä)
Rakastavaisten stadionbiisi Domino
10% (1124 ääntä)
Ääniä yhteensä: 11362

UMK18: Saara Aalto

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 3.3. Saara Aalto esittää kilpailukappaleet Monsters, Domino ja Queens.

Hanki lippusi paikan päälle Espoo Metro Areenalle tai seuraa lähetystä suorana la 3.3. klo 19 alkaen Yle TV1:llä, Yle X3M'llä ja Yle Areenassa.

Voit äänestää UMK18-suosikkibiisiäsi la 3.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Voittajabiisin määrittää puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kansainvälisen raadin antamat pisteet,

UMK18-voittajabiisi ja show edustaa Suomea toukokuussa Euroviisuissa Lissabonissa .

Seuraa Uuden Musiikin Kilpailua somessa:

Instagram: @uudenmusiikinkilpailu
Twitter: @Yle_UMK
Facebook: @uudenmusiikinkilpailu
YouTube: UudenMusiikinKilpailu
#UMK18 // #euroviisut

UMK18 Saara Aalto

Minkä kappaleen lähettäisit Euroviisuihin edustamaan Suomea?

Säkenöivä voimabiisi Monsters
68% (7702 ääntä)
Valon ja positiivisuuden Queens
22% (2536 ääntä)
Rakastavaisten stadionbiisi Domino
10% (1124 ääntä)
Ääniä yhteensä: 11362

#UMK18 Viranomaistiedotteet