Hyppää pääsisältöön

"I love Kaurismäki" - katso, kuinka tyylikkäästi Holby Cityn sairaalaa fanittava suomalaisohjaaja huomioidaan suosikkisarjan jaksossa

Holby Cityn sairaala, tohtori Damon Ford (David Ajao).
Holby Cityn sairaala, tohtori Damon Ford (David Ajao). Kuva: Yle/BBC Holby Cityn sairaala,Yle TV2

Kerroimme marraskuussa, että Suomen kansainvälisesti arvostetuin elokuvaohjaaja Aki Kaurismäki on koukussa Holby Cityn sairaalaan. Mutta ei siinä vielä kaikki! BBC ja Holby City tekivät nimittäin Kaurismäelle hienon vastatribuutin, jonka voi katsoa suoraan ao. Areena-linkistä. Tässä jutussa on lisäksi tarkat tiedot myös siitä, miten Holby Cityä ja emosarja Casualtya esitetään vuoden 2018 aikana Ylen kanavilla.

Leningrad Cowboys Go America on suosikkini, se saa minut nauramaan.― tohtori Damon Ford
On hyvin harvinaista, suorastaan poikkeuksellista, että kansainvälisen hittisarjan ystävä saa tunnustuksen diggailulleen itse ohjelmassa - etenkin, jos kyseessä on suomalainen henkilö. Holby Cityn sairaalassa nähdyn eleen taustalla on todennäköisesti Aki Kaurismäen The Guardianille toukokuussa 2017 antama haastattelu, jossa ohjaaja paljasti katsovansa Holbya. Ylelle Kaurismäki taustoitti asiaa loppuvuodesta vielä hieman tarkemmin.

Näin Holby Cityn sairaala ja Casualty jatkuvat Ylen kanavilla

Holby Cityn yhdeksästoista tuotantokausi päättyi keskiviikkona 21. helmikuuta. Holby palaa ruutuun 5.3. Silloin käynnistyvät kauden 17 uusinnat, jotka esitetään Kakkosella maanantaista perjantaihin klo 10. Areenassa jaksot ovat katsottavana viikon ajan. Tv:n lähetysajat vaihtelevat mm. urheilusyistä, joten ne kannattaa tarkistaa ohjelmaoppaasta.

Holby Cityn sairaalan uudet osat ovat vuorossa tällä tietoa marraskuun lopulla. Silloin vauhtiin pyörähtävä 20. kausi alkoi Isossa-Britanniassa tammikuussa.

Emosarja Casualty puolestaan palaa ruutuun 26.2. alkaen arkiaamuisin klo 9. Vuorossa oleva tuotantokausi on järjestysnumeroltaan 21 (ensiesitys briteissä 2006), ja ennen Holbyn paluuta Casualtya ehditään näyttää neljä kautta. Mahdollisuuksien mukaan ja tuttuun tapaan kunkin aamun jakso uusitaan Kakkosella iltaisin klo 18. Areenassa jokainen osa on kahden viikon ajan.

Korean paralympialaiset ja muut urheilut vaikuttavat välillä myös Casualtyn alkamisaikoihin, ja siksi varmin tapa kartalla pysymiseen on niin ikään ohjelmaopas.

Lisää ohjelmasta

Keskustele

Yle TV2