Hyppää pääsisältöön

Kesäkurpitsatagliatelle paahdettujen kurpitsansiementen kera

zucchinipasta på tallrik
zucchinipasta på tallrik Kuva: Yle

Kesäkurpitsa sopii hyvin pastan korvikkeeksi. Osa syö sen raakana, mutta minusta se on parasta, jos sen paistaa nopeasti paistinpannussa, niin että hienot pähkinäiset aromit tulevat esiin.

Ainekset

  • 1 pieni tai normaalikokoinen kesäkurpitsa per henkilö
  • 2 ruokalusikallista kurpitsansiemeniä per henkilö
  • oliiviöljyä
  • raastettua parmesaania
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin:

  1. Aloita paahtamalla kurpitsansiemeniä kuivassa paistinpannussa, kunnes ne pomppivat ja napsahtelevat ja saavat väriä ja turpoavat hiukan.
  2. Anna niiden jäähtyä lautasella.
  3. Höylää ohuita suikaleita kesäkurpitsasta perunankuorimaveitsellä.
  4. Paista kesäkurpitsansuikaleita nopeasti paistinpannussa tilkassa oliiviöljyä, kunnes ne pehmenevät, saavat hiukan väriä ja tuoksuvat pähkinäisiltä (pinsetit ovat hyvä työväline niiden nosteluun).
  5. Nosta paistetut kesäkurpitsansuikaleet lautaselle. Suolaa, pippuroi ja ripottele pinnalle parmesaania ja paahdettuja kurpitsansiemeniä ja lorauta päälle oliiviöljyä.
  6. Tarjoile heti lisäkkeenä tai yksinkertaisena lounaana.

Kesäkurpitsasuikaleita voi hyvin käyttää myös pastalevyjen sijaan kesäkurpitsalasagnessa:

  • Laita niitä lasagnevuokaan kerroksittain tomaattikastikkeen, paistettujen sienien ja valkokastikkeen kanssa.
  • Paista 20 minuuttia 220 asteisessa uunissa.

Kurpitsansiemeniä on helppo kuivattaa itse.

Niiden pähkinäinen maku sopii hyvin monien ruokien mausteeksi. Niiden maku voimistuu, jos niitä paahtaa pannussa ennen käyttöä.

  1. Poimi kurpitsansiemenet kurpitsasta.
  2. Huuhtele pois kurpitsasta tullut tahmeus.
  3. Levitä siemenet kuivumaan keittiöpyyhkeen päälle.
  4. Paahda siemenet kuivassa paistinpannussa ennen käyttöä.