Hyppää pääsisältöön

Näin äänestät UMK18: Saara Aalto -show:ssa suosikkikappalettasi

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 3.3. Saara Aalto esittää kilpailukappaleet Monsters, Domino ja Queens, joista katsojat ja kansainvälinen raati valitsevat parhaan kappaleen sekä show’n toukokuussa Lissabonissa järjestettäviin Euroviisuihin.

Voit äänestää suosikkikappalettasi UMK18: Saara Aalto -lähetyksen aikana lauantaina 3.3.

Voit osallistua biisiäänestykseen ilmaiseksi Yle.fi-sovelluksella, jonka voit ladata Android- sekä Apple -älypuhelimiin ja tabletteihin. Kirjaudu sovellukseen Yle Tunnuksella ja olet valmis äänestämään. Voit antaa yhdelle kappaleelle yhden äänen, mutta voit vaihtaa mielipidettäsi niin pitkään kun äänestys on auki.

Käy siis jo hyvissä ajoin etukäteen lataamassa Yle.fi-sovellus ja luo itsellesi Yle Tunnus.

Voit myös äänestää lähettämällä tekstiviestin sekä soittamalla äänestysnumeroon. Yhden äänen hinta on yksi euro ja tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi. Voit äänestää useamman kerran.

Äänestysnumerot kilpailukappaleittain

1. Monsters

 • Lähetä 1 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 51

2. Domino

 • Lähetä 2 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 52

3. Queens

 • Lähetä 3 numeroon 16499
 • Soita 0700 790 53

Tekstiviestin hinta on 1 euro ja puhelinäänen hinta on 1 euro + paikallisverkkomaksu.

Älä lähetä tekstiviestejä tai soita äänestysnumeroihin lauantain 3.3. lähetyksen ulkopuolisena aikana - ääntäsi ei rekisteröidä mutta se voidaan laskuttaa liittymästäsi.

Voittajakappaleen valintaan vaikuttavat puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kansainvälisen raadin antamat pisteet. Pisteitä kansainvälisessä raadissa antavat edustajat Iso-Britanniasta, Islannista, Ranskasta, Virosta, Italiasta, Sveitsistä, Norjasta ja Portugalista.

Päivitys la 3.3.: Lisätty äänestysnumerot; lisäksi irlantilainen raadin jäsen vaihtunut italialaiseksi.

Uuden Musiikin Kilpailun 2018 äänestyksen ohjeet ja säännöt

1. Yleistä

Voit osallistua Uuden musiikin kilpailun 2018 (UMK18) äänestykseen äänestämällä la 3.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksen kautta sekä maksullisesti lähettämällä tekstiviestin tai soittamalla äänestysnumeroon.

TV-lähetyksen aikainen äänestys on auki la 3.3. klo n.19.00 - n. 20.15. TV-lähetyksen aikaisen äänestyksen alkamis- ja päättymisaika on viitteellinen, tarkat alkamis- ja päättymisajat ilmoitetaan suorassa tv-lähetyksessä. Lähetyksen aikaiset äänestysnumerot ja ohjeet kuulutetaan sekä näytetään tv-ohjelman aikana tv-ruudussa, sekä mahdollisesti ennakkoon UMK:n verkkosivulla.

Äänestysaikojen ulkopuolella tai muilla tavoin annettuja ääniä ei huomioida äänestystuloksessa, mutta maksullisista äänistä voidaan silti veloittaa. Vääriin äänestysnumeroihin meneviä viestejä tai puheluita ei hyvitetä.

UMK18 lahjoittaa tänä vuonna äänestystuotot Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Keräyslupa koko Suomi (paitsi Ahvenanmaa) RA/2017/396 voimassa 20.4.2017–19.4.2022, Poliisihallitus 6.4.2017. Keräyslupa Ahvenanmaa ÅLR 2018/901, voimassa 14.2.–31.12.2018, Ålands landskapsregering 14.2.2018.

UMK18-voittajan ja Suomen euroviisuedustajan valintaan vaikuttavat 50% yleisöäänet sekä 50% lähetyksessä kansainvälisen raadin antamat pisteet. Maksulliset ja maksuttomat yleisöäänet ovat samanarvoisia.

Yleisradio Oy (Yle) valvoo UMK18:n äänestyksen toteutusta, mutta Yle taikka niiden yhteistyökumppani(t) eivät valitse voittajaa itse, vaan voittajan valinta perustuu äänestystulokseen sekä Ylen valitseman kansainvälisen raadin ääniin. Mikäli äänestystulos ei ole luotettava esimerkiksi teknisen häiriön tai Ylen, tai tämän alihankkijoiden tai yhteistyökumppaneiden vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevan syyn vuoksi, voittajan päättää Ylen nimeämä erityinen asiantuntijaraati.

Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät voi taata tietoliikenneyhteyksien keskeytyksetöntä ja/tai häiriötöntä toimintaa taikka puhelinlinjojen ja -verkkojen kapasiteetin riittävyyttä tai täyttä toimintakuntoisuutta äänestyksen aikana. Äänestyspalvelu voi poikkeuksellisesti ja/tai ilman ennakkovaroitusta olla poissa käytöstä järjestelmähäiriön, ylläpitotoimintojen vuoksi tai Ylestä, tai tämä alihankkijoista riippumattomista syistä. Yle, ja/tai tämän alihankkija(t) eivät vastaa teknisistä ja/tai muista ongelmista taikka häiriöistä, joita voi esiintyä tietoliikenneyhteyksissä tai -verkoissa, järjestelmissä, palvelimissa, jakeluteissä tai ohjelmistoissa tai jotka voivat muuten estää annetun äänen päivittymisen ääntenlaskentasovellukseen sekä tästä äänestäjälle mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta.

Mikään näissä säännöissä tai ehdoissa ei rajoita kuluttajansuojaasi.

Yle kerää tietoja verkkosivuillaan ja Yle Tunnuksen kautta tarjotakseen parempaa palvelua. Käyttäjänä hallitset omia tietojasi. Yleisradio ei jaa tietoja eteenpäin ilman käyttäjän selkeää suostumusta.

Lue lisää Yle Tunnuksen tietosuojaan liittyvistä kysymyksistä.

Lue lisää Ylen verkkosivustojen yksityisyyden periaatteista.

Yle ei anna mitään suoria tai välillisiä takuita Ylen internetsivuston ja sovellusten toimivuudesta tai ominaisuuksista eikä takaa, että se toimii katkeamattomasti ja virheettömästi. Yle internetsivuston ja sovellusten käyttäminen edellyttää datayhteyden käyttöä. Yle ei peri internetsivuston ja sovellusten käytöstä maksua, mutta käyttäjän operaattori ja/tai internet-palveluntarjoaja voi veloittaa käyttäjää datayhteyden käytöstä. Käyttäjä vastaa kaikista internetsivuston käytöstä itselleen aiheutuvista välittömistä ja välillisistä kuluista.

2. Äänestysohjeet

a) Yle.fi-sovelluksen kautta:
Voit äänestää maksutta Yle.fi-sovelluksella, jonka voit ladata osoitteesta yle.fi/sovellus. Voit ladata sovelluksen Android- sekä Apple -älypuhelimiin ja tabletteihin. Kirjaudu sovellukseen Yle Tunnuksella. Yle Tunnus on yhteinen tunnus, jolla pääset kirjautumaan kaikkiin Ylen palveluihin yhdellä kertaa. Yle Tunnuksen luomista varten tarvitset voimassaolevan sähköpostitilin. Sovelluksen kautta voi antaa vain yhden äänen, mutta äänen kohdetta voi vaihtaa niin pitkään kun äänestys on auki.

b) Äänestys TV-lähetyksen aikana tekstiviestillä:
Äänestys tapahtuu tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti (esim. tv-ruudussa ja tv-ohjelman nettisivuilla ilmoitettua äänestysnumeroa käyttäen) lähettämällä tekstiviestinä valitun äänestyskohteen numero äänestysohjeiden mukaiseen puhelinnumeroon. Näin antamasi ääni on rekisteröity ja vaikuttaa äänestystulokseen.
Yhden tekstiviestin hinta on 1 euroa.
Voit äänestää tekstiviestillä useammin kuin kerran.

c) Äänestys TV-lähetyksen aikana puhelimella:
Äänestää voi myös soittamalla puhelimella tv-ohjelman äänestysohjeiden mukaisesti kullekin äänestyskohteelle annettuun äänestyspuhelinnumeroon. Numerot näkyvät kunkin äänestyskohteen kohdalla ruudussa lähetyksessä ja tv-ohjelman nettisivuilla.
Yhden äänestyspuhelun hinta on 1 euroa/puhelu + pvm.
Mikäli äänestyslinjoissa on ruuhkaa, voit soittaa hetken kuluttua uudestaan, mikäli äänestysaikaa on vielä jäljellä.
Voit äänestää puhelimella useammin kuin kerran.

3. Palaute

Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat antaa palautetta äänestyksestä, ota yhteys Yleen seuraavin tavoin:

 • Täytä lomake verkko-osoitteessa: https://palaute.yle.fi/
 • sähköpostitse osoitteeseen ohjelmapalaute@yle.fi
 • puhelimitse, p. 020 690 414 (Puhelun hinta on sama kuin paikallispuhelu- tai matkapuhelumaksu. Puhelinpäivystys on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10 - 14. Muina aikoina voi jättää viestin puhepostiin.)
 • postitse osoitteella Yle Ohjelmapalaute, PL 98, 00024 Yleisradio

Muista kertoa palautteessa seuraavat asiat:

 • Oma nimesi, yhteystietosi (mieluiten puhelinnumerosi)
 • Viittaa ohjelmaan Uuden Musiikin Kilpailu 2018 (UMK18)
 • Tarkenna onko kyse yle.fi-sovellus -äänestys vai SMS tai puhelinäänestys
 • Anna tarvittavia tarkentavia lisätietoja, mm.
 1. Äänestyksessä käyttämäsi liittymän puhelinnumero
 2. Aika jona mahdollinen ongelma esiintyi
 3. Mobiilioperaattorin nimi
 4. Puhelimesi merkki ja malli
 5. Numero johon äänestysviestin laitoit tai soitit

Maksullisten tekstiviesti- ja puhelupalveluiden osalta Ylen kumppani Securycast vastaa mahdollisiin kysymyksiin:

Asiakaspalvelu@securycast.com
Puhelin 010 850 4745, arkisin 8.30-16.30

Palautteisiin vastataan mahdollisimman nopeasti.

Yle Ohjelmapalautteen rekisteriseloste

Yleisradio Oy, Radiokatu 5, 00024 Yleisradio
p. 09 14801/vaihde
Y-tunnus 0215438-8

UMK18: Saara Aalto

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 3.3. Saara Aalto esittää kilpailukappaleet Monsters, Domino ja Queens.

Hanki lippusi paikan päälle Espoo Metro Areenalle tai seuraa lähetystä suorana la 3.3. klo 19 alkaen Yle TV1:llä, Yle X3M'llä ja Yle Areenassa.

Voit äänestää UMK18-suosikkibiisiäsi la 3.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Voittajabiisin määrittää puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kansainvälisen raadin antamat pisteet,

UMK18-voittajabiisi ja show edustaa Suomea toukokuussa Euroviisuissa Lissabonissa .

Seuraa Uuden Musiikin Kilpailua somessa:

Instagram: @uudenmusiikinkilpailu
Twitter: @Yle_UMK
Facebook: @uudenmusiikinkilpailu
YouTube: UudenMusiikinKilpailu
#UMK18 // #euroviisut

UMK18 Saara Aalto

Minkä kappaleen lähettäisit Euroviisuihin edustamaan Suomea?

Säkenöivä voimabiisi Monsters
68% (7702 ääntä)
Valon ja positiivisuuden Queens
22% (2536 ääntä)
Rakastavaisten stadionbiisi Domino
10% (1124 ääntä)
Ääniä yhteensä: 11362

#UMK18 Viranomaistiedotteet