Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Nartut: Ellinoora huutaa asenteella siitä, kuinka naisten pitäisi pitää toistensa puolia

Tällaisena et ole koskaan ennen kuullut Ellinooraa. Voimalaulu, olkaa hyvä.

Ellinoora // Kuva: Promokuva: Warner Music

Mahtipontisilla torvilla maustettu Ellinooran_Nartut _on laulajan kakkosalbumin toinen single. Artisti esitti biisin ensimmäistä kertaa livenä viime lokakuussa Helsingin Tavastialla.

Ellinooran aiempaa roisimpi ilmaisu ja sanavarasto tekevät pesäeroa Villi lapsi -debyyttiin. Nartut-kappaleessa nussitaan peilikuvaa ja kutsutaan narttua kusipääksi. Aiemmin leijonakuninkaista ja elefanteista laulaneen Ellinooran suusta nämä sanat kuulostavat erityisen voimakkailta. Uudenlaisen itsevarmuuden äärellä oleva laulaja on kuitenkin edelleen hyviksien puolella, vaikka asenne on nyt jotain muuta kuin ennen.

Uudessa biisissä ei keskitytä vain nuoruuden kasvukipuihin, kuten monissa muissa Ellinooran kappaleissa aiemmin. Tässä laulussa mainitaan myös nelikymppiset.

Ilkeet tytöt on ilkeitä aina
kakskyt tai nelkytvuotiaina
vaik ne koittaa sun demoneille soittaa
ei anneta narttujen voittaa

Nyt laulaja on aivan eri fiiliksissä kuin edellisellä _Glitteri-_sinkullaan, joka kyseenalaisti cooliuden merkityksen. Ellinooran _Nartut-_biisin räppisäkeistöistä tulee etäisesti mieleen PMMP:n ja Mariskan mimmienergiaa tihkuva _Tytöt-_kappale, vaikka tarinoilla onkin eri näkökulmat. Ellinooran omastakin tuotannosta löytyy Tytöille-niminen kappale, jossa naisten keskinäisistä väleistä kerrotaan aivan toisella tavalla kuin Nartut-biisissä. Siinä ystävyys on ikuista ja mimmit parhaita. Tämän kappaleen nainen on naiselle susi.

Ellinoora tekee parhaillaan kakkosalbumiaan tuottajansa Samuli Sirviön kanssa, myös YleX:n TheManninen vieraili studiossa. Laulaja on kertonut, ettei kakkosalbumin tekeminen tunnu vaikealta.