Hyppää pääsisältöön

Saara Aallon viisubiisi selviää ensi viikolla – onko Monsters-kappaleessa eniten potentiaalia?

Saara Aallon kaikki UMK-biisit on nyt julkaistu. Ensi lauantaina 3. maaliskuuta selviää, mikä niistä valitaan varsinaiselle viisulavalle Lissaboniin.

Saara Aalto // Kuva: YleX/Juuli Aschan

Saara Aalto edustaa Suomea tänä vuonna Euroviisuissa joko kappaleella Monsters, Domino tai Queens.

Ensi viikon UMK: Saara Aalto -lähetyksessä Suomen viisukappaleen valitsevat kotimaisten katsojien lisäksi kansainväliset raadit.

Aalto teki vaikutuksen Britannian X Factor -esityksillään ympäri Eurooppaa. Siksi hänen live-esiintymistään viisulavalla odotetaan mielenkiinnolla, mutta riittääkö se voittoon asti?

Mikä biiseistä valitaan?

Monsters on saanut eniten näkyvyyttä muun muassa siksi, koska se julkaistiin ensimmäisenä. Biisi on vahvoilla, koska se jää soimaan päähän, sitä on hehkutettu ennakkoon eniten ja se on viisuihin sopiva virtaviivainen tanssipop-kappale. Kappaleen taustalla on ruotsalaista viisuosaamista, sillä tekijätiimissä on Måns Zelmerlöwin _Heroes-_kappaleen tuottajia ja laulunkirjoittajia.

Toisena julkaistun Domino-rakkauslaulun taustalla on myös vankkaa viisuosaamista. Biisin tuotanto- ja sävellystiimissä on ollut mukana Thomas G:son, joka vastasi vuoden 2012 Euroviisujen Loreenin esittämästä voittajakappaleesta Euphoria.

Kolmantena julkaistu teatraalinen _Queens _on maailmaa syleilevä kappale, jolla rakennetaan parempaa huomista. Sen sanoma varmasti vetoaa viisufaneihin. Kappaleen ovat kirjoittaneet Saara Aallon kanssa Tom Aspaul, Farley Arvidsson ja Charlie Walsh. Biisin on tuottanut ja sovittanut Arto Ruotsala.

Kappaleiden ennakkokuuntelussa ylivoimainen suosikki oli Monsters. Tilaisuudessa äänestivät toimittajat, bloggarit ja viisufanit. Myös ulkomailla biisi on kerännyt kehuja etenkin somessa ja se kuuluu vedonlyöjien suosikkeihin.

Aalto on saanut tiimiinsä biisinkirjoittajien lisäksi muitakin nimekkäitä tekijöitä, joista yksi vaikuttavimmista on koreografi Brian Friedman. Häneen Saara tutustui jo X Factorissa. Friedman on aiemmin työskennellyt muun muassa Beyoncén ja Britney Spearsin kanssa. Show’sta tulee takuulla näyttävä.

Valitettavaa on se, että viisuihin sopiva selkeä voimaballadi jäi yllättäen puuttumaan Aallon kappalevaihtoehdoista. Se olisi tuonut kiinnostavaa vaihtelua biiseihin ja lisäjännitystä UMK-finaaliin.

Joka tapauksessa Suomella on hyvät mahdollisuudet päästä Saara Aallon esityksellä neljän vuoden tauon jälkeen viisufinaaliin Portugalissa. Olisi mahtavaa, jos Suomi voittaisi Euroviisut jälleen monsteriteemalla.

Lue myös:

Biisiesittelyssä Monsters: UMK-artisti Saara Aallon uusi kappale on kuin nakutettu Euroviisujen lavalle

Biisiesittelyssä Domino: Saara Aallon toinen UMK-biisi on rakkaudentäyteinen voimaballadi

Biisiesittelyssä Queens: Saara Aallon kolmannen UMK-kappaleen kertosäe iskee kipinää, mutta biisistä puuttuu ruuti