Hyppää pääsisältöön

Viro juhlii – Anna-Liisa Tilus ja Margus Saar kuuluttavat Ykkösellä

Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin.
Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus ja Viron television uutisankkuri Margus Saar. Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin. Kuva: Yle Kuvapalvelu Viro 100 -juhlavuosi,Yle TV1

Hyvää itsenäisyyspäivää 100-vuotias Viro! Ilusat iseseisvuspäeva, saja-aastane Eesti Vabariik!

Naapurimaamme Viron itsenäisyyspäivää juhlistetaan lauantaina 24. helmikuuta TV1:llä suomalais-virolaisella yhteiskuulutuksilla.

Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa rinnalleen Viron ETV:n uutisankkurin Margus Saarin. Katsojille on luvassa päivän ja illan aikana kielikylpyjä, sillä Margus puhuu kuulutuksissa suomen lisäksi viroa.

Ykkösen kuulutukset nauhoitettiin kuluneella viikolla, sillä Margus Saar juhlii kotimaansa itsenäisyyspäivää työtehtävissä. Anna-Liisa Tilus teki vastaavan vierailun Viron televisioon, kun Suomi juhli 100-vuotista itsenäisyyttään.

Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin.
Uutistenlukija Marjukka Havumäki tapasi virolaisen kollegansa Margus Saarin. Kuvassa myös toimittaja Karmel Killandi. Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin. Kuva: Yle Kuvapalvelu Viro 100 -juhlavuosi,Yle TV1
Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin.
Margus valmistautuu nauhoitukseen. Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin. Kuva: Yle Kuvapalvelu Viro 100 -juhlavuosi,Yle TV1

Tervetuloa ruudun ääreen!

Margus on ollut Viron television ETV:n uutisankkurina jo 15 vuotta. Sitä ennen hän on kuuluttanut, tehnyt lastenohjelmia sekä ajankohtaisohjelmia ja juontanut Viron itsenäisyyspäivänä presidentin Lnnan juhlia – kuten tänäkin vuonna.

”Linnan juhlien juontaminen on hyvä juttu”, kuvailee Margus mieluista työtehtävää.

Marguksen mielestä tv-kuuluttajan työ on tärkeätä. ”Kuuluttajan tehtävänä on kutsua ihmiset katsomaan, hän on kanavan esikuva.” (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin.
Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin. Kuva: Yle Kuvapalvelu Viro 100 -juhlavuosi,Yle TV1

Illan viimeinen kuulutus – Näin Margus kiittää suomalaisia!

Margus Saar on mukana lauantain kuulutuksissa kello 15.50; 17.10; 18.45, 21.00 ja viimeisen kerran kello 21.45, kun Komisario Maigret palaa ohjelmistoon. Margus kiittää illan päätteeksi suomalaisia viroksi, mutta tässä hänen viestinsä myös suomeksi.

”Mul on tõesti hea meel, et Soome oma lõunanaabri 100.-ndale sünnipäevale nii uhkelt kaasa elab, et teil on sel puhul saated televisioonis ja raadios, et tähtsad majad ja rajatised on täna olnud Eesti sini-must-valge lipu värvis. Meie riigid on ühevanused. Me pole käinud päris ühesugust teed, kuid Soome nii olulist lähedust oleme tundnud kogu aeg.”

”Olen todella iloinen, että Suomi myötäelää niin ylpeänä oman etelänaapurinsa 100-vuotissyntymäpäivää, että teillä on sen vuoksi lähetyksiä televisiossa ja radiossa, että tärkeät rakennukset ja laitokset on tänään valaistu sini-musta-valkoisin värein. Meidän valtiomme ovat samanikäiset. Me emme ole kulkeneet aivan samanlaista tietä, mutta olemme tunteneet Suomen niin tärkeää läheisyyttä koko ajan.”

Ylen linkkitorni valaistaan Viron lipun väreillä

Ykkönen ja koko Yle juhlistavat Viron itsenäisyyspäivää runsaalla ohjelmistolla. Yle Areenaan on koottu oma Viro 100 -kanava.

Yle kunnioittaa Viron lauantaista juhlapäivää valaisemalla Pasilan linkkitornin Viron lipun väreillä. Linkkitornin valaistus on nähtävissä koko viikonlopun ajan. Torniin tulee yhteensä 36 valonheitintä.

Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin.
Kuuluttaja Anna-Liisa Tilus saa Viron itsenäisyyspäivän kunniaksi rinnalleen ETV:n uutisankkurin Margus Saarin. Kuva: Yle Kuvapalvelu Viro 100 -juhlavuosi,Yle TV1
Keskustele