Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Häiriötekijä – elokuva vinksahtaneesta arjesta

Vinksahtaneita tarinoita tarjoileva kauhistuttava komedia Häiriötekijä.
Tommi Korpela, Elina Knihtilä, Lotta Kaihua ja Elena Leeve elokuvassa Häiriötekijä. Vinksahtaneita tarinoita tarjoileva kauhistuttava komedia Häiriötekijä. Häiriötekijä,Yle TV1

TV1 sunnuntaina 4.3.2018 klo 21.05 - 22.30, uusinta maanantaina 5.3. klo 23.25
Yle Areenassa 7 päivää

Mitä tapahtuu, kun aatelisperheen äidin häveliäisyys unohtuu elämän viime metreillä? Minkälaiset hautajaiset mielikuvitusystävä saa?

Miten it-nörtin itsetunto kestää testosteronia uhkuvan metsämiehen kohtaamisen tai miten onnistuu asuntonäyttö, jossa asiakas alkaa kuulla häiritseviä ääniä?

Arki vinksallaan

Tv-ensi-illassa nähtävä elokuva Häiriötekijä (12) on hauska, rohkea ja makaaberi komedia elämän arkisista tilanteista.

Aleksi Salmenperän ohjaama elokuva koostuu kymmenestä eri tarinasta, joissa kaikissa jokin on vinksahtanut paikoiltaan. Häiriötekijä-elokuva perustuu helsinkiläisen Q-teatterin samannimiseen menestysnäytelmään vuodelta 2013.

Vinksahtaneita tarinoita tarjoileva kauhistuttava komedia Häiriötekijä.
Tommi Korpela palkittiin roolityöstään Jussilla.. Vinksahtaneita tarinoita tarjoileva kauhistuttava komedia Häiriötekijä. Kuva: Häiriötekijä,Yle TV1

Kolme Jussi-palkintoa

Häiriötekijä-elokuvassa näyttelee sama porukka kuin teatterissakin. Mukana ovat Tommi Korpela, Pirjo Lonka, Elina Knihtilä, Eero Ritala, Lotta Kaihua, Elena Leeve ja Jani Volanen, joka ohjasi alkuperäisteoksen.

Elokuvasovituksen ovat tehneet Aleksi Salmenperä, Jani Volanen ja Samu Heikkilä.

Häiriötekijä palkittiin kolmella Jussi-patsaalla vuonna 2016. Parhaasta miespääosasta Jussin sai Tommi Korpela, parhaasta ohjauksesta Aleksi Salmenperä ja parhaasta leikkauksesta Samu Heikkilä.

Tuotanto: Mjölk Movies Oy, Suomi, 2015.

Tähtihetken haastattelussa Häiriötekijä-elokuvan tekijöitä

Ohjaaja Aleksi Salmenperä sekä näyttelijät Eero Ritala ja Tommi Korpela kertoivat elokuvasta ensi-illan kynnyksellä 21.8.2015.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.