Hyppää pääsisältöön

HBO-sarjojen viikko: Looking, Banshee ja The Leftovers jatkuvat Ylen kanavilla

HBO-sarjat Looking, Banshee ja The Leftovers kuvakollaasina.
HBO-sarjat Looking, Banshee ja The Leftovers kuvakollaasina. Kuva: Yle/HBO HBO,Yle TV2,Looking,Banshee,The Leftovers

Katkeransuloista homodraamaa, sähäkkää toimintaa ja katastrofimysteerin syväperkausta! Kolme odotettua HBO-sarjaa palaa olympialaisten jälkeen ohjelmistoon. Katsasta ohesta, miten Looking, Banshee ja The Leftovers esitetään Areenassa ja Kakkosella.

Looking: draamakomedia kolmen homomiehen vaiheista San Franciscossa

Looking-sarjan toinen tuotantokausi: päähenkilöt Dom (Murray Bartlett), Patrick (Jonathan Groff) ja Agustin (Frankie J. Alvarez).
Lookingin päähenkilöt ovat Dom (Murray Bartlett), Patrick (Jonathan Groff) ja Agustin (Frankie J. Alvarez) Looking-sarjan toinen tuotantokausi: päähenkilöt Dom (Murray Bartlett), Patrick (Jonathan Groff) ja Agustin (Frankie J. Alvarez). Kuva: Yle/HBO/John P. Johnson Looking,Yle TV2,HBO

Toinen tuotantokausi Kakkosella sekä kahtena viiden jakson maratonina (26.2. ja 2.4.) että osa viikossa maanantain myöhäisilloissa. Areenassa puolikkaan kauden paketit julkaistaan vuorokautta tv-esitystä aiemmin, ja ne ovat katsottavana kuukauden ajan.

"Looking tuo hienosti esiin homomiesten eri elämänvaiheet. Epävarmoista ensiaskeleista juhlintaan, oman paikkansa jatkuvaan etsimiseen ja vanhenemiseen", taustoitti Friscossa vuosia asunut Pirkka Aunola viime keväänä haastattelussamme. HBO peruutti Lookingin tilauksen nyt esitettävän kauden jälkeen keväällä 2015. Sarjan pelastamiseksi perustettiin kuitenkin merkittävän suosion saavuttanut nettivetoomus, minkä jälkeen tarinalle tehtiin vielä elokuvapituinen päätösjakso.

Banshee: valesheriffin hurjat oppivuodet

Banshee-sarjan päähenkilö, sheriffi Lucas Hood (Anthony Starr).
Lucas Hood, sheriffi ja varas samassa persoonassa. Banshee-sarjan päähenkilö, sheriffi Lucas Hood (Anthony Starr). Kuva: Yle/HBO Banshee,Yle TV2

Kolmas tuotantokausi Kakkosella sekä kahtena viiden jakson maratonina (28.2. ja 4.4.) että osa viikossa keskiviikon myöhäisilloissa. Areenassa puolikkaan kauden paketit julkaistaan vuorokautta tv-esitystä aiemmin, ja ne ovat katsottavana kuukauden ajan.

Pieni kaupunki Pennsylvaniassa, paljon vauhtia ja vielä vaarallisempia tilanteita. Painekattilassa niin paikalliset amissit ja kinaho-intiaanit kuin FBI ja erinäiset rikollispomot palkollisineen. Kaiken keskiössä lain molemmilla puolilla trapetsitaiteileva sheriffi Lucas Hood (Anthony Starr). Banshee päättyi vuonna 2016 neljänteen kauteen, joka sekin nähdään myöhemmin Ylen ohjelmistossa. Lue myös sarjan aiempi esittely.

The Leftovers: laatusarja vaativaan, pohdiskelevaan makuun

The Leftovers-sarjan Meg Abbott (Liv Tyler).
Liv Tylerin esittämä Meg Abbott on yksi Guilty Remnant -kultin jäsenistä. The Leftovers-sarjan Meg Abbott (Liv Tyler). Kuva: Yle/HBO The Leftovers,Yle TV2

Toinen tuotantokausi Kakkosella sekä kahtena viiden jakson maratonina (1.3. ja 5.4.) että osa viikossa torstain myöhäisilloissa. Areenassa puolikkaan kauden paketit julkaistaan vuorokautta tv-esitystä aiemmin, ja ne ovat katsottavana kuukauden ajan.

140 miljoonaa ihmistä on kadonnut selittämättömästi Äkilliseksi poistumiseksi kutsutussa tapahtumassa. Monitahoinen draama seuraa, miten jäljelle jääneet selviävät. Helsingin Sanomien Juho Typpö kirjoitti toukokuussa 2017 perusteellisen analyysin siitä, miksi The Leftovers on hänen mielestään kaikkien aikojen paras HBO-sarja. Kolmas ja viimeinen kausi on vuorossa 17.5. alkaen.

Keskustele

Yle TV2