Hyppää pääsisältöön

Viikon 9 vinkit: draamasarjojen, Oscar-leffojen ja Saara Aallon fanien unelmaviikko!

Kuvakollaasi Saara Aallosta kolmella tyylillä
Lauantaina 3.3. selviää, mikä Saara Aallon kolmesta kappaleesta kuullaan Euroviisuissa! Kuvakollaasi Saara Aallosta kolmella tyylillä Kuva: Yle Saara Aalto,Uuden Musiikin Kilpailu,umk18

Viikolla yhdeksän se vihdoin ratkeaa: millä kappaleella Suomi edustaa toukokuussa Portugalin Euroviisuissa! UMK18: Saara Aalto -loppuhuipennus nähdään lauantaina 3. maaliskuuta, kun Aalto esittää livenä kaikki kolme kappalettaan ja yleisö yhdessä ammattilaisraadin kanssa äänestää voittajabiisin! Kimallusta nähdään Aallon lisäksi myös valtameren tuolta puolen, kun 90. Oscar-gaala punaisine mattoineen nähdään suorana Ylellä! Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Oscar-lähetyksen voi katsoa tv:n lisäksi suorana myös Yle Areenasta.

Ennen Oscar-gaalaa Ylen ohjelmistossa nähdään viikon varrella useita Oscar-palkittuja elokuvia, kuten Colin Firthin tähdittämä Kuninkaan puhe, legendaarinen kymmenen Oscarin elokuva West Side Story, Amy Winehousen elämästä kertova dokumentti sekä ihana italialainen elokuva Suuri kauneus. Euroviisu- ja Oscar-gaalafanien lisäksi viikolla yhdeksän hellitään myös sarjojen ja dokumenttien ystäviä. Luvassa on muun muassa uusi brittidraama Muukalaiset keskellämme sekä islantilainen uutuussarja Vangit. TV-ensi-illassa nähdään kolmella Jussi-palkinnolla palkittu ja muun muassa Tommi Korpelan ja Elena Leeven tähdittämä elokuva Häiriötekijä. Ohjelmassa on myös tuhti paketti dokumentteja maailman historiasta ja nykypäivästä. Radion puolella ääneen pääsee jälleen Ruben Stiller!

Katso alta viikon parhaat vinkit!

MAANANTAI 26.2.

Ruben Stiller aloittaa Yle Puheella

Yle Puhe klo 15.02 + Yle Areena
Onko arvoillammekin parasta ennen -päivämäärä? Ruben Stillerin uudessa viikoittaisessa keskusteluohjelmassa Yle Puheella puhutaan arvokkaasti Suomen arvoista, arvojohtajista ja arvottomista sekä ruoditaan moniarvoisessa ilmapiirissä ajan ilmiöitä, puheenaiheita ja kansakunnan kohtalonkysymyksiä. Vieraina on tunnettuja ja tuntemattomia näkijöitä, tekijöitä ja kokijoita. Entä kuka käsikirjoittaa Suomen suurta draamaa, ja kuka kuittaa esityspalkkiot?

Ruben Stiller keskellä väkijoukkoa, joka on koostettu Rubenin kuvasta takaapäin.
Ruben Stiller vetää uutta keskusteluohjelmaa Yle Puheella. Ruben Stiller keskellä väkijoukkoa, joka on koostettu Rubenin kuvasta takaapäin. Kuva: Jukka Lintinen Yle Puhe,Ruben Stiller

Casualty, S21 - uusia jaksoja

Yle TV2 klo 9.00
Guppyn kirurgiset taidot testataan, kun hän, Charlie, Abs ja Comfort lähtevät Kambodžaan auttamaan Duffya. Vaikea synnytys Kambodžassa saa Comfortin ymmärtämään, että hänen elämästä puuttuu jotain – äitiys. Samaan aikaan kotona Holbyssä Maggie ja Harry yrittävät kovasti saada yhteistyötä toimimaan Somnangin, kambodžalaisen lääkärin kanssa.
48 jaksoa. Yle Areena 14 päivää

Halme & Saarinen - Diginen iltapäivä

Yle Puhe klo 13.02 + Yle Areena
Yle Puheen uusi Diginen iltapäivä on ohjelma, joka kertoo sen, mitä digitaalisesta mediasta tarvitsee tällä viikolla tietää – ja mistä voi kaikessa rauhassa olla tietämättä. Jani Halme ja Tomi Saarinen purkavat viikoittain yhden digimedian ilmiön; mikä siinä on olennaista, mikä hypeä, mitä ehkä tapahtuu ja miten tämä kaikki vaikuttaa juuri sinuun. Printti-, televisio ja uutismediakeskeisen näkökulman sijaan Diginen iltapäivä keskittyy siihen, miten näkymätön bittikäsi ohjaa meidän kaikkien elämää.

Historia: Holokaustin pakotunneli (12)

Yle TV1 klo 19.00
(Holocaust Escape Tunnel) Vilnassa toimi vuosisatoja aktiivinen juutalaisyhteisö. Holokaustin aikana lähes kaikki kaupungin juutalaiset murhattiin ja synagogat tuhottiin. Tutkijat selvittävät, mitä silloin todella tapahtui. Yle Areena 90 päivää

Ihmisiä kaivamassa maata.
Holokaustin pakotunneli. Ihmisiä kaivamassa maata. Kuva: Yad Vashem / Yle Kuvapalvelu Historia,holokausti

Dok: Matka kohti kapinaa

Yle Fem klo 20.30
(Resan mot upproret) Päivä Pohjoismaiden ensimmäisen naispuolisen imaamin seurassa. Suomalais-syyrialais-tanskalainen Sherin Khankan puhuu islamilaisen feminismin puolesta. Hän on perustanut Kööpenhaminaan naisten moskeijan, mutta hanke on kohdannut myös vastustusta. Toimittaja: Mikaela Weurlander.Yle Areena 1 vuosi

Dokumenttiprojekti: Sodan näyttämö (16)

Yle TV1 klo 21.30 ja Yle Areena 21.2.
(The War Show) Syyrialainen radiojuontaja Obaidah Zytoon todistaa kamerallaan, kuinka protestit muuttuivat kansannousuksi ja lopulta luisumisen sisällissodan kaaokseen. O: Andreas Dalsgaard, Obaidah Zytoon. Tuotanto: Oktober. Yle Areena 30 päivää

ihmisiä kadulla hurraamassa.
Dokumenttiprojektissa sukelletaan Syyrian kansannousuun ja luisumiseen sisällissotaan. ihmisiä kadulla hurraamassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Dokumenttiprojekti

Looking, S2 (16) - uusia jaksoja

Yle TV2 klo 23.05
(Looking, S2) Toiselle ja samalla viimeiselle kaudelle etenevä HBO:n draamakomedia seuraa San Franciscossa asuvien kolmikymppisten homoseksuaalimiesten elämää. Patrick, Agustín ja Dom ovat olleet läheisiä ystäviä ties kuinka kauan, ja kaikki he rakastavat avoimesti miestä. Kukin heistä on eri vaiheessa omassa suhteessaan ja toisinaan tulee lennettyä huolettomasti kukasta kukkaan, mutta silti jokainen joutuu pohtimaan välillä vakaviakin elämänkysymyksiä ja valintoja.

Onneksi sitä kaikkea sentään voi terapoida ja tuulettaa yhdessä. Minne asti elämä heitä kuljettaa, ja pysytäänkö ystävinä yhteisen tarinan loppuun asti? Pääosissa: Jonathan Groff, Frankie J Alvarez, Murray Bartlett. Idea ja käsikirjoitus: Michael Lannan. Tuotanto: HBO, Fair Harbour Productions, Yhdysvallat, 2015.

kolme miestä nojaa parvekkeeseen.
Looking-sarjassa eletään toista ja viimeistä kautta. kolme miestä nojaa parvekkeeseen. Kuva: HBO / Yle Looking

TIISTAI 27.2.

Kiehtova maailma: Matka Keski-Amerikkaan 1/4 - uusi sarja

Yle TV1 klo 19.00
Näyttelijä Stephen Fry reissaa Keski-Amerikassa ja tutustuu aluksi Meksikon historiaan, luontoon, popkulttuuriin ja yhteiskuntaan. Miltä näyttää intiaanien muinaiskaupunki kuumailmapallosta käsin? Tuotanto: BBC. Yle Areena 14 päivää

Kino Suomi: Kaivo (16)

Yle Teema klo 21.55
(1992) Pieni vauva, vaikeat perhesuhteet ja kova työ käyvät nuoren äidin voimille ja johtavat moninkertaiseen tragediaan maaseudulla. Ohjaus: Pekka Lehto. Pääosissa: Merja Larivaara, Liisa-Maija Laaksonen, Katariina Kaitue. Yle Teema 30 päivää. Uusinta

Nainen istuu sängyllä.
Merja Larivaara on pääosassa pienen lapsen äidin arkea käsittelevässä elokuvassa Kaivo. Nainen istuu sängyllä. Kuva: Kino Finlandia Oy / Yle Kuvapalvelu kotimaiset elokuvat

KESKIVIIKKO 28.2.

Akuutti: Julia syntyi pojaksi

Yle TV1 klo 20.00
Julia syntyi pojaksi. 3-vuotiaana hän itki äidilleen: "Mä en oo poika, mä en oo poika!" Monien vaiheiden kautta hän on viimein onnellinen nuori nainen. Kuisma sen sijaan ei koe olevansa poika eikä tyttö. Myös hän sai hoitoja, mm. rintojen poiston. Nyt hän on tyytyväinen elämäänsä. Ohjelmassa kyseenalaistetaan perinteinen sukupuolen kaksijakoisuus. Lisäksi selvitetään sitä, miten toimia, jos lapsi epäilee omaa sukupuoli-identiteettiään. Yle Areena toistaiseksi

Moone Boy, 1/6, S3, (12) - uusia jaksoja

Yle TV2 klo 20.30
(Moone Boy, S3) Uusia jaksoja Emmyllä palkittuun tarinaan, joka kertoo monilapsisen perheen nuorimmaisesta ja ainoasta pojasta nimeltään Martin Paul Kenny Dalglish Moone. Eletään Irlannissa 1990-luvulla. Martin elää omissa maailmoissaan ja kuvittaa kasvutarinaansa piirroksilla ja animaatiolla. Mielikuvitusystävä ja omatunto yrittävät luotsata Martinia elämän karikoissa. Tarina Perustuu osittain Chris O’Dowdin omiin lapsuuden kokemuksiin ja on ollut varsin suosittu Englannissa. 6 uutta jaksoa.Tuotanto: BBC. Yle Areena 12 päivää

Isä ja poika foliohatut päässä.
Moone Boyn uudet jaksot alkavat. Isä ja poika foliohatut päässä. Kuva: Justin Downing /BBC / Yle Moone Boy

Kino: Siskokset (12)

Yle Teema klo 21.30
(Umimachi Diary, Japani 2015) Hirokazu Kore-edan herkkä ja kaunis tarina rakkaudesta ja perhesiteistä. Kolme siskosta tutustuvat isänsä hautajaisissa heille tuntemattomaan sisarpuoleen, jolle he avaavat kotinsa. Yle Areena 30 päivää

Banshee 1/10, S3 (16) - uusia jaksoja

Yle TV2 klo 22.00
Parantumaton mestarivaras, vaarallista kaksoiselämää elävä Bansheen seriffi jatkaa tasapainoilua hyvän ja pahan välillä. Lucas Hood miehineen tekee paljon hyvääkin kaupunkilaisten turvallisuuden hyväksi, joten eikö ole melkeinpä oikeus ja kohtuus, että siitä saa aina välillä ekstrakorvauksen tuottoisan keikan muodossa? Mutta mikä ajaa Lucas Hoodia eniten: rahanhimo, vallanhimo vai kostonhimo? Seudulla jännitettä pitää yllä myös amissien ja kinaho-intiaanien keskinäiset kiistat sekä kinahojen kauna valkoihoisia kohtaan.

TV2 esittää nyt vuonna 2015 valmistuneen kolmannen kauden kahtena viiden jakson putkena. Sarjan neljäs kausi on myös hankittu ja nähdään Kakkosella myöhempänä ajankohtana. Pääosissa: Antony Starr (Lucas Hood), Ulrich Thomsen (Proctor), Ivana Milicevic (Carrie), Frankie Faison (Sugar), Rus Blackwell (Gordon), Ryann Shane (Deva), Matt Servitto (Brock), Trieste Kelly Dunn (Siobhan), Hoon Lee (Job). Käsikirjoitus: Jonathan Tropper, David Schickler. Tuotanto: HBO, Your Face Goes Here Entertainment, Tropper Schickler Productions, One Olive, Yhdysvallat, 2015.

Mies katsoo ohi kameran.
Basnheen uudet jaksot ovat täällä. Neljäs kausi nähdään myöhemmin Kakkosella. Mies katsoo ohi kameran. Kuva: HBO / Yle Kuvapalvelu Banshee

TORSTAI 1.3.

Kino Klassikko: West Side Story (12) - Oscarit 2018

Yle Teema klo 21.00
(USA 1961) Peräti kymmenen Oscarin klassikkomusikaali siirtää Romeon ja Julian tarinan New Yorkin nuorisojengien maailmaan. Ohjaus: Jerome Robbins, Robert Wise. Pääpsossa: Natalie Wood, Richard Beymer, Rita Moreno. Yle Areena 7 päivää. Uusinta.

Poikaporukka koripallokentällä.
Huikean Oscar-saaliin aikoinaan kerännyt West Side Story nähdään torstaina. Poikaporukka koripallokentällä. Kuva: Yle Kuvapalvelu West Side Story (elokuva)

The Leftovers, S2, 1/10 (16) - uusia jaksoja

Yle TV2 22.00
Mystissävyisen The Leftovers -sarjan uusissa jaksoissa on kulunut neljä vuotta siitä, kun 140 miljoonaa ihmistä katosi maailmasta jäljettömiin. Jardenin kaupunki Texasissa nimettiin uudelleen Miracleksi, kun selvisi, että kukaan täältä ei kadonnut. Siitä lähtien Miracleen on tulvinut ihmisiä. Miraclessa asuu Murphyn perhe, isä John, äiti Erika ja heidän kaksoset Evie ja Michael. John yrittää suojella kaupunkiaan huijareilta ja saa pahaenteisin varoituksen mieheltä, joka väittää, että hänellä on yliluonnollisia voimia. Samaan aikaan kaupunkiin muuttavat New Yorkin Mapletonista Kevin Garvey, Nora Durst ja Jill Garvey. Uuspehe muuttaa Mapletonista aloittaakseen alusta, mutta Kevin ei oikein pysty jättämään historiaa taakseen. Murphyn perhe ja Kevin kokevat mystisen tapahtuman, joka muuttaa heidän koko elämänsä. Yle Areena 30 päivää

Mies ja nainen kurkottavat toisiaan kohti veden alla.
Leftovers jatkaa uusilla jaksoilla! Mies ja nainen kurkottavat toisiaan kohti veden alla. Kuva: HBO / Yle Kuvapalvelu The Leftovers

Ulkolinja: Köyhä Eurooppa

Yle TV1 klo 22.00
(Poor Europe) Euroopassa 199 miljoonaa ihmistä elää köyhyydessä, monet lapset näkevät nälkää. Talouskasvusta huolimatta nuorisotyöttömyys rehottaa Portugalissa, Italiassa ja Irlannissa. EU:n säästövaatimukset pahentavat tilannetta. Yle Areena 90 päivää

PERJANTAI 2.3.

Sannikan supervuoro

8-osainen sarja Yle Areenassa alkaen 2.3.
Dokumenttielokuva Yle TV2 13.5 klo 19.00
Kun ikää tulee lisää, tietyt asiat ja vaihtoehdot vähenevät. Kun 40 vuotta täyttävä Sannika Michelsson alkoi miettiä näitä asioita, iski paniikki. Ruuhkavuodet alkavat olla takana ja monet valinnat jo tehty. Sannika, joka oli 16-vuotiaana lupaava pesäpalloilija, teki itselleen hurjan lupauksen: Aion saattaa opintoni valmiiksi ja pelata pesäpalloa maailman korkeimmalla sarjatasolla 40-vuotiaana. Sannikan supervuoro seuraa Sannikan elämää ja tavoitteen toteutumista reilun puolen vuoden ajan. Sarja on mukana Sannikan joukkueen Lappeenrannan Pesä-ysien valmistautumisessa tulevaan kauteen. Miten Sannika sopeutuu joukkueeseen, jonka muut pelaajat voisivat olla Sannikan lapsia? Kestääkö Sannikan fysiikka, perhe, talous ja henkinen kantti tavoitteen toteuttamisen? Sannikan supervuoro huipentuu Superpesiksen sarjakauden avaukseen, joka pelataan Fuengirolassa Espanjassa huhtikuussa 2018. Edellyttäen toki että Sannika valitaan kokoonpanoon?

Muukalaiset keskellämme 1/5 (12) - uusi sarja

Yle TV1 klo 19.00
(My Mother and Other Strangers) Brittidraama kuvaa erilaisten ihmisryhmien välisiä jännitteitä poikkeusoloissa. II maailmansota tuo irlantilaiseen pikkukylään amerikkalaisia sotilaita, muukalaisia. Vastaanotto on enimmäkseen hyinen. Yle Areena 14 päivää

Kaksi miestä ja nainen vanhoissa asuissa katsovat kameraan.
Uusi brittiläinen draamasarja alkaa! Kaksi miestä ja nainen vanhoissa asuissa katsovat kameraan. Kuva: BBC / Yle draamasarjat

Kino: Kuninkaan puhe (S) - Oscarit 2018

Yle Teema klo 21.00
(The King's Speech, 2010) Neljän Oscarin elokuvassa valtaistuimelle yllättäen noussut kuningas etsii puheterapeutin apua. Pääosissa: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce, Michael Gambon ja Derek Jacobi. Yle Areena 14 päivää. Uusinta

Colin Firth elokuvassa Kuninkaan puhe.
Colin Firth nähdään Kuninkaan puhe -elokuvan pääosassa. Colin Firth elokuvassa Kuninkaan puhe. Kuva: Yle Kuvapalvelu Kuninkaan puhe

LAUANTAI 3.3.

Galaxin pallo 2018 1/12 - uusia jaksoja

Yle TV2 klo 9.18
Galaxin Pallo 2018 jatkaa Ylen Lasten ja nuortenohjelmien sekä TAMKin koulutusyhteistyötä. Galaxin pallo 2018 on järjestyksessään 3. kausi ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen Palloliiton, Suomen Salibandyliiton, Suomen Lentopalloliiton ja Tampereen Pyrinnön kanssa. Galaxin pallo 2018 on cup-tyyppinen gameshow, jossa neljä suurinta palloilulajia, jalkapallo, koripallo, lentopallo ja salibandy, ottavat toisistaan mittaa lajitaidoissa. Jokaista lajia edustaa 2 tytön ja 2 pojan joukkue. Kilpailijat ovat iältään 11-12-vuotiaita. Se laji, joka pärjää tasaisimmin kaikissa lajeissa ja niiden lajitaidoissa sekä taitaa yleisliikkumisen parhaiten kruunataan Galaxin Pallon 2018 mestariksi. Voittaja selviää finaalissa lauantaina 19.5.2018. Galaxin pallon juontajasuosikkeina jatkavat Ella Tarmo ja Pietari Kauppinen.

Salpausselän kisat 2018

Yle TV2 klo 13.00 alkaen
Salpausselän kisat tuo talvilajien huiput Lahteen kilpailemaan maailmancupin pisteistä. Yle TV2 ja Yle Puhe välittävät kisat suorana. Lauantaina on ohjelmassa yhdistetyn joukkuekilpailu, jossa mäkiosuus alkaa klo 13.00 ja hiihto klo 16.15. Miesten ja naisten sprinttihiihdot starttaavat klo 14.00 ja päivä huipentuu klassiseen iltavalaistuksessa käytävään mäkihypyn joukkuekisaan klo 17.15. Sunnuntaina kilpaillaan yhdistetyn yksilökisassa, mäkiosuuden lähetys alkaa klo 10.50 ja hiihto klo 15.30. Naisten 10km (p) starttaa klo 12 ja miesten 15km (p) klo 13.30. Suurmäen kisa päättää Salpausselän viikonlopun, lähetys TV2:lla alkaa klo 16.20.

UMK18 - Saara Aalto

Yle TV1 klo 19.00
Millä kappaleella ja show'lla Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa Lissabonissa toukokuussa? Se selviää suorassa UMK18: Saara Aalto -lähetyksessä, jonka juontavat Krista Siegfrids ja Mikko Silvennoinen. Ohjelmassa esiintyy myös aito ja alkuperäinen Spice Girl Melanie C. Voittajabiisin valitsevat katsojat ja kansainväliset raadit, suosikkiaan voi äänestää maksuttomalla Yle.fi-sovelluksella lähetyksen aikana. Ennen UMK-lähetystä nähdään klo 18.15 UMK18 Etkot sekä laulajan X Factor -taipaleesta kertova uusintadokumentti Docstop: Saara Aalto.

Dokumentissa seurataan miten ikuiseksi kakkoseksi leimatun Saara Aallon elämä muuttui X-Factor UK-finaalin jälkeen.
Ennen illan UMK18-lähetystä nähdään Saara Aallon X Factor -taipaleesta kertova dokumentti Docstop: Saara Aalto. Dokumentissa seurataan miten ikuiseksi kakkoseksi leimatun Saara Aallon elämä muuttui X-Factor UK-finaalin jälkeen. Saara Aalto,Yle TV1,Docstop: Saara Aalto

Priscilla - aavikon kuningatar (S)

Yle TV2 klo 21.10
(The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, Australia 1994) Kolme drag-artistia kiertää bussinrämällä kuivan kuumaa mannerta bloody Abbaa kuunnellen. Näyttelijät: Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp. Ohjaus: Stephen Elliott. Yle Areena 7 päivää

Teemalauantai: Oscar-voittajia

Yle Teema klo 20.00
Teemalauantaissa valmistaudutaan vuoden 2018 Oscar-gaalaan katsomalla kaksi viime vuosien komeimpiin kuuluvaa Oscar-elokuvaa. Asif Kapadian ohjaama Amy voitti parhaan dokumenttielokuvan Oscarin 2016. Paolo Sorrentinon Suuri kauneus sai parhaan vieraskielisen elokuvan Oscarin 2014.

Klo 20.00 Amy (12)
(Britannia 2015) Arkistomateriaaleista taitavasti koottu, sydäntäraastava elokuva kertoo poikkeuksellisen lahjakkaasta laulajasta Amy Winehousesta (1983–2011), joka kuoli alkoholimyrkytykseen 27-vuotiaana. Kaikkien aikojen menestyneimpiin dokumenttielokuviin kuuluvan Oscar-voittajan ohjasi Asif Kapadia. Yle Areena 30 päivää

Klo 22.00 Suuri kauneus (12)
(La grande bellezza, Italia 2013) Pökerryttävän kaunis mutta kriittinen rakkaudentunnustus Roomalle. Oscarin ja Euroopan elokuvapalkinnon voittanut Suuri kauneus vie katsojat päättymättömiin bileisiin ihanan elämän, taiteen, juhlinnan ja rappion keskelle. Pääosassa Toni Servillo. Ohjaus Paolo Sorrentino. Yle Areena 14 päivää

Toni Servillo ja sabrina ferilli elokuvassa Suuri kauneus.
Teemalauantaissa nähdään mm. Suuri kauneus. Toni Servillo ja sabrina ferilli elokuvassa Suuri kauneus. Suuri kauneus,teeman elokuvafestivaali 2016,Teeman elokuvafestivaali,Paolo Sorrentino,Sabrina Ferilli

SUNNUNTAI 4.3.

Radioteatteri esittää: Luutnantin sydän

Yle Radio 1 klo 15.00 + Yle Areena
Ensiesitys. Juha Siltasen kirjoittama ja ohjaama 3-osainen kuunnelma on vanhanaikainen komedia ajasta, jolloin kunnia vielä oli kunniaa ja komediatkin komedioita. On vuosi 1894. Vilpitön mies, luutnantti Nylund, haluaisi kosia unelmiensa neitoa, mutta neidon tehtailijaisä on naimakauppaa vastaan: luutnantti on hänestä afäärialalle aivan liian omantunnontarkka. Vaan sitten itse Suomen sotaväen päällikkö tuo luutnantille ihmeellisen viestin aina tsaarilta asti, ja äkkiä luutnantti on tavoitelluin henkilö koko laajassa Hämeenlinnan kaupungissa. Vaan luutnanttipa empii koko hurjaa onnenpotkausta – hän on sitä mieltä, että onni on itse ansaittava! Äänisuunnittelu: Tiina Luoma ja Juha Siltanen. Kuunnelman jaksot lähetetään viikon välein samaan aikaan.

Vangit 1/6 (16) - uusi sarja

Yle Fem klo 21.00, katalogina Yle Areenassa
(Fángar, Islanti 2016) Kuin sumussa Linda hortoilee vanhempiensa kodista kotiin verinen golfmaila kädessään. Hän on pahoinpidellyt isäänsä Thorvalduria, jolla on korkea asema liike-elämässä ja politiikassa. Mies on kuolemaisillaan. Linda pidätetään, ja tuomiotaan odottaessa hän joutuu naisten vankilaan puolustamaan olemassaoloaan. Linda on hienostoperheestä, ja hänen siskonsa Valgerdur on seurannut heidän isänsä jalanjälkiä politiikan huipulle. Lindalla ei ole samaa kunnianhimoa, vaan hän kamppailee huumeiden ja velkojen parissa. Pahoinpitely on perheelle viimeinen pisara ja he katkaisevat siteensä Lindaan. Ainoastaan äiti Herdis osoittaa huolta tyttärensä hyvinvoinnista.

Linda ei halua kertoa tapahtumista, ja hänet siirretään naisten vankilaan kovia kokeneiden ja epäluotettavien vankien seuraan. Brynja on mielistelijä, joka hyödyntää mahdollisuutta käyttää muita hyväkseen. Ragga on nimittänyt itsensä johtajaksi, ja Diddaa siirretään vankilasta mielisairaalaan ja takaisin. Linda yrittää saada elämästään otteen ja poliittinen tilanne kärjistyy Valgerdurin kannalta. Thorvaldurin mahdollinen henkiin jääminen vaikuttaa Lindan tuomioon. Panokset ovat kovat sekä vankilassa että sen ulkopuolella. Ohjaus: Ragnar Bragason. Rooleissa: Thora Bjorg Helga (Linda), Nina Dögg Filippusdottir (Ragga), Halldora Geirhardsdottir (Valgerdur), Kristbjörg Kjeld (Herdis), Unnur Ösp Stefansdottir (Brynja) & Gisli Örn Gardarsson (Asbjörn). Tuotanto: RUV & Mystery Productions / Yhteistuotanto

Huvudpersonen Linda i närbild bakom hönsnät på fängelsets gård i isländska tv-serien Fångar
Islantilainen uutuussarja vie katsojat vankilamaailmaan. Huvudpersonen Linda i närbild bakom hönsnät på fängelsets gård i isländska tv-serien Fångar vangit,Yle Areena,Islanti,televisiosarjat,vankilat,kuvitteellisuus,Yle Fem

Kotikatsomo: Häiriötekijä (12) - tv-ensi-ilta

Yle TV1 klo 21.05
Elokuva, joka yllättää katsojan varmasti ja varoittamatta. Pirullisen hauska, rohkea ja makaaberi komedia, joka hakee vertaistaan. Se yllättää katsojan ja saa nauramaan myös synkemmille kohtaloille. Kaikissa tarinoissa jokin on vinksahtanut paikoiltaan. Mitä tapahtuu, kun aatelisperheen äidin häveliäisyys
katoaa elämän viime metreillä? Minkälaiset hautajaiset saa mielikuvitusystävä? Miten IT-nörtin itsetunto kestää testostereonia uhkuvan metsämiehen kohtaamisen tai miten onnistuu asuntonäyttö, jossa asiakas alkaa kuulla häiritseviä ääniä?

Elokuva perustuu Q-teatterin samannimiseen menestysnäytelmään ja käsikirjoittajina ja näyttelijöinä on kokonainen tähtikaarti. Elokuvassa näyttelevien Jani Volasen, Tommi Korpelan, Pirjo Longan, Elina Knihtilän, Eero Ritalan, Lotta Kaihuan ja Elena Leeven alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta elokuvasovituksen ovat tehneet Aleksi Salmenperä, Jani Volanen ja Samu Heikkilä. Elokuva palkittiin kolmella Jussi-patsaalla vuonna 2016: paras miespääosa Tommi Korpela, paras ohjaus Aleksi Salmenperä, paras leikkaus Samu Heikkilä. Ohjaaja Aleksi Salmenperä. Tuotanto MJölk movies. Yle Areena 7 päivää

Släkten står församlad runt den döende modern.
Häiriötekijä on pakittu kolmella Jussi-patsaalla. Släkten står församlad runt den döende modern. Kuva: Mjölk movies Lotta Kaihua,Tommi Korpela,Elina Knihtilä,Häiriötekijä

90. OSCAR®-gaala ja Punainen matto

Yle Teema ja Yle Areena klo 1.30
Lähetys Hollywoodista on tänä vuonna ensimmäistä kertaa katsottavissa suorana television lisäksi myös Yle Areenassa. Punaisesta matosta pääsee nauttimaan 4.3. ja 5.3. välisenä yönä klo 1.30 alkaen. Kello kolmelta alkaa suora lähetys Oscar-gaalasta. Juontajana toimii jo tuttuun tapaan näyttelijä-koomikko Jimmy Kimmel. Suomeksi lähetystä kommentoivat toimittaja J.P. Pulkkinen ja elokuva-asiantuntija Anna Möttölä. Suoriin lähetyksiin on saatavissa myös ruotsinkielinen selostus, josta vastaavat Nicke Aldén ja Silja Sahlgren-Fodstad.

Suoran lähetyksen virkeään yökeskusteluun pääsee osallistumaan myös Twitterissä ja Facebookissa tunnisteella #Oscarit. Lähetykset gaalasta ja punaiselta matolta esitetään uudelleen suomeksi tekstitettynä Yle Teemalla maanantai-iltana 5.3. klo 20.00 alkaen. Lähetykset ovat katsottavissa Yle Areenassa 7 päivän ajan.

Oscar-patsas
Oscarit jaetaan jälleen! Vuorossa on jo 90. Oscar-gaala. Oscar-patsas Kuva: A.M.P.A.S Oscar-palkinto,oscar-gaala 2018

Lue myös - yle.fi:stä poimittua