Hyppää pääsisältöön

Konserttimestari Jari Valo solistina RSO:n Lutoslawski-konsertissa

viulisti Jari Valo
viulisti Jari Valo Kuva: Satu Kahila jari valo

RSO jatkaa puolalaisen Witold Lutoslawskin teosten esitys- ja levytysprojektiaan 7.-8.3. Musiikkitalossa. Ohjelmassa on Partita viululle ja orkesterille sekä orkesteriteos Venetsialaisia leikkejä, joka levytetään myöhemmin keväällä. Partitan solistina esiintyy orkesterin oma konserttimestari Jari Valo. Ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla ohjelmassa on myös Tšaikovskin 5. sinfonia, jonka RSO esittää 12.3. Münchenistä alkavalla Euroopan kiertueellaan.

Konsertti 7.3. lähetetään suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa. Konsertin taltiointi nähdään kahdessa osassa Yle Teeman RSO Musiikkitalossa -ohjelmassa 11.3. ja 18.3. ja uusintana Yle TV1:ssä 17.3. ja 24.3.

Jari Valo aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana pikkupelimannina kotikylänsä Kaustisen perinteikkäässä ympäristössä. Keski-Pohjanmaan musiikkiopistossa aloitetut opinnot Juha Kankaan ja Mauno Järvelän johdolla jatkuivat 1978 Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon opissa aina diplomitutkintoon asti 1982. Menestyksekkään ensikonsertin Valo soitti Helsingissä 1983. Kuopion viulukilpailun hän voitti kaksi vuotta myöhemmin. Jari Valo toimi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserttimestarina sen perustamisesta lähtien vuoteen 1994, jolloin hän aloitti Radion sinfoniaorkesterin vuorottelevana 1. konserttimestarina.

Valo työskentelee päätyönsä ohella solistina, pedagogina ja kamarimuusikkona sekä kotimaassa että ulkomailla. Hän on tehnyt lukuisia radionauhoituksia ja levyttänyt mm. Jean Sibeliuksen, Pehr Henrik Nordgrenin ja Anders Eliassonin viulu- ja kamarimusiikkia. Kaustisen Kamarimusiikkiviikon taiteellisena johtajana Jari Valo toimi 2003–06.

7.3. klo 19
Keskiviikkosarja 12
8.3. klo 19
Torstaisarja 8
Hannu Lintu, kapellimestari
Jari Valo, viulu
Witold Lutoslawski: Venetsialaisia leikkejä
Witold Lutoslawski: Partita viululle ja orkesterille
Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 5 op. 64
Liput: 9-35 €
Yle Radio 1 & yle.fi/areena

  • "Beethoven kehittää jatkuvasti uusia tapoja rikkoa odotuksia"

    Hannu Lintu ja Stephen Hough haastattelussa.

    RSO:n kevätkausi päättyy Beethovenin pianokonserttojen kokonaisesitykseen 22.-23.5. Musiikkitalossa. Konsertit johtaa ylikapellimestari Hannu Lintu ja solistina esiintyy Stephen Hough. Lotta Emanuelsson haastatteli Lintua ja Hough'ia ja kysyi mm. miten Beethoven uudisti konserton lajiperinnettä.

  • 24-vuotias Emilia Hoving johtaa RSO:n konsertin Pablo Heras-Casadon tilalla 3.5.

    Konsertin ohjelma ei vaihdu.

    Kapellimestari Pablo Heras-Casado on joutunut sairastumisen takia peruuttamaan esiintymisensä RSO:n konsertissa 3.5. Hänen tilallaan johtaa vain 24-vuotias Emilia Hoving, joka on toiminut kevätkauden RSO:n assistenttikapellimestarina. Konsertin ohjelma ei vaihdu – ohjelmassa on Bernd Alois Zimmermannin Dialoge kahdelle pianolle ja orkesterille sekä Brucknerin 2. sinfonia.