Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat euroviisuehdokkaat Monsters, Domino ja Queens - mikä lähtee Viisuihin? Edustuskappale valitaan suorassa lähetyksessä 3.3.

Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleiden Monsters, Domino ja Queens levynkannet
Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleiden Monsters, Domino ja Queens levynkannet Kuva: Yle Saara Aalto,Queens (Saara Aalto),Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2018,Monsters (Saara Aalto),Domino (Saara Aalto)

Monsters, Domino ja Queens - yksi lähtee edustuskappaleeksi Euroviisuihin keväällä 2018. Sinulla on valta. Mitä aiot äänestää? Kappale valitaan 3.3. Tutustu viisuehdokkaisiin pähkinänkuoressa ja katso näyttävät musiikkivideot!

Monsters

Monsters on säkenöivä ja suoraviivainen voimabiisi, jossa on kyse pelkojen kohtaamisesta ja voittamisesta.

- Nyt päästetään irti kaikista niistä! Minulla on minun elämä. En anna pään sisäisten demonien tehdä päätöksiä, vaan minä teen ne ja olen vahva, Saara Aalto kiteyttää ydinviestin.

Aallon lisäksi kappaleen tekoon ovat osallistuneet Joy ja Linnea Deb ruotsalaisesta The Family -laulunkirjoittajaryhmästä sekä englantilainen tuottaja-laulunkirjoittaja Ki Fitzgerald. The Family on tehnyt mm. Måns Zelmerlövin viisuvoittajan Heroes.

Kappaleen live-show'ssa tullaan näkemään paljon liikettä lavalla.

Lue lisää Monstersista.

Domino

Domino on rakastuneiden stadionbiisi. Saaran mukaan kappale kertoo siitä hetkestä, kun on niin rakastunut, että jalat lähtee alta.

- Kyllä olen itse ollut niin rakastunut, ja ehkä olen tälläkin hetkellä, että pystyn erittäin hyvin samaistumaan biisin sanomaan, Saara hymyilee.

Biisin alkuperäinen idea on Thomas G:sonin, joka on tehnyt Loreenin viisuvoittajan Euphoria. G:sonin kanssa Aalto sävelsi ja sanoitti kappaleen loppuun. Kaksikon lisäksi kappaleen tekemiseen ovat osallistuneet Bobby Ljunggren, Johnny Sanchez ja Will Taylor.

- Saara saattaa olla ilmassa jossain vaiheessa - tai sitten ei, koregrafi Lukas McFarlane vihjaa lava-show'sta.

Lue lisää Dominosta.

Queens

- Queensin voi ajatella No Fearin jatko-osana, Saara sanoo.

Kappaleen ytimessä on uusien sääntöjen luominen ja uuden maailman rakentaminen, jossa rakkaus, valo ja positiivisuus ovat keskiössä. Kappaleen sanoma on Aallolle tärkeä ja sopii viisuihin hyvin.

- Minulla on sellainen olo, että tämä viisu-homma kiteyttää kaiken edellisenä vuotena tapahtuneen, Saara summaa.

Kappaleen ovat Aallon kanssa tehneet Tom Aspaul, Farley Arvidsson ja Charlie Walshe. Aspaul on kirjoittanut kappaleita mm. Kylie Minoguelle ja Matt Terrylle. Tekijätiimistä löytyy myös suomalainen Arto Ruotsala, joka on sovittanut ja tuottanut kappaleen.

Queensin lava-show'n luvataan olevan Suomessa ennennäkemätön.

Lue lisää Queensista.

Kaikkien kappaleiden musiikkivideot on ohjannut Alex Herron.

3.3. nähtävät massiiviset lava-show't on suunnittellut Brian Friedman. Hänen on luonut koreografioita mm. Britney Spearsille, Beyoncélle ja Mariah Careylle sekä on ollut työstämässä X Factorin lavashow't niin Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin.

UMK18: Saara Aalto

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 3.3. Saara Aalto esittää kilpailukappaleet Monsters, Domino ja Queens.

Hanki lippusi paikan päälle Espoo Metro Areenalle tai seuraa lähetystä suorana la 3.3. klo 19 alkaen Yle TV1:llä, Yle X3M'llä ja Yle Areenassa.

Voit äänestää UMK18-suosikkibiisiäsi la 3.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Voittajabiisin määrittää puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kansainvälisen raadin antamat pisteet,

UMK18-voittajabiisi ja show edustaa Suomea toukokuussa Euroviisuissa Lissabonissa .

Seuraa Uuden Musiikin Kilpailua somessa:

Instagram: @uudenmusiikinkilpailu
Twitter: @Yle_UMK
Facebook: @uudenmusiikinkilpailu
YouTube: UudenMusiikinKilpailu
#UMK18 // #euroviisut

Lisää ohjelmasta

UMK18 Saara Aalto

Minkä kappaleen lähettäisit Euroviisuihin edustamaan Suomea?

Säkenöivä voimabiisi Monsters
68% (7702 ääntä)
Valon ja positiivisuuden Queens
22% (2536 ääntä)
Rakastavaisten stadionbiisi Domino
10% (1124 ääntä)
Ääniä yhteensä: 11362

#UMK18 Viranomaistiedotteet