Hyppää pääsisältöön

Tätä et tiennyt Saara Aallon esiintymisasuista - stailisti raottaa salaisuuden verhoa

UMK18-stylisti Vesa Silver
UMK18-stylisti Vesa Silver Kuva: Yle / Aino Kurkinen Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2018,umk18

Saara Aallon asuja, kampauksia ja meikkejä lauantain UMK18-show’hun on suunniteltu satoja tunteja. Stailisti Vesa Silver kertoo yksinoikeudella kiinnostavia paljastuksia lookeista.

Vesa Silver on suunnitellut kunkin show'n asukokonaisuudet perustuen huippukoreografi Brian Friedmanin kokonaiskonsepteihin. Brian Friedman on luonut koreografioita mm. Britney Spearsille, Beyoncélle ja Mariah Careylle sekä on ollut työstämässä X Factorin lavashow't niin Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin.

Show’t tullaan näkemään ensimmäistä kertaa 3.3. Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa suorassa lähetyksessä UMK18: Saara Aalto. Lavashow't nähdään samanlaisena kuin se tehtäisiin Euroviisuihin.

Saara Aalto - Monsters
Saara Aalto - Monsters Kuva: Yle / Anton Sucksdorff Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2018,Euroviisut,Monsters (Saara Aalto),Saara Aalto,umk18

1.Ennätysnopeat asuvaihdot
Illan kolme esitystä ovat sekuntipeliä. Vesa Silver kertoo, että jokaisen esityksen välissä Saaran tyylitiimillä on kuusi minuuttia aikaa vaihtaa lookkia. Tähden ympärillä häärii viisi ihmistä meikkaamassa, vaihtamassa kampausta ja auttamassa asuvaihdoissa. Ehkä vauhdikkaasta lavantakaisesta toiminnasta nähdään kurkistus myös lauantai-illan lähetyksessä? Toivottavasti kaikki menee putkeen!

Saara Aalto - Domino
Saara Aalto - Domino Kuva: Yle / Anton Sucksdorff Saara Aalto,Domino (Saara Aalto),Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2018,umk18

2. Ainutlaatuiset asut
Vesa Silver paljastaa, että Domino-show’n asu on yksi kokonaisuus - johon kuuluvat kiinteänä jopa kengät. Asun timantit on liimattu käsin, niitä on tarkkakätinen henkilö saanut kiinnittää yli sata kappaletta. Queens-lookiin sen sijaan kuuluu eräs toistaiseksi salassapidettävä vaatekappale, jonka tulee lähteä esityksessä sekunnissa pois. Virheille ei ole varaa!

Saara Aalto - Queens
Saara Aalto - Queens Kuva: Yle / Anton Sucksdorff Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2018,Saara Aalto,Euroviisut,Queens (Saara Aalto)

3. Lavashow sytyttää asut loistoonsa
- Kaikki asut tuollaisenaan eivät näytä oikein miltään, tarvitaan lavashow siihen, niin silloin ne tulee täydelliseksi! Asut pääsevät kukoistukseen lavashow'issa, muistuttaa Vesa Silver. Lauantaina selviää, mikä asuista sulautuu häikäisevimmin koreografiaan, lavasteisiin ja valojen tulitukseen ja synnyttää yhdessä kappaleen kanssa voittoisan shown, joka valloittaa myös Euroviisu-lavan Lissabonissa.

Mistä erään esityksen tanssijoiden maskit on valmistettu?

Höyhenistä
66% (416 ääntä)
Savesta
21% (131 ääntä)
Muovista
13% (79 ääntä)
Ääniä yhteensä: 626

UMK18: Saara Aalto

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 3.3. Saara Aalto esittää kilpailukappaleet Monsters, Domino ja Queens.

Hanki lippusi paikan päälle Espoo Metro Areenalle tai seuraa lähetystä suorana la 3.3. klo 19 alkaen Yle TV1:llä, Yle X3M'llä ja Yle Areenassa.

Voit äänestää UMK18-suosikkibiisiäsi la 3.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Voittajabiisin määrittää puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kansainvälisen raadin antamat pisteet,

UMK18-voittajabiisi ja show edustaa Suomea toukokuussa Euroviisuissa Lissabonissa .

Seuraa Uuden Musiikin Kilpailua somessa:

Instagram: @uudenmusiikinkilpailu
Twitter: @Yle_UMK
Facebook: @uudenmusiikinkilpailu
YouTube: UudenMusiikinKilpailu
#UMK18 // #euroviisut

UMK18 Saara Aalto

Minkä kappaleen lähettäisit Euroviisuihin edustamaan Suomea?

Säkenöivä voimabiisi Monsters
68% (7702 ääntä)
Valon ja positiivisuuden Queens
22% (2536 ääntä)
Rakastavaisten stadionbiisi Domino
10% (1124 ääntä)
Ääniä yhteensä: 11362

#UMK18 Viranomaistiedotteet