Hyppää pääsisältöön

Victorian toinen kausi – Miten nuori kuningatar sovittaa työn ja perhe-elämän?

Kuningatar Viktorian elämästä ja urasta kertova brittisarja jatkuu toiselle kaudelleen.
Kuningatar Victoria (Jenna Coleman) ja lordi Melbourne (Rufus Sewell) tanssiaisissa. Kuningatar Viktorian elämästä ja urasta kertova brittisarja jatkuu toiselle kaudelleen. Yle TV1,victoria

TV1 lauantaisin 23.2. - 4.5.2019 klo 15.40 - 16.55 (1. kausi uusintana, Areenassa vain suorana) ja 20.4. - 25.5. (2. kausi uusintana, Areenassa 10 päivää)

Brittiläinen draamasarja Victoria (7) seuraa kuningatar Viktorian pitkää elämää ja uraa. Draamasarjasta uusitaan ensimmäinen ja toinen tuotantokausi. Uusi, kolmas kausi nähdään kesällä 2019.

Toisella tuotantokaudella nuori kuningatar kamppailee nykyaikaisten haasteiden kanssa. Miten sovittaa yhteen työ ja perhe-elämä? Ei ole helppoa olla vaimo, äiti ja mahtivaltion kuningatar.

Takaisin töihin

Toisen tuotantokauden alussa on kulunut kuukausi siitä, kun Victoria (Jenna Coleman) on synnyttänyt esikoistyttärensä vuonna 1840. Kaikkien yllätykseksi Victoria vaatii päästä takaisin töihin mahdollisimman nopeasti.

Kuningattaren puoliso Albert (Tom Hughes) johtaa maata sijaishallitsijana pääministeri Robert Peelin (Nigel Lindsay) rinnalla.

Albert salaa vaimoltaan Afganistanista kantautuvat huolestuttavat tiedot: Britannian armeija on alakynnessä ja hovissa pelätään rökäletappiota. Kun sotilaiden kohtalo paljastuu, ottaa Victoria ohjat käsiinsä.

Jenna Coleman: Kiehtova rooli

Victoria on näyttelijä Jenna Colemanille kiehtova roolityö, sillä nuori kuningatar toimii monella tapaa ristiriitaisesti.

”Onko hänelle tärkeintä olla äiti, vaimo vai kuningatar? Luulen että se vaihtelee päivittäin ja mielialan mukaan.”

”Jos hän on riitautunut Albertin kanssa, hän on todennäköisesti ensin äiti, sitten kuningatar, viimeiseksi vaimo”, Coleman pohtii monitahoista ja äkkipikaista roolihahmoaan Ylelle.

Valtataistelua ja rakastavaisten riitoja

Victorian toisella tuotantokaudella luvassa on valtataisteluja, rakastavaisten riitoja, mustasukkaisuutta ja iloisia perheuutisia – sekä tietysti suuria historiallisia tapahtumia.

Sarja perustuu osin kuningatar Viktorian omiin päiväkirjoihin, joiden pohjalta käsikirjoittaja Daisy Goodwin on sovittanut historiallisen draamasarjan.

Tuotanto: ITV/Mammoth Screen & Masterpiece, Britannia 2017. Draamasarjan kaksi tuotantokautta on esitetty Ykkösellä aikaisemmin 2017 - 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.