Hyppää pääsisältöön

Ylen toimitusjohtajan haku jatkuu: ensi vaiheessa mukana on 25 henkilöä

Yle-lippuja salossa Vaasassa.
Yle-lippuja salossa Vaasassa. Kuva: Yle/Joni Kyheröinen Yle,liput,lippu,yle liput

Yhtiö hallitus etsii seuraajaa toimitusjohtaja Lauri Kiviselle, joka on ilmoittanut hakeutuvansa vuoden 2018 aikana yksityisen sektorin palvelukseen.

Haku Yleisradion toimitusjohtajan tehtävään päättyi 26.2. Tehtävästä on ilmoitettu sekä lehdissä että verkkopalveluissa. Se on myös johtajien rekrytointiprosesseihin erikoistuneen Odgers Berndtson Oy:n kautta suorahaussa.

Ylen toimitusjohtajaksi halutaan henkilö, jolla on vahva näkemys julkisen palvelun mediayhtiön tehtävästä ja hyvä kokonaiskuva media-alan ja toimintaympäristön haasteista.

Kiinnostuksena on ilmaissut 25 henkilöä.

“Jatkamme ehdokkaiden arviointia ja käymme kevään aikana haastattelut valittujen kanssa. Tavoitteena on sujuva ja suunnitelmallinen siirtymä uuden toimitusjohtajan aikaan”, sanoo Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson.

Yle on sopinut hakijoiden kanssa, että heidän nimiään ei julkisteta. Yle ei liioin ole julkisuuslain piirissä. Hakuprosessin luottamuksellisuus mahdollistaa sen, että keskusteluja voidaan käydä parhaiden mahdollisten kandidaattien kanssa.