Hyppää pääsisältöön

Muukalaiset keskellämme – brittidraamaa Irlannin maisemissa

Uusi koskettava brittidraamasarja kertoo Coynen perheen ja pikkukylän elämästä 40-luvun Pohjois-Irlannissa.
Päärooleissa näyttelevät Aaron Staton (vas.), Hattie Morahan ja Owen McDonnell. Uusi koskettava brittidraamasarja kertoo Coynen perheen ja pikkukylän elämästä 40-luvun Pohjois-Irlannissa. Kuva: BBC 2016 Yle TV1

TV1 lauantaisin 28.12.2019 - 25.1.2020 klo 23.10 - 00.00, Areenassa

Toinen maailmansota tuo irlantilaiseen pikkukylään amerikkalaisia sotilaita. Kylän asukkaat eivät ota muukalaisia vastaan erityisen lämpimästi.

Koskettava brittidraamasarja Muukalaiset keskellämme (12) kertoo Coynen perheen ja kyläläisten elämästä vuonna 1943 Pohjois-Irlannissa.

Päärooleissa nähdään Bletchleyn nelikko - ja Kotiinpaluu-sarjoista tuttu Hattie Morahan, Mad Men -näyttelijä Aaron Staton ja Vastavirtaan -sarjan Owen McDonnell.

Sotilaat muuttavat naapuriin

Rose Coyne (Hattie Morahan) elää Moybergin kylässä kyläkauppiaan Michael Coynen (Owen McDonnell) vaimona ja kolmen lapsen äitinä. Jo vuosia sitten kylään muuttanut nainen on juurtunut seudulle.

Rose sai alkuvaiheessa kokea, kuinka jokainen muualta tullut on ikuisesti muukalainen, jos ei ole syntyjään seudulta.

Miten kylän asukkaiden elämä muuttuu, kun lähistölle rakennetaan amerikkalaisten lentotukikohta. Miten Rose näkee jännittyneen tilanteen asukkaiden ja sotilaiden välillä?

Tunteet pinnassa

Coynen perheen Emma-tytär (Eileen O’Higgins) kokee uudessa tilanteessa suuria tunteita, mutta saako nuori rakkaus koskaan tilaisuutta?

Kun amerikkalaiset nuoret miehet lähtevät rintamalle, moni tekee sen kyynel silmässä huomatessaan, että taistelua ei käydä vain sotatantereilla.

Muissa rooleissa nähdään Des McAleer, Seamus O'Hara, Ryan McParland, Charles Lawson, Kerr Logan, Fiona O’Shaughnessy ja Gavin Drea.

My Mother and Other Strangers. Käsikirjoitus: Barry Devlin. Ohjaus: Adrian Shergold. Tuotanto: BBC Northern Ireland/WGBH, Britannia, 2016. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele