Hyppää pääsisältöön

Muukalaiset keskellämme – brittidraamaa Irlannin maisemissa

Uusi koskettava brittidraamasarja kertoo Coynen perheen ja pikkukylän elämästä 40-luvun Pohjois-Irlannissa.
Päärooleissa näyttelevät Aaron Staton (vas.), Hattie Morahan ja Owen McDonnell. Uusi koskettava brittidraamasarja kertoo Coynen perheen ja pikkukylän elämästä 40-luvun Pohjois-Irlannissa. Kuva: BBC 2016 Yle TV1

TV1 lauantaisin 28.12.2019 - 25.1.2020 klo 23.10 - 00.00, Areenassa

Toinen maailmansota tuo irlantilaiseen pikkukylään amerikkalaisia sotilaita. Kylän asukkaat eivät ota muukalaisia vastaan erityisen lämpimästi.

Koskettava brittidraamasarja Muukalaiset keskellämme (12) kertoo Coynen perheen ja kyläläisten elämästä vuonna 1943 Pohjois-Irlannissa.

Päärooleissa nähdään Bletchleyn nelikko - ja Kotiinpaluu-sarjoista tuttu Hattie Morahan, Mad Men -näyttelijä Aaron Staton ja Vastavirtaan -sarjan Owen McDonnell.

Sotilaat muuttavat naapuriin

Rose Coyne (Hattie Morahan) elää Moybergin kylässä kyläkauppiaan Michael Coynen (Owen McDonnell) vaimona ja kolmen lapsen äitinä. Jo vuosia sitten kylään muuttanut nainen on juurtunut seudulle.

Rose sai alkuvaiheessa kokea, kuinka jokainen muualta tullut on ikuisesti muukalainen, jos ei ole syntyjään seudulta.

Miten kylän asukkaiden elämä muuttuu, kun lähistölle rakennetaan amerikkalaisten lentotukikohta. Miten Rose näkee jännittyneen tilanteen asukkaiden ja sotilaiden välillä?

Tunteet pinnassa

Coynen perheen Emma-tytär (Eileen O’Higgins) kokee uudessa tilanteessa suuria tunteita, mutta saako nuori rakkaus koskaan tilaisuutta?

Kun amerikkalaiset nuoret miehet lähtevät rintamalle, moni tekee sen kyynel silmässä huomatessaan, että taistelua ei käydä vain sotatantereilla.

Muissa rooleissa nähdään Des McAleer, Seamus O'Hara, Ryan McParland, Charles Lawson, Kerr Logan, Fiona O’Shaughnessy ja Gavin Drea.

My Mother and Other Strangers. Käsikirjoitus: Barry Devlin. Ohjaus: Adrian Shergold. Tuotanto: BBC Northern Ireland/WGBH, Britannia, 2016. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.