Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Köyhä Eurooppa

Euroopassa 199 miljoonaa ihmistä elää köyhyydessä, monet lapset näkevät nälkää.
Köyhyys on kasvava ongelma Euroopan alueella. Euroopassa 199 miljoonaa ihmistä elää köyhyydessä, monet lapset näkevät nälkää. Yle TV1,Ulkolinja: Köyhä Eurooppa

TV1 torstaina 1.3.2018 klo 22.00 - 22.55, uusinta keskiviikkona 7.3. klo 23.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Lähes joka neljäs EU-kansalainen on köyhä tai köyhyyden rajoilla. 119 miljoonaa eurooppalaista uhkaa köyhyys ja syrjäytyminen.

Köyhiä lapsia Euroopassa on 25 miljoonaa. Toinen riskiryhmä ovat työttömät ja kouluttamattomat nuoret, joita on yksi kuudesta. Kolmas ryhmä on työssäkäyvät köyhät, jotka eivät elä palkallaan.

Käykö EU taistelua köyhyyden voittamiseksi vai onko tilanteen edessä luovutettu?

Dokumentti tapaa työttömiä nuoria Irlannissa, Italiassa ja Portugalissa. Euroopan laajuisesta talouskasvusta huolimatta nuorisotyöttömyys rehottaa. EU:n asettamat säästövaatimukset vain pahentavat tilannetta.

Kahdeksan vuotta sitten EU asetti köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisemisen tärkeimmäksi tavoitteekseen Eurooppa 2020-ohjelmassaan. Köyhien määrää halutaan vähentää 20 miljoonalla vuoteen 2020 mennessä.

Onko tavoite saavutettavissa? Jos ei, niin mitkä ovat köyhyyden inhimilliset seuraukset?

Poor Europe. Ohjaus: Mirella Pappalardo. Tuotanto: Docdays Productions, Saksa, 2017.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.