Hyppää pääsisältöön

UMK18: kolme biisiä, yksi voittaja, megatähtiä ja huippushow. Näin UMK18-viikko huipentuu!

Uuden Musiikin Kilpailun 2018 finaaliviikon kulku. UMK18 huipentuu lauantaina 3.3. finaalishow'hn.
Uuden Musiikin Kilpailun 2018 finaaliviikon kulku. UMK18 huipentuu lauantaina 3.3. finaalishow'hn. Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu,Uuden Musiikin Kilpailu 2018,Saara Aalto,Euroviisut

Saara Aallolle valitaan edustuskappale Euroviisuihin lauantaina 3.3. Lähteekö Lissaboniin Monsters, Domino vai Queens? Kaikki ratkeaa suorassa ja spektaakkelimaisessa UMK18: Saara Aalto -showssa. Tällaisia esityksiä ei ole Suomen televisiossa ennen nähty. Show’ssa nähdään legendaarinen Melanie C ja luvassa on myös yllätysesiintyjiä! Lue tästä, miten UMK18-viikko huipentuu.

UMK18: Saara Aalto, la 3.3. klo 19.00, Yle TV1, Yle Areena ja Yle X3M

Tähän suoraan lähetykseen Espoo Metro Areenalta on tähdätty koko syksy! Koreografiat ovat valmiit, puvut ovat valmiit, lavasteet ovat valmiit, lava on valmis ja ennen kaikkea: Saara on valmis! Klo 19.00-20.30 välisenä aikana nähdään kolmen euroviisuehdokasbiisin Monsters, Domino vai Queens live-esitykset. Lähetyksen huipennuksena yksi niistä valitaan Suomelle edustuskappaleeksi Euroviisuihin 2018. Voittajakappale ratkeaa kansainvälisen raadin ja yleisöäänestyksen yhteistuloksella. Muista siis äänestää!

Saara Aalto UMK18 3 lookia
Saara Aalto UMK18 3 lookia Kuva: Yle / Anton Sucksdorff Saara Aalto,Uuden Musiikin Kilpailu,Euroviisut,umk18

Kilpailukappaleiden show’t on suunnitellut huippukoreografi Brian Friedman, joka on luonut koreografioita mm. Britney Spearsille, Beyoncélle ja Mariah Careylle sekä on ollut työstämässä X Factorin lavashow't niin Britanniassa kuin Yhdysvalloissakin. Tällaista showta ei ole ennen suomalaisessa TV:ssä tehty. Toistan: Tällaista showta ei ole ennen suomalaisessa TV:ssä tehty!

Laulaja Saara Aalto, The X Factor UK kisan harjoitukset (5.kisa), Studio 45 London, Lontoo, UK, 3.11.2016. Pääkoreografi Brian Friedman käy läpi Saaran ohjelmanumeroa.
Brian Friedman luotsasi Saara Aaltoa myös The X Factorissa Laulaja Saara Aalto, The X Factor UK kisan harjoitukset (5.kisa), Studio 45 London, Lontoo, UK, 3.11.2016. Pääkoreografi Brian Friedman käy läpi Saaran ohjelmanumeroa. Kuva: Jari Kovalainen / Yle brian friedman

UMK18-show’n avausnumeron esittää Krista Siegfrids. Väliaikaesiintyjänä nähdään todellinen legenda, aito Spice Girl - Mel C! Lisäksi luvassa on yllätysesiintyjiä. Nudge nudge, wink wink.

Mel C
Mel C Mel C Kuva: Lux Music Uuden Musiikin Kilpailu,Melanie Chisholm

Krista Siegfrids juontaa lähetyksen, kommentaattorina toimii Mikko Silvennoinen ja green roomia isännöi Christoffer Strandberg.

Krista Siegfrids Uuden Musiikin Kilpailussa 2017.
Krista juonsi myös UMK17-lähetyksen Krista Siegfrids Uuden Musiikin Kilpailussa 2017. Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu,Krista Siegfrids,umk17

3.3. klo 19.00 alkaa siis UMK18-viikon päälähetys. Tähän päälähetysmaaliin voi luovia monta eri raidetta pitkin:

Etkot, la 3.3. klo 18.15, Yle TV1 ja Yle Areena

Suora Etkot-lähetys Espoo Metro Areenalta nostattaa tunnelmaa iltaa kohden. Lähetyksessä on vieraana Mel C! Lähetyksen juontaa Mikko Silvennoinen, sometoimittajana toimii Aino “Aikku” Kurkinen ja mukana myös green room -host Christoffer Strandberg.

UMK-kommentaattori Mikko Silvennoinen Espoo Metro Areenalla
Mikko Silvennoinen UMK17-lähetyksessä Espoo Metro Areenalla UMK-kommentaattori Mikko Silvennoinen Espoo Metro Areenalla Kuva: Yle / Miikka Varila Euroviisut,Uuden Musiikin Kilpailu,Mikko Silvennoinen,umk17

Docstop: Saara Aalto, la 3.3. klo 18.30, Yle TV1 ja Yle Areena

UMK18-ilta TV:ssa täydentyy Saara Aalto -dokumentin uusinnalla. Dokumentti seuraa Saara Aallon vuotta 2017 ja keskittyy laulajan X Factor -kokemuksiin.

Etkot, la 3.3. klo 18.30, Yle Areena, UMK-Facebook ja UMK-YouTube

Vaihtoehto Saara Aalto -dokumentille on jatkaa suorassa lähetyksessä kisa-areenalta. Tässä lähetyksessä vierailee Norma John, joka mm. esittää uuden singlensä Hellfire. Lisäksi otetaan yhteys kansainväliseen raatiin. Lähetyksen juontaa Mikko Silvennoinen, sometoimittajana toimii Aino “Aikku” Kurkinen ja mukana myös green room -host Christoffer Strandberg.

Christoffer Strandberg.
Christoffer Strandberg oli mukana viisuhuumassa 2017 De Eurovisa -ohjelmassa Christoffer Strandberg. Kuva: Yle / Barbro Ahlstedt Christoffer Strandberg

Jatkot, la 3.3. klo 20.30, Yle Areena, UMK-Facebook ja UMK-YouTube

Välittömästi voittobiisin ratkettua jatketaan suorissa juhlatunnelmissa Espoo Metro Areenalta. Lähetyksessä vierailee tietenkin Saara Aalto, joka kertoo fiilikset alkavasta viisumatkasta sekä voittajakappaleesta. Mukana myös voittokappaleen tekijät. Lähetyksen juontaa Mikko Silvennoinen, sometoimittajana toimii Aino “Aikku” Kurkinen ja mukana myös green room -host Christoffer Strandberg.

Etkot, pe 2.3. klo 18.30, Yle Areena, UMK-Facebook ja UMK-YouTube

Vieraina tässä suorassa lähetyksessä Espoo Metro Areenalta ovat Saara Aalto ja Krista Siegfrids. Päivä aikaa h-hetkeen - mitä pitää vielä tehdä? Etkoilla nähdään eksklusiivista kuvaa Metro Areenalta ja UMK18-lähetyksen valmistelusta. Etkot juontaa Mikko Silvennoinen, sometoimittajana toimii Aino “Aikku” Kurkinen ja mukana myös green room -host Christoffer Strandberg.

Etkot, to 1.3. klo 18.30, Yle Areena, UMK-Facebook ja UMK-YouTube

Fiiliksen nostatus kohti euroviisuedustuskappaleen valintaa alkaa! Suorassa Etkot-lähetyksessä Espoo Metro Areenalta nähdään ensimmäisen kerran UMK18-lava ja lähetys sisältää kuvaa Metro Areenalta, backstagelta ja UMK18-lähetyksen valmistelusta. Vieraina nähdään Saara Aalto taustalaulajiensa Tuuli Ikosen ja Heli Lyytikäisen kanssa. Etkot juontaa Mikko Silvennoinen, sometoimittajana toimii Aino “Aikku” Kurkinen ja mukana myös green room -host Christoffer Strandberg.

UMK18: Saara Aalto

Uuden Musiikin Kilpailussa lauantaina 3.3. Saara Aalto esittää kilpailukappaleet Monsters, Domino ja Queens.

Hanki lippusi paikan päälle Espoo Metro Areenalle tai seuraa lähetystä suorana la 3.3. klo 19 alkaen Yle TV1:llä, Yle X3M'llä ja Yle Areenassa.

Voit äänestää UMK18-suosikkibiisiäsi la 3.3. lähetyksen aikana maksutta yle.fi-sovelluksella sekä maksullisesti tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Äänestyksen tuotot lahjoitetaan Nenäpäivälle maailman lasten auttamiseksi.

Voittajabiisin määrittää puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kansainvälisen raadin antamat pisteet,

UMK18-voittajabiisi ja show edustaa Suomea toukokuussa Euroviisuissa Lissabonissa .

Seuraa Uuden Musiikin Kilpailua somessa:

Instagram: @uudenmusiikinkilpailu
Twitter: @Yle_UMK
Facebook: @uudenmusiikinkilpailu
YouTube: UudenMusiikinKilpailu
#UMK18 // #euroviisut

UMK18 Saara Aalto

Minkä kappaleen lähettäisit Euroviisuihin edustamaan Suomea?

Säkenöivä voimabiisi Monsters
68% (7702 ääntä)
Valon ja positiivisuuden Queens
22% (2536 ääntä)
Rakastavaisten stadionbiisi Domino
10% (1124 ääntä)
Ääniä yhteensä: 11362

#UMK18 Viranomaistiedotteet