Hyppää pääsisältöön

Biisiesittelyssä Ytimeen: Emma-palkittu Reino Nordin on jälleen uransa käännekohdassa, sillä suosion säilyttäminen on lähes yhtä vaikeaa kuin sen saavuttaminen

Reino Nordin teki lopullisen läpimurtonsa kotimaisen musiikin kärkeen viime vuonna, kun artistin Antaudun-kappale oli vuoden striimatuin biisi.

Reino Nordin // Kuva: Promokuva/PME Records

Reino Nordin on yksi ristiriitaisimmista hahmoista Suomen musiikkikentällä. Nordin tanssittaa ja koskettaa biiseillään, mutta hänen suustaan saattaa päästä ihan mitä tahansa mediassa. Tuorein kohu syntyi Yökylässä Maria Veitola -ohjelman myötä, joka sai paljon palautetta puolesta ja vastaan. Ehkä juuri se tekee artistista niin kiinnostavan. Hänessä on jotain kapinallista muuten niin kiillotetulta vaikuttavassa popkentässä.

Nordinin lopullisessa läpimurrossa on jotain samaa kuin Antti Tuiskun urassa. Molemmat paiskivat vuosia duunia ennen lopullista hyväksyntää, todellista työvoittoa ja parhaita kappaleitaan. Kumpikin sai odottaa myös ensimmäistä Emma-palkintoaan loputtoman pitkältä tuntuvan ajan.

Nordin on tehnyt musiikkia jo 15 vuotta. Hänet palkittiin ensimmäisellä Emmalla tänä vuonna. Pysti tuli viime vuoden striimatuimmasta kappaleesta, joka oli Antaudun.

Ei varmasti ole sattumaa, että uusi Ytimeen-biisi julkaistaan symbolisesti tasan vuoden päästä edellisestä megahitistä. Antaudun rikkoi juuri sopivasti Spotifyssa triplaplatinaan oikeuttavan 12 miljoonan striimin rajan. Sen jälkeen Nordinilta on toki tullut muitakin biisejä, mutta mikään niistä ei ole ylittänyt vuoden suosituimmaksi rakkauslauluksikin äänestettyä Antaudun-kappaletta.

Onnistuuko Nordin tekemään toista sen veroista biisiä? Se jää nähtäväksi. Ytimeen on erittäin kelpo biisi, mutta tuskin siitä tulee aivan Antaudun-kappaleen veroista lekaa. Toki pienemmilläkin striimimäärillä pystyy keikkumaan listojen kärkisijoilla ja nauttimaan suuresta keikkasuosiosta. Voi hyvin olla, että Nordinilla on vielä isompikin laulu odottamassa julkaisuaan.

Tänään perjantaina julkaistun Ytimeen-biisin sanoja kuunnellessa ei tule ensimmäisenä mieleen, että laulaja on hiljattain raitistunut, sillä biisissä kadut kutsuvat ytimeen. Kappaleessa vaihdetaan vapaalle ja päästetään irti kaikesta.

Kyseessä on tanssibiisi, jonka on tuottanut Jaakko ”JS16” Salovaara. Nordin on itse sanoittanut ja säveltänyt kappaleen, kuten kaikki muutkin biisinsä.

Paineet mun päässäni kasvaa
mun koneet huutaa rasvaa
nää neljä seinää mua ahdistaa

Raitistunut Reino Nordin on jälleen uransa käännekohdassa sillä suosion säilyttäminen on lähes yhtä vaikeaa kuin sen saavuttaminen. Nordin varmasti kokee paineita menestysvuoden jälkeen. Tosin mitkään merkit eivät tällä hetkellä viittaa siihen, että suosio olisi hiipumassa. Päinvastoin.

Lue myös:

Reino Nordinin Antaudun äänestettiin vuoden suosituimmaksi rakkauslauluksi - katso todennäköisesti tunteikkain live-versio kappaleesta

Emma Gaala 2018: Alma oli läsnä videopuhelulla Losista, Cheek sai tuplavoiton yleisöltä, Profeetat jäi palkinnoitta, Haloo Helsinki! ja JVG yllättivät tulikuumalla yhteistyöllä

Kohti Emma Gaalaa: Saako Reino Nordin vihdoin ensimmäisen Emmansa? Kisa Vuoden miessolisti -palkinnosta on todella tiukka