Hyppää pääsisältöön

Historia: Obersalzbergin lapset

Minkälaisena Obersalzbergin aluella eläneet lapset muistavat kohtaamiset Hitlerin kanssa?
Adolf Hitler esitettiin valokuvissa kansanläheisenä ja lapsirakkaana valtakunnankanslerina. Minkälaisena Obersalzbergin aluella eläneet lapset muistavat kohtaamiset Hitlerin kanssa? Yle TV1,Historia: obersalzbergin lapset

TV1 maanantaina 10.6.2019 klo 19.00 - 19.55, Areenassa

Saksan Alppien kätköissä sijaitsee Obersalzbergin jylhä alue, jossa sijaitsi Adolf Hitlerin kuuluisa huvila Berghof.

Seuranaan Baijerin maisemissa hänellä oli Eva Braun sekä monia natsijohtajia, joilla myös oli loma-asuntoja vuoristoisella seudulla.

Paikkakunnalla asuneet lapset kertovat ensimmäistä kertaa elämästään ja kohtaamisistaan Hitlerin kanssa.

Historia-dokumentissa Obersalzbergin lapset kuullaan nyt jo iäkkäiden henkilöiden omakohtaisia kertomuksia sekä nähdään harvinaista kuvamateriaalia.

Hitler und die Kinder vom Obersalzberg. Hitler and The Children of Obersalzberg. Ohjaus: Robert Altenburger. Tuotanto: ORF, Itävalta, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.