Hyppää pääsisältöön

Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa Monsters-kappaleella: “Olen valmis voittamaan Lissabonissa”

Virtaviivainen tanssipop-kappale Monsters äänestettiin odotetusti voittajaksi suorassa UMK18: Saara Aalto -lähetyksessä 3. maaliskuuta. Show osoitti jälleen, että Aallon suurin vahvuus on erinomainen ääni.

Saara Aallon Monsters-tyylin on suunnitellut stylisti Vesa Silver. // Kuva: Anton Sucksdorff / Yle Kuvapalvelu

Saara Aalto edustaa Monsters-biisillään Suomea Eurovision laulukilpailussa Lissabonissa, Portugalissa. Suomi esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 8. toukokuuta. Euroviisujen finaali käydään lauantaina 12. toukokuuta.

- Nyt on voittajafiilis! Kerrankin voitin jotain. Olen todellakin valmis voittamaan Lissabonissa, Saara Aalto iloitsi show’n päätteeksi.

Monsters erottui laservaloilla ja neonväreillä, Domino käänsi Saaran laulamaan ylösalaisin ja Queens tarjosi rutkasti pyrotekniikkaa. Lisäksi lavalla nähtiin valtava juna.

UMK18-voittaja valittiin yleisöäänestyksen ja kansainvälisten raatien äänten perusteella. Kisa käytiin lopulta vain Monstersin ja Dominon välillä, sillä Queens-biisi ei kerännyt samaan malliin pisteitä, vaikka sen show oli upea.

- Suomen kansa on puhunut ja Yle on ylpeä saadessaan lähettää Saara Aallon biisillä Monsters tavoittelemaan viisuvoittoa, ohjelman tuottaja Anssi Autio kommentoi.

Saara Aalto on säveltänyt ja sanoittanut Monsters-kappaleen yhdessä Linnéa Debin, Joy Debin ja Ki Fitzgeraldin kanssa. Monstersin on tuottanut The Family. Tekijätiimissä on Måns Zelmerlöwin_Heroes-_kappaleen tuottajia ja laulunkirjoittajia.

Myös osa biisintekijöistä oli paikan päällä Metro Areenalla kannustamassa Saaraa. Yleisössä nähtiin myös Aallon The Voice of Finland- koutsi Michael Monroe.

Saara Aallon UMK-finaalissa nähty show siirtyy samankaltaisena viisulavalle. Esityksen on suunnitellut Brian Friedman. Häneen Saara tutustui jo Britannian X Factorissa. Friedman on aiemmin työskennellyt muun muassa Beyoncén, Britney Spearsin ja Mariah Careyn kanssa.

Katso Monsters-biisin live-esitys.

Aallon esitysten lisäksi UMK-show’ssa nähtiin Krista Siegfridsin _Mekko kattoon -_avausnumero, Spice Girlsistä tutun Melanie C:n diskoklassikko I Turn To You sekä päivitetty versio vuoden 1994 viisuedustusbiisistä, joka oli CatCatinBye bye baby. Tällä kertaa biisin esitti CatCatCat Bae Bae Beibi -versiona eli Virpi ja Katja Kätkän seuraan lavalle saapui myös ohjelman juontanut Krista Siegfrids.

Esityksestä tuli mieleen Siegfridsin kommentti André LinmanilleTähdet, tähdet -ohjelmassa, jossa Linman esitti Bye bye babyn. Jo silloin vierailevana tuomarina toiminut Siegfrids julisti haluavansa olla kolmas “Cat”. Toive toteutuikin yllättävän nopeasti.

Myös tämän poikkeuksellisen kolmikon esityksen näet alta.

Katso myös YleX:n musiikkitoimittajien Anne Lainnon ja Ida Karimaan kommentit kaikista kolmesta kappaleesta.

Lue myös:

Biisiesittelyssä Queens: Saara Aallon kolmannen UMK-kappaleen kertosäe iskee kipinää, mutta biisistä puuttuu ruuti

Biisiesittelyssä Domino: Saara Aallon toinen UMK-biisi on rakkaudentäyteinen voimaballadi

Biisiesittelyssä Monsters: UMK-artisti Saara Aallon uusi kappale on kuin nakutettu Euroviisujen lavalle