Hyppää pääsisältöön

Hävytön Fleabag iskee nauruhermoon ja tunteisiin

Sarkasmia, surua ja särmää! Moninkertaisesti palkittu komediasarja Fleabag on kiistatta yksi 2010-luvun tv-tapauksista. Kuusiosainen avauskausi nähdään Areenassa ja Kakkosella tuplajaksoina maanantaisin, netissä klo 6 ja tv:n puolella klo 21.

Minulla on kamala tunne, että olen ahne, perverssi, itsekäs, apaattinen, kyyninen, kieroutunut ja moraalinsa menettänyt nainen, joka ei voi kutsua itseään edes feministiksi.

- No, tuon kaiken olet perinyt äidiltäsi.

Fleabag on nainen, jota ei kerran nähtyään ja kuultuaan unohda.

Amazonin ja BBC:n tuottama komediasarja perustuu Phoebe Waller-Bridgen (s. 1985) kirjoittamaan ja esittämään monologinäytelmään vuodelta 2013.

Kuusiosaisen debyyttikauden pää- ja nimihenkilö asuu Lontoossa, pyörittää kituvaa kahvilaa, säätää hasardin kyltymättömästi ja jakaa herkullisen pisteliäät huomionsa sekä harvalle lähipiirilleen että suoraan katsojille.

Fleabag-komedian pää- ja nimihenkilö (Phoebe Waller-Bridge).
Fleabagin lounaskahvila on kiskurihintainen marsutaivas. Fleabag-komedian pää- ja nimihenkilö (Phoebe Waller-Bridge). Kuva: Yle/BBC Fleabag,Yle Areena,Yle TV2

Kaiken taustalla on kuitenkin musertava tragedia, parhaan ystävän menetys. Sen paino ja käsittely antaa sarjalle poikkeuksellisen tunnevoiman, joka naurattaa kyynelten läpi ja puhuttelee huomattavasti syvemmältä kuin pelkkä pinnalla vellova rivous, hedonismi ja synkkyys.

Fleabag on ollut hurjassa palkintosateessa - ja aivan aiheellisesti. Sarja on voittanut mm. brittien BAFTAn, Kultaisen ruusun ja Golden Nymphin parhaasta komediasta ja/tai genren naisesiintyjästä.

Viime syksynä uutisoitiin, että Fleabagista on tulossa myös toinen kausi, jonka ensiesitys on BBC:llä ja Amazonilla vuonna 2019. Seuraamme tilannetta.

Keskustele

Yle TV2