Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: He ovat paenneet – kahden nuoren matka unelmiin

Elokuva kahden nuoren hauraasta rakkaudesta, mielettömästä pakomatkasta halki kesäisen Suomen.
Raisa (Roosa Söderholm) ja Joni (Teppo Manner). Elokuva kahden nuoren hauraasta rakkaudesta, mielettömästä pakomatkasta halki kesäisen Suomen. Kuva: Jaana Rannikko Yle TV1,He ovat paenneet

TV1 sunnuntaina 18.3.2018 klo 21.30 - 23.10, uusinta maanantaina 19.3. klo 23.15
Yle Areenassa 7 päivää

Raisa ja Joni ovat sopeutumattomia, rikkovat yhteiskuntarauhaa, eivätkä ymmärrä rajojaan. Heillä on velvollisuuksia muttei oikeuksia.

Nuoria yhdistää unelma paosta, mahdollisuus päästä pois väkivaltaisesta arkipäivästä ja jatkuvasta pahasta mielestä.

Seikkailu voi alkaa

Jonilla on auto ja seikkailu voi alkaa. Nuoret löytävät hauraan rakkauden ja kokevat onnen sekä vapauden hetkiä. Tulevaisuus on kuitenkin mahdoton, sillä suunnitelmat ovat hataria eikä yhteiskunta päästä otteestaan – vai päästääkö sittenkin?

J-P Valkeapään ohjaama elokuva on road movie kahden nuoren pakomatkasta halki kesäisen Suomen. Elokuva ei selittele eikä alleviivaa, vaan kutsuu kiehtovalle ja yllättävälle matkalle päähenkilöidensä ihon alle.

Neljän Jussin elokuva

Tv-ensi-llassa nähtävän elokuvan päärooleissa vakuuttavat ensikertalaiset Roosa Söderholm ja Teppo Manner. Muissa rooleissa nähdään Petteri Pennilä, Jari Pehkonen, Sara Paavolainen ja Pelle Heikkilä.

Elokuva palkittiin vuonna 2015 neljällä Jussilla. Parhaan elokuvan lisäksi Valkeapää palkittiin parhaana ohjaajana, parhaasta leikkauksesta Mervi Junkkonen ja äänisuunnittelusta Micke Nyström. Lisäksi kuvaaja Pietari Peltola palkittiin parhaasta kuvauksesta Göteborgin festivaaleilla.

Käsikirjoitus: J-P Valkeapää ja Pilvi Peltola. Ohjaus: J-P Valkeapää. Tuotanto: Helsinki-filmi Oy, 2014.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.