Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat uudet au pairit! - Nyt suosikkisarjan seikkailijat ottavat Miamin haltuun

au pairit miamissa yle
au pairit miamissa yle Kuva: Yle/Kendri Rodriguez Au pairit,aupairitmiamissa

Au pairit -sarjan uudella kaudella lennetään elämäniloiseen ja aurinkoiseen Miamiin, kaupunkiin, joka on värikäs sekoitus pilvenpiirtäjiä, surffaajia, eläkeläisiä sekä latinokulttuuria. Kaikki uudet jaksot katsottavissa Yle Areenassa.

Suosikkisarjan viidennellä kaudella matkaan lähtee taas neljä unelmiaan etsivää: Miten räiskyvä Jane, varautunut Joona, määrätietoinen Matleena ja tunnollinen Neea löytävät paikkansa Miamin auringon alla?

Jane: ”Olen helposti ärsyyntyvä ja mustavalkoinen. Ja sanon jos ottaa päähän.”

Seinäjoella asuva 21-vuotias Jane Hölsö on myyjä ja amerikkalaisen jalkapallon cheerleader-valmentaja. Jane on räiskyvä persoona, jolla on omien sanojensa mukaan murskaamaton itsetunto. Muut au pairit kokevat Janen tulisuuden Floridan palmujen alla.

“Mä olen mustavalkoinen ihminen, asia on joko näin tai näin. Olen helposti ärsyyntyvä ja sanon jos ottaa päähän. Ja perusnegatiivinen”, luonnehtii Jane.

Jane on kyllästynyt täyteen kalenteriin ja odottaa au pair –ajasta tervetullutta irtiottoa kiireiseen arkeen ja Suomeen.

Jane on viettänyt Suomessa aikaa amerikkalaisten pelaajien kanssa ja hänestä on mahtavaa päästä lajin syntyseuduille. Hän seurustelee Brettin kanssa, joka pelasi kesän Suomessa ja on nyt palannut Amerikkaan. Jane toivoo, että Brett matkustaa mahdollisimman pian Miamiin tapaamaan häntä. Mutta koska Janen elämästä ei yllätyksiä ja käänteitä puutu, asiat mutkistuvat.

“Jossain vaiheessa pitäisi omaakin elämää elää. Nyt kun tässä on junnannut paikallaan, niin tekee mielellään jotain tosi rajua”, Jane sanoo.

Jane Hölsö
Jane Hölsö Kuva: Yle/Kendri Rodriguez au pairit,janehölsö

Janen isäntäperhe on kuin suoraan amerikkalaisesta unelmasta: hyvin toimeentuleva, aktiivinen ja elämäntavoiltaan moitteeton. Perheeseen kuuluvat isä CJ ja äiti Brooklynn sekä 10-vuotias Phoenix ja 8-vuotias Ivy Jane. Vanhemmat työskentelevät kotona ja erityisesti äidin, joka on tottunut pitämään langat käsissään, saattaa olla vaikea päästää au pairia kotiinsa. Isä näyttäisi ottavan Janen hyvin vastaan, mutta onnistuuko riehakas Jane luomaan suhteen myös perheen äitiin?

Matleena: ”En ole ikinä päässyt pitämään lasta sylissäni.”

18-vuotias porvoolainen Matleena Pulkkinen kuvailee itseään sosiaaliseksi, määrätietoiseksi ja fiksuksi – mutta toisinaan hän saattaa omien sanojensa mukaan puhua ennen kuin ajattelee. Matleena aikoo hakea lukion jälkeen opiskelemaan lääkäriksi.

“Mulla ei ole lapsista minkäänlaista kokemusta. En oo ikinä edes päässyt pitämään lasta sylissäni. En tiedä, miten tuun pärjäämään lasten kanssa”, Matleena miettii uuden kokemuksen edessä.

Hänellä on Miamissa muitakin haasteita, sillä hän ei ole tottunut heräämään aikaisin tai siivoamaan.

“Tavoite on, että pääsisin vähän itsenäistymään - kun vanhempien kanssa oon koko elämäni asunut”, Matleena pohtii.

matleena pulkkinen
matleena pulkkinen Kuva: Yle/Kendri Rodriguez Au pairit,aupairitmiamissa

Matleenaa odottaa Miamissa Sudain perhe, johon kuuluu vanhempien lisäksi kolme lasta, 8-vuotias Eliav, 6-vuotias Shita ja 6-kuukautinen Lior. Perheen isä on yrittäjä ja äiti kotona lasten kanssa. He asuvat kauniilla ja varakkaalla Boca Raton –alueella. Perheen juuret ovat Israelissa. He ovat ortodoksijuutalaisia ja uskonto näkyy erilaisissa arjen rituaaleissa, kuten sapatissa. Perheen pienimmän hoitaminen osoittautuu Matleenalle haasteeksi heti alkumetreillä.

Joona: ”Haluan tulla avoimemmaksi, rohkeammaksi ja itsevarmemmaksi.”

Joona Koivisto on 20-vuotias, Kauhajoella vanhempiensa kanssa asuva maalaispoika. Joona on käynyt lukiota viisi vuotta, mutta tulevaisuudensuunnitelmat eivät ole kirkastuneet, joten nyt on korkea aika kokeilla jotakin muuta.

”Haluan tulla avoimemmaksi, rohkeammaksi ja itsevarmemmaksi”, Joona asettaa tavoitteensa.

“Mä kuvailisin itseäni vähän sellaiseksi hömpäksi, mä en oon aina ihan perillä asioista”, Joona sanoo.

Oma perhe suhtautuu au pair -matkan epäilevästi. “Ei ne voi mua estää, mä lähden kumminkin”, sanoo Joona.

Hän haluaa itsenäistyä ja lakata miettimistä, mitä muut hänestä ajattelevat. Kaverit kuvailevat Joonaa draamakuningattareksi, vaikka hän onkin aluksi uusien ihmisten kanssa ujon oloinen. Yksi syy varautuneisuuteen saattaa olla se, että Joona on joutunut kokemaan koulukiusaamista.

Joona on avoimesti homoseksuaali eikä hänellä ole juurikaan kaltaisiaan ystäviä kotiseudullaan.

Joona Koivisto
Joona Koivisto Kuva: Yle/Kendri Rodriguez Au pairit,aupairitmiamissa

Miamissa Joonaa odottavat Juan, Tom ja 5-vuotias Lucas. Juan työskentelee pastorina. Tom on myyntialalla eikä hän ole lainkaan uskovainen. Juan on latinalainen ja Tom kotoisin Keski-Lännestä. Yhteistä näille miehille on kuitenkin se, että he rakastavat paitsi poikaansa, myös sosiaalista elämää. He ottavat Joonan avosylin vastaan – mutta kykeneekö ujohko Joona uimaan ongelmitta Miamin homoyhteisöön?

Neea: ”Olen vastuullinen ja tarkka.”

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Neea Autio on nelikon järki ja omatunto. Hän on tunnollinen ja toimelias, mutta ei myöskään epäröi kertoa mielipiteitään tai puuttua epäkohtiin. Poikaystävä Larin mukaan Neea ei kauaa katsele vääryyttä vaan puuttuu asioihin.

“Olen vastuullinen ja tarkka”, Neea määrittelee itseään.

Neea asuu Larin kanssa ja usean kuukauden ero mietityttää häntä. Hän haaveilee myös saavansa tulevaisuudessa ison, oman perheen.

“Lari, miten meidän oikein käy”, Nea miettii poikaystävänsä Larin kanssa ennen matkaa.

Neea Autio
Neea Autio Kuva: Yle/Kendri Rodriguez Au pairit,aupairitmiamissa

Neealla on au paireista eniten kokemusta lastenhoidosta. Hän arvostaa siisteyttä ja terveellistä, rakkaudella tehtyä ruokaa. Mutta McClendonien uusperheessä on yhteensä viisi lasta eivätkä paikat tässä huushollissa aina ole tiptop. Neea onkin osittain eri mieltä vanhempien kanssa niin siisteydestä, herkuttelusta kuin kasvatuksestakin.

Au pairit Miamissa -sarjan uudet jaksot Yle Areenassa.

KATSO sarjan aiemmat kaudet:

Au pairit Kanadassa

Au pairit Australiassa

Au pairit Los Angelesissa

Au pairit Lontoossa