Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä Rowine, jonka Pähkinöiks-biisillä fiittaa Töölön Ketterästä tuttu Matti 8

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Rowine.

Nosteessa on Rowine. // Kuva: Promokuva

Rowine tekee energistä grimea.

Uuden musiikin X -ohjelman toimittajat Anne Lainto ja Ida Karimaa kommentoivat:

- Rowine on mielenkiintoinen lisä suomalaiseen rap-kenttään. Kuopiolaisräppärin Pähkinöiks-biisi on tuhtia grimea esimerkiksi Töölön Ketterän tapaan, mitä korostaa se, että Matti 8 fiittaa kappaleella. Biisin biitti on törkeä ja huutaa tulla luukutetuksi auton takakonttiin piilotetusta basarista. Rowinen viime vuoden puolella julkaistulta Savu-EP:ltä löytyy kuitenkin soundillisesti paljon muutakin, kuten trapimpaa ja tummempisävyistä, hidastempoisempaa menoa.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

- Broidi on soittanut aina kitaraa ja ollut useammassa bläkkisbändissä, joista ehdottomasti kovin on URN (metallipäät tietää). Olen seurannut sivusta junnuna niiden keikkailua ja hauskanpitoa. Kai se musikaalisuus tuli itsellekin geeneissä. Ylä-asteella räppi tuli kuvioihin ja pidettiin frendien kanssa freestyle-sessioita. Huomasin, että mähän olen aika hyvä tässä. Ostin pärinöissäni jonkun kämäsen USB -mikin ja aloin demottelemaan frendeille. Siitä asti olen tehnyt musaa enemmän ja välillä vähemmän, onneksi ekat demot on haudattu syvälle.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

- Olen tosi muuntautumiskykyinen artistina, tyyli saattaa vaihtua fiiliksen mukaan. Mulle on sanottu, että mun lyriikoista löytyy paljon ristiriitoja ja ne laittaa miettimään asioita. Sitä mä kai koitan välillä hakeakin.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Varmaan tämä Nosteessa. Ylipäätään se, että mun biisit on päässyt radioon asti, DJ Orion otti tammikuussa Uuden Tanssimusiikin listalle biisin Those Ollies - Bumppaa feat. Rowine ja sit Pähkinöiks-biisi pääsi heti helmikuussa vuorostaan Lyömättömille soittoon.

Mitä keikkaa jännitit eniten?

- Ensimmäinen keikka taisi olla 2014 kesällä, kun lämppäsin Haamua Kuopiossa Pannuhuoneen terassilla. Räppäsin sillon vielä nimellä RTR, sitä myös jännitin eniten. Tähän voisi lisätä Korvaboostit 2016, kun avattiin lauteet loppuunmyydylle Sairas T ja Eevil Stöö -keikalle RTRxMOSSER-kokoonpanolla. Kuumotti, mutta se keikka oli niin success, että sen jälkeen tuli se itsevarmuus, mikä nykyään on.

Mitä artistia haluaisit päästä lämppäämään?

- Pakko sanoa, että Sonnya. Olen fiilistellyt äijän energiaa alusta asti ja uskon, että tämä soundimaailma mitä nyt 2018 on meikältä tulossa, voisi sopia hyvin alkupalaksi yleisölle, jos yhteiselle keikalle joskus päätyisimme.

Miten Matti8 päätyi fiittaamaan Pähkinöiks-biisille?

- Tutustuin Mattiin joskus 2016, kun jäbä pyysi mua esiintymään Skank-klubille Ääniwalliin. Kelattiin jo sillon, että pitäisi tehdä yhdessä musaa, mutta asia jäi. Sitten viime vuonna Töölön Ketterä tuli keikalle Korvabuusteille Kuopioon ja avasin äijille lauteet, joimme keikan jälkeen parit bisset ja totesimme, että tehdään nyt se biisi. Sitten se tehtiin.

Jos Pähkinöiks soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

- Se olisi suomalainen versio _The Fast and the Furious -_leffasta, missä Vin Dieselin tilalla Bull Mentula keulii loppuun tuunatulla Subarulla.

Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita sinulla on?

- 23. maaliskuuta tulee uusi Lowkey-sinkku ulos videon kera ja sitten olisi tarkoitus ruveta kasaa uutta EP:tä. Enempää en osaa sanoa. Elän aika hetkessä.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!