Hyppää pääsisältöön

Nukkekaappi – brittidraamaa nuoren naisen merkillisestä avioliitosta

Uusi minisarja Nukkekaappi kertoo nuoresta naisesta 1680-luvun Amsterdamissa ja hänen merkillisestä avioliitostaan.
Nuoren Petronellan roolin näyttelee Anya Taylor-Joy. Uusi minisarja Nukkekaappi kertoo nuoresta naisesta 1680-luvun Amsterdamissa ja hänen merkillisestä avioliitostaan. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,Nukkekaappi

TV1 lauantaisin 24.3. - 7.4.2018 klo 22.00 - 22.55
Katsottavissa Yle Areenassa 90 päivää

Uusi minisarja Nukkekaappi (12) kertoo arvoituksellisen tarinan 1680-luvun ahdasmielisestä Amsterdamista. Jessie Burtonin menestysromaaniin perustuva BBC:n sarja esitetään kolmiosaisena versiona.

Hyinen vastaanotto

Maaseudulla kasvanut köyhän perheen viaton tytär Petronella "Nella" Oortman (Anya Taylor-Joy) suostuu vaimoksi itseään vanhemmalle kauppiaalle Johannes Brandtille (Alex Hassell).

Petronella saapuu uuteen kotiinsa Amsterdamiin suurin odotuksin, mukanaan vähät tavaransa sekä ikioma häkkilintu.

Vastaanotto on toisenlainen kuin mitä hän odotti. Paikalla ovat sulhasen jäätävän tyly sisar Marin (Emma- ja The Hour-sarjoista tuttu Romola Garai) sekä talon kaksi palvelijaa Otto (Paapa Essiedu) ja Cornelia (Southcliffe-sarjan Hayley Squires).

Uusi minisarja Nukkekaappi kertoo nuoresta naisesta 1680-luvun Amsterdamissa ja hänen merkillisestä avioliitostaan.
Marin (Romola Garai, oik.) ja Nella (Anya Taylor-Joy). Uusi minisarja Nukkekaappi kertoo nuoresta naisesta 1680-luvun Amsterdamissa ja hänen merkillisestä avioliitostaan. Yle TV1,Romola Garai,Nukkekaappi

Miksi nukkekaappi?

Talossa vallitsee uskonnollinen ja synkkä tunnelma, joka kummastuttaa nuorikkoa. Kun sulhanen lopulta palaa kotiin, pariskunnan yhteiselämä ei näytä ruusuiselta.

Nuoren Nellan on vaikea sovittaa käsitystään kuuliaisen vaimon tehtävistä miehensä käytökseen.

Häälahjaksi Nella saa kaappiin rakennetun nukkekodin ja luvan hankkia siihen haluamansa sisustuksen. Nella päättää tilata muutaman miniatyyriesineen, mutta saakin paljon enemmän.

Uusi minisarja Nukkekaappi kertoo nuoresta naisesta 1680-luvun Amsterdamissa ja hänen merkillisestä avioliitostaan.
Johannes (Alex Hassell), Marin (Romola Garai) ja Nella (Anya Taylor-Joy). Uusi minisarja Nukkekaappi kertoo nuoresta naisesta 1680-luvun Amsterdamissa ja hänen merkillisestä avioliitostaan. Kuva: BBC Pictures Yle TV1,Nukkekaappi

Ilmassa vaaran merkit?

Tuntematon miniatyyrien rakentaja alkaa lähettää tiuhaan tahtiin paketteja, ilman tilausta ja laskua. Onko hän tehnyt pieniä tavaroita ja nukkeja vain hyvää hyvyyttään?

Jotain omituista on kenties ilmassa, ja nuori Nella on kaiken keskellä yksin ja hämmennyksissään. Nella alkaa nähdä uudessa elämässään orastavia vaaran merkkejä – onko nuoren vaimon syytä huolestua?

The Miniaturist. Käsikirjoitukseksi muokannut: John Brownlow. Ohjaus: Guillem Morales. Tuotanto: BBC, Masterpiece, PBS, Britannia, 2017.

Keskustele