Hyppää pääsisältöön

Sinkkubloggaaja Henriikka Rönkkönen kirjoittaa suoraan seksistä ja sen puuttesta: "Kun tulee olo, että tästä en kehtaa kirjoittaa, kirjoitan siitä"

Bloggaaja Henriikka Rönkkönenn
Bloggaaja Henriikka Rönkkönenn Puoli seitsemän

Helsinkiläisen Henriikka Rönkkösen blogitekstit käsittelevät nuoren naisen elämää huumorilla ja suorasukaisesti, mitään peittelemättä. Rönkkönen aloitti blogin jäätyään sinkuksi eikä tiennyt miten pitäisi olla.

Henriikka Rönkkönen erosi pitkästä parisuhteesta 25-vuotiaana, oli yhtäkkiä sinkku – ja hukassa.

– En tiennyt mitä teen seksuaalisuudellani tai mitä teen kun mulla ei ole ketään, mutta haluaisin että olisi. Silloin ei ollut Tinderiä ja nettideittiprofiilit olivat jotenkin noloja.

Rönkkönen ryhtyi kirjoittamaan blogia omasta elämästään. Blogissa hän kertoo avoimesti ja huumorilla höystettynä mm. treffeistään, seksikokemuksistaan ja piereskelystä.

Mietin kehtaanko sanoa, että kuinka kauan olen ollut sinkkuna tai milloin olen viimeksi harrastanut seksiä.

Omat tekstit nolottavat Rönkköstä usein, mutta häpeä on yleensä hänelle vain merkki siitä, että juuri tästä aiheesta täytyy kirjoittaa.

– Mietin kehtaanko sanoa, että kuinka kauan olen ollut sinkkuna tai milloin olen viimeksi harrastanut seksiä. Tulee ihan tuskanhiki, että ai kauheeta en kehtaa. Ja sitten kirjoitan siitä. Jos en loukkaa sillä ketään, että kirjoitan vaginapierusta, niin kirjoitan. Mitä pahaa siinä on, että elän oman näköistäni elämää?

Yhdeksän vuoden sinkkuus on opettanut Rönkköselle eniten itsetuntemusta. Nyt hän tietää mitä asioita rakastaa ja mitä tykkää tehdä. Elämä sinkkuna ei ole puolikasta tai vajavaista väliaikaiselämää ennen kuin tulee oikea elämä parisuhteessa.

Enää Rönkkönen ei ole hukassa.

– On tosi levollinen olo kun tiedän, että olen sama ihminen sinkkuna tai suhteessa. Aiemmin ajattelin, että on sinkku-Henriikka ja suhde-Henriikka.

Elämä sinkkuna ei ole puolikasta tai vajavaista väliaikaiselämää

Treffeillä Rönkkönen käy silloin tällöin, lähinnä itsensä pakottaen. Eihän sitä koskaan tiedä, keneen voi tutustua.

– Kyllä mä haluaisin myös kumppanin ja rakastua romanttisesti.

Katso Henriikka Rönkkösen koko haastattelu Puoli seitsemän -ohjelmassa:

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän