Hyppää pääsisältöön

Futurice ja Yle päivittävät suomalaisen johtamisen ja yrityskulttuurin 2020-luvulle

Lean Culture in Business and Creative Work – tulevaisuuden johtamisen ja yrityskulttuurin foorumi 13.3.2018
Lean Culture in Business and Creative Work – tulevaisuuden johtamisen ja yrityskulttuurin foorumi 13.3.2018 tapahtumat,lean-ajattelu,agile-menetelmät

Futuricen ja Ylen yhteistyössä järjestämä tulevaisuuden johtamisen ja yrityskulttuurin foorumi tarjoaa suomalaisille yritysjohtajille jo nyt työkalut, joilla 2020-luvun menestyvimpiä yrityksiä johdetaan. Tiistaina 13.3.2018 Helsingissä järjestettävään konferenssiin osallistuu 160 johtajaa ja muutosvaikuttajaa yrityselämästä ja julkisen hallinnon eri sektoreilta. Tapahtumassa esiintyy joukko yrityskulttuurin uudistamisen kärkinimiä: Jurgen Appelo, Sami Honkonen, Esko Kilpi, Risto Sarvas, Hanno Nevanlinna ja Mirette Kangas. Tapahtuma striimataan suorana Yle Areenassa.

Futurice ja Yle järjestävät tiistaina 13.3. Lean Culture in Business and Creative Work – tulevaisuuden johtamisen ja yrityskulttuurin foorumin. Tapahtuma järjestetään Helsingissä, Ylen Studio 2:ssa. Kutsuvierastilaisuudessa on paikalla 160 johtajaa ja muutosvaikuttajaa yrityselämän ja julkisen hallinnon eri sektoreilta. Kaikki kiinnostuneet voivat seurata tapahtuman puheenvuoroja myös suorana Yle Areenassa.

Esiintyjät ovat huippuasiantuntijoita maailmalta ja meiltä. Ketterän, eli leanin, johtamisen ja ajattelun edelläkävijät puhuvat tulevaisuuden johtamisesta, yrityskulttuurista ja keinoista menestyä digitaalisessa maailmassa. Iltapäivän työpajaosuudessa osallistujat saavat käytännön työkaluja organisaatioidensa muutoksen luotsaamiseen ja uuden osaamisen käyttöön ottamiseen.

Uudenlaisesta johtamisesta kuullaan Jurgen Appeloa, Sami Honkosta ja Esko Kilpeä, jota haastattelee yrityskulttuuri-insinööri, professori ja palvelumuotoilija Risto Sarvas. Käytännön esimerkkejä yrityskulttuurin muutosmatkasta jakavat Futuricen Hanno Nevanlinna ja Ylen Mirette Kangas.

Tapahtuman puhujaesittelyt

Jurgen Appelo

Mies tummassa paidassa
Jurgen Appelo Mies tummassa paidassa agile-menetelmät,jurgen appelo
on nykyaikaisen johtamisen edelläkävijä, joka kuuluu maailman johtamis- ja ketteryysasiantuntijoiden kärkikastiin. Appelo on mm. Agile Lean Europe Networkin perustajajäseniä ja yhtiönsä Agility Scalesin kautta menestynyt yrittäjä. Inc.com listaa Appelon maailman johtamisasiantuntijoiden top 50:een.

Jurgen auttaa innovatiivisilla opeillaan tulevaisuuden organisaatioita kukoistamaan ja esittää konkreettisin esimerkein, kuinka johtamista voidaan parantaa esimerkiksi vähentämällä johtajien määrää, sekä miten organisaatioita johdetaan luovasti. Jurgen on kirjoittanut myös menestyskirjat Management 3.0, How to Change the World ja viimeisimpänä Managing for Happiness, joka tarjoaa käytännön ideoita työntekijöiden sitouttamiseen, työkulttuurin parantamiseen ja samalla asiakkaiden ilahduttamiseen.

Sami Honkonen

Lyhythiuksinen mies mustalla taustalla
Lyhythiuksinen mies mustalla taustalla lean-ajattelu
on Tomorrow Labsin toimitusjohtaja. Tomorrow Labs rakentaa lohkoketjuja ja tekoälyä hyödyntäviä digitaalisia kaupankäyntijärjestelmiä. Lisäksi Sami on Boss Level Podcastin isäntä. Boss Level tutustuu ihmisiin ja organisaatioihin, jotka uudistavat poikkeuksellisella tavalla johtamista ja organisaatioiden rakenteita. Vieraana ovat olleet mm. Nobel-palkittu Bengt Holmström, USA:n neljän tähden kenraali Stanley McChrystal, Spotifyn VP of Operations Simon Marcus ja monia muita.

Esko Kilpi

Silmälasipäinen mies
Silmälasipäinen mies Kuva: ©Aki-Pekka Sinikoski lean-ajattelu,johtaminen
on yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimpia digitaalisen työn tutkijoita. Esko korostaa vuorovaikutuksen ja sitä tukevien työvälineiden merkitystä työssä. Osaamista ja työtä ei enää tarkastella yksilötasolla, vaan verkoston toimintamallien tasolla. Uutta luova oppiminen määrittää tänään organisaatioiden elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn.

Hanno Nevanlinna

Silmälasipäinen mies
Silmälasipäinen mies Futurice
on ollut yhtenä yrityksen perustajista mukana rakentamassa Futuricen kansainvälistä menestystarinaa vuodesta 2000 tähän päivään asti. Vuosien varrella hänen vastuulleen on kuulunut Suomen suurimman kuvanjakopalvelun Kuvaboxin luominen, suunnittelu ja kehitys, Futuricen käyttäjäkokemukseen keskittyvän konsulttitiimin perustaminen sekä yrityksen HR-toimintojen luotsaaminen aikana, jolloin se valittiin Euroopan parhaaksi työpaikaksi kahteen kertaan peräkkäin. Nykyisin Hanno auttaa organisaatioita uudistamaan yrityskulttuuriaan ja johtamistaan.

Mirette Kangas

Lyhythiuksinen silmälasipäinen nainen
Lyhythiuksinen silmälasipäinen nainen ketterät menetelmät,lean-ajattelu
on johtava ketterän yrityskulttuurin ja johtamisen asiantuntija ja muutoksentekijä Suomessa. Hänen johdollaan yli 800 ihmistä 50 tiimissä – johtajia, päälliköitä ja asiantuntijoita – on ottanut ketterät menetelmät säännölliseen käyttöön työssään Ylessä. Hän on tunnettu uudistaja myös Ylen ulkopuolella ja innostanut ketterään yrityskulttuuriin siirtymisessä monia kymmeniä yrityksiä eri toimialoilla. Aiemmin Mirette vastasi Ylessä internet-palveluiden projektitoiminnasta. Ennen Yleä hän toimi mm. tuotantojohtajana Sanoma-konsernissa ja digitaalisen palvelujen eri suunnittelutoimistoissa.

Risto Sarvas

Silmälasipäinen mies
Silmälasipäinen mies lean-ajattelu
on sekoitus akateemista maailmaa ja käytännön bisnestä. Digitalisaation moniottelijana hän on mm. johtanut design-tiimiä, muotoillut isoissa yrityksissä tekemisen kulttuuria ja kehittänyt yhdessä kollegoidensa kanssa Lean Service Creation -metodologian. Lisäksi hän opettaa Aalto-yliopistolla palvelumuotoilua ja sosiaalista mediaa.

Ohjelma

Tapahtuman avaavat Ylen hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson ja Ylen tekniikasta ja tuotannosta vastaava johtaja Janne Yli-Äyhö.

Kello 9.00–12.00:

  • Jurgen Appelo: Shapeshifter organization – How to motivate people to change continuously?
  • Sami Honkonen: Miten rakennan responsiivisen organisaation?
  • Esko Kilpi (haastattelijana Risto Sarvas): Uuden työn ulottuvuudet sekä kulttuurin ja johtamisen merkitys luovassa työssä ja tietotyössä
  • Hanno Nevanlinna: Ketterä kulttuuri käytäntöön – haasteena johtajuus
  • Mirette Kangas: Onnistumistarinat ja tulevaisuuden kehityspolku Ylen kulttuurimuutoksessa

Kello 13.00–15.00:
Konkretiaa muutosjohtamiseen: fasilitoitu työpaja aamun teemoista
Lean Culture in Business and Creative Work – tulevaisuuden johtamisen ja yrityskulttuurin foorumi Yle Areenassa 13.3.2018 kello 9–12: https://areena.yle.fi/1-50000713

Tapahtumaan ilmoittautuminen median edustajille:
Karoliina Koivula, karoliina.koivula@yle.fi

Lisätietoja:
Futuricen Culture Director Hanno Nevanlinna, hanno.nevanlinna@futurice.com
Ylen ketterän kiihdyttämön päällikkö Mirette Kangas, mirette.kangas@yle.fi
Tapahtumatuottaja Valentina Italiano-Rönkä, valentina.italiano-ronka@yle.fi

Futurice on kansainvälinen nopean kasvun yritys, joka toteuttaa digitaalisia palveluita asiakkaille, ratkaisee näiden liiketoimintaongelmia teknologian, designin ja datan keinoin sekä kehittää samalla yritysten kulttuuria ja toimintamalleja digitalisaation ja innovaatioiden mahdollistamiseksi. Vuonna 2000 perustetulla Futuricella on tällä hetkellä noin 450 osaajaa Berliinissä, Tukholmassa, Münchenissä, Lontoossa, Tampereella ja Helsingissä. futurice.com

Yleisradio on suomalainen julkisen palvelun mediayhtiö, Suomen suurin luovan työn yhteisö ja sisältötalo. Yle tuottaa monipuolista, laadukasta ja luotettavaa sisältöä kaikille sähköisille kanaville. Ylessä on vakituisia työntekijöitä noin 2800. Ylen tv- ja radiokanavat sekä verkkopalvelut työllistävät tämän lisäksi suuren joukon luovan alan ammattilaisia ja asiantuntijoita. yle.fi/yleisradio