Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Biologia pääkuva

Hallitsetko evoluution ja solubiologian? – Harjoittele biologian yo-koekysymyksillä

ihmisen biologiaan liittyviä piirroskuvia ja tautsalla teksti "BI"
ihmisen biologiaan liittyviä piirroskuvia ja tautsalla teksti "BI" Kuva: Unsplash & Sára Köteleki/Yle Abitreenit

Evoluutio ja solubiologia ovat keskeisiä biologian oppisisältöjä. Ne ovat olleet suosittuja aiheita myös aikaisemmissa ylioppilaskokeissa. Alle on poimittu aikaisempien vuosien ylioppilaskokeiden kysymykset kyseisistä aiheista. Kokeile miten pärjäät!

Solubiologia

Klikkaamalla "Aloita" painiketta näet kaikki aikaisempien vuosien ylioppilaskokeiden kysymykset, joissa käsitellään solubiologiaa. Tehtävän alla näet, minkä vuoden yo-kokeessa se on esiintynyt.

Evoluutio

Entä minkälaisia kysymyksiä ylioppilaskokeissa on ollut evoluutioon liittyen? Aloita harjoittelu!

 • 2021 syksy: biologia

  Biologian yo-koe ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio ja hyvän vastauksen piirteet julkaistaan yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

 • 2021 kevät: biologia – Kysy YTL:ltä päivän kokeesta

  YTL:n vastaukset kokelaiden kysymyksiin.

  Jäin miettimään, oliko... Lähteekö paljon pisteitä, jos... Miten paljon haittaa, että... Tällä sivulla Ylioppilastutkintolautakunnan asiantuntija vastaa kirjallisesti kokelaiden kysymyksiin biologian kokeesta.

 • 2021 kevät: biologia

  Biologian yo-koe ja oikeat vastaukset.

  Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio julkaistaan ja hyvän vastauksen piirteet yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.