Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Biologia pääkuva

Hallitsetko evoluution ja solubiologian? – Harjoittele biologian yo-koekysymyksillä

ihmisen biologiaan liittyviä piirroskuvia ja tautsalla teksti "BI"
ihmisen biologiaan liittyviä piirroskuvia ja tautsalla teksti "BI" Kuva: Unsplash & Sára Köteleki/Yle Abitreenit

Evoluutio ja solubiologia ovat keskeisiä biologian oppisisältöjä. Ne ovat olleet suosittuja aiheita myös aikaisemmissa ylioppilaskokeissa. Alle on poimittu aikaisempien vuosien ylioppilaskokeiden kysymykset kyseisistä aiheista. Kokeile miten pärjäät!

Solubiologia

Klikkaamalla "Aloita" painiketta näet kaikki aikaisempien vuosien ylioppilaskokeiden kysymykset, joissa käsitellään solubiologiaa. Tehtävän alla näet, minkä vuoden yo-kokeessa se on esiintynyt.

Evoluutio

Entä minkälaisia kysymyksiä ylioppilaskokeissa on ollut evoluutioon liittyen? Aloita harjoittelu!

  • 2020 syksy: biologia

    Biologian yo-koe ja vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio julkaistaan ja hyvän vastauksen piirteet yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.

  • 2020 kevät: biologia

    Biologian yo-koe ja vastaukset.

    Tällä sivulla pääset joko katselemaan Ylioppilastutkintolautakunnan laatimaa koetta (katseluversio) tai harjoittelemaan tekemällä sen itse (harjoittelukoe). Katseluversio julkaistaan ja hyvän vastauksen piirteet yo-koepäivänä ja harjoitteluversio mahdollisimman pian kokeen jälkeen.