Hyppää pääsisältöön

Vintage-valtakunta – maailma muuttuu, vintagemiehet eivät

Uusi sarja on tarina kahden miehen Mika Kaireniuksen ja Tomppa Kekäläisen unelmasta. Mukana myös Ulrika Bachér.
Tomppa Kekäläinen (vas.), Ulrika Bachér ja Mike Kairenius. Uusi sarja on tarina kahden miehen Mika Kaireniuksen ja Tomppa Kekäläisen unelmasta. Mukana myös Ulrika Bachér. Yle TV1

TV1 tiistaisin 5.2. - 9.4.2019 klo 20.00 - 20.30 (1. tuotantokausi uusintana) ja 16.4. - 18.6. (uusi 2. tuotantokausi), Areenassa

Vintage-valtakunta on tarina kahden miehen todeksi käyneestä unelmasta. Siitä, miten pitkälle harrastus voi viedä.

Sarjan päähenkilöt Mike Kairenius ja Tomppa Kekäläinen pyörittävät omaa, oudon vanhan tavaran liikettä, jonka ympärillä vaikuttaa joukko erilaisia antiikin ja romun harrastajia. Liikkeessä vaikuttaa myös Ulrika Bachér.

Toisen romu on toisen aarre

Kymmenosaisessa sarjassa sukelletaan nostalgisiin muistoihin menneiltä ajoilta, tutustutaan kummallisiin esineisiin ja ihaillaan tavaroita, joilla kaikilla on oma tarinansa.

Nostalgiasta huolimatta ohjelmasarja on myös nykypäivän kulttuuriajelu läpi kesäisen Suomen. Matkan varrella tavataan kirjava joukko henkilöitä sekä vieraillaan tapahtumissa, jotka eivät jätä kylmäksi.

Ohjelma on kertoo maailmasta, jossa toisen romu on toisen aarre. Se kertoo keräilystä ja intohimosta, toisenlaisesta maailmasta, jossa vallitsevat toisenlaiset periaatteet.

Uusi sarja on tarina kahden miehen Mika Kaireniuksen ja Tomppa Kekäläisen unelmasta. Mukana myös Ulrika Bachér.
Uusi sarja on tarina kahden miehen Mika Kaireniuksen ja Tomppa Kekäläisen unelmasta. Mukana myös Ulrika Bachér. Kuva: HMGvalokuva/Hanna-Maria Gronlund Yle TV1,Vintage-valtakunta

Keräilyn värikäs maailma

Vintage-valtakunta tarjoaa uuden, rock'n'rollilla höystetyn näkökulman tutustua vintagen ja keräilyharrastusten värikkääseen maailmaan.

Se tarjoaa matkan maailmaan, jossa visuaalisuus kiilaa käytännöllisyyden edelle, ja jossa elämäntapa sekä vanhan arvostus kiilaavat rahan ja kaupankäynnin edelle.

Sarjan päähenkilöiden Miken ja Tompan sanoin: ”Maailma muuttuu, vintagemiehet eivät”.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.