Hyppää pääsisältöön

Historia: Kuoleman enkelin metsästys – Mihin Mengele katosi?

Josef Mengele oli pahamaineinen natsirikollinen, joka tunnettiin julmista ja tappavista ihmiskokeista.
Josef Mengele (vas.) tunnettiin julmista ihmiskokeistaan. Josef Mengele oli pahamaineinen natsirikollinen, joka tunnettiin julmista ja tappavista ihmiskokeista. Yle TV1,Historia: Kuoleman enkelin metsästys

TV1 maanantaina 24.6.2019 klo 19.00 - 19.55, Areenassa

Josef Mengele oli yksi pahamaineisimmista natsirikollisista, joka tunnettiin julmista ihmiskokeista Auschwitzin keskitysleirillä.

Toisen maailmansodan jälkeen tämä saksalaislääkäri pääsi pakenemaan. Israelin tiedustelupalvelu Mossad ja liittoutuneet etsivät miestä maailmanlaajuisesti, mutta häntä ei löydetty.

Mengele kuoli Brasiliassa ilman, että joutui koskaan vastuuseen hirmuteoistaan Nürnbergin sotarikosoikeudenkäynneissä.

Ranskalainen dokumentti Kuoleman enkelin metsästys (12) selvittää mikä Mengele oli miehiään? Mitä hän teki toisen maailmansodan jälkeen? Miksi häntä ei koskaan saatu kiinni?

Dokumentissa kuullaan eloon jääneiden keskitysleirivankien kertomuksia ja Mengelen tunteneet muistelevat Auschwitzin kuolemanenkelinä tunnettua miestä.

Mengele, la traque d'un criminel Nazi. Josef Mengele: Hunting A Nazi Criminal. Tuotanto: Sunset Press/Java Films, Ranska, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.