Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Over The Limit – kun täydellisyyskään ei riitä

Venäläinen rytmisen voimistelun kärkinimi Margarita Mamun valmistautuu olympialaisiin.
Venäläinen rytmisen voimistelun kärkinimi Margarita Mamun valmistautuu olympialaisiin. Venäläinen rytmisen voimistelun kärkinimi Margarita Mamun valmistautuu olympialaisiin. Yle TV1,Dokumenttiprojekti: Over the limit

TV1 torstaina 11.7.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 14.7. klo 11.55, Areenassa

"Et sinä ole ihminen, sinä olet voimistelija." Näin sanoo armoton valmentaja 20-vuotiaalle Margarita Mamunille. Nuori nainen nappaa viehkeästi vanteen ja rullaa pallon yli olkapäiden, mutta valmentaja vaatii enemmän, kerta toisensa jälkeen.

Venäläinen rytmisen voimistelun kärkinimi Margarita Mamun tähtää Rion olympialaisiin. Meneillään on hänen uransa ratkaisevin vuosi ja viimeinen mahdollisuus tärkeimpään tavoitteeseen, kultamitaliin.

Puolalainen ohjaaja Marta Prus on entinen rytmisen kilpavoimistelun harrastaja. Hän seuraa Mamunin valmistautumista olympialaisiin vuodesta 2015. Prus piirtää dokumentissaan tarkan henkilökuvan nuoresta naisesta, joka risteilee omien päämääriensä ja venäläisen valmennusjärjestelmän ristitulessa.

Dokumentti Over the limit kurkistaa huippuvoimistelijoiden salaiseen maailmaan ja urheilijan sekä hänen kahden valmentajansa suhteeseen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Marta Prus. Tuotanto: Maciej Kubicki, Anna Kepinska/Telemark, Puola/Saksa/Suomi, 2017. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.