Hyppää pääsisältöön

Erikoislähetys Venäjän presidentinvaaleista

"Vårt land, vår president" står det på den här valreklamen i Sankt Petersburg.
"Vårt land, vår president" står det på den här valreklamen i Sankt Petersburg. Kuva: Yle/Kerstin Kronvall Venäjä,Venäjän presidentinvaalit

TV1 sunnuntaina 18.3.2018 klo 21.00 - 21.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Venäläiset valmistautuvat sunnuntaina 18.3. järjestettäviin presidentinvaaleihin. Vaaleissa valitaan presidentti kuusi vuotta kestävälle kaudelle.

Suorassa erikoislähetyksessä Venäjän vaalien tulosta ja maan nykytilannetta arvioimassa entinen suurlähettiläs, diplomaatti, tietokirjailija Hannu Himanen ja hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith.

Arviot Moskovasta ja Brysselistä

Lähetyksessä myös Ylen Moskovan-kirjeenvaihtaja Marjo Näkki kertoo tuoreet tunnelmat Venäjän vaalituloksen jälkeen. Lisäksi vaalitulosta arvioivat Brysselissä ulkoministeri Timo Soini ja kirjeenvaihtaja Petri Raivio.

Lähetyksen juontaa Matti Rönkä.

Kahdeksan ehdokasta

Venäjän presidentinvaaleissa on kahdeksan ehdokasta.

Ehdokkaat ovat Sergei Baburin (Venäjän yleiskansallinen liitto), Pavel Grudinin (Venäjän kommunistinen puolue), Vladimir Žirinovski (Venäjän liberaalidemokraattinen puolue), Vladimir Putin (itsenäinen ehdokas), Ksenija Sobtšak (Kansalaisaloite), Maksim Suraikin (Venäjän kommunistit), Boris Titov (Kasvun puolue) ja Grigori Javlinski (Jabloko).

Keskustele