Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Kaisa Korhonen

Teatteriohjaaja, professori Kaisa Korhosen työelämä on ollut ohjaamista ja opettamista.
Kaisa Korhonen on suomalaisen teatterin kantava hahmo. Teatteriohjaaja, professori Kaisa Korhosen työelämä on ollut ohjaamista ja opettamista. Yle TV1,Kaisa Korhonen,Itse asiassa kuultuna: Kaisa Korhonen

TV1 maanantaina 19.3.2018 klo 19.00 - 19.55, uusinta sunnuntaina 25.3. klo 10.00
Katsottavissa Yle Areenassa

Teatteriohjaaja, professori Kaisa Korhosen työelämä on ollut ohjaamista ja opettamista. Hänet muistetaan myös 1960-luvun laululiikkeen kantavana hahmona. Korhosen laulua ja laulutapaa sekä ihasteltiin että vihattiin.

Kaisa Korhosen tien teatteriin valmisti Ylioppilasteatteri. Teatterikouluun häntä ei koskaan hyväksytty oppilaaksi – vuosia myöhemmin hän kuitenkin kelpasi sinne niin lehtoriksi kuin professoriksikin.

YT:n jälkeen Kaisa Korhonen oli perustamassa KOM-teatteria, jonne teki ohjauksia.

Korhonen tunnetaan erityisesti Tšehov-tulkinnoistaan. Hänen viimeisin ohjaustyönsä on näytelmä Minna Canthista Kansallisteatterissa.

Mitä Kaisa Korhonen ajattelee urastaan ja 1960-1970-lukujen vasemmistolaisvuosista nyt? Haastattelijana on toimittaja Juho-Pekka Rantala.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.