Hyppää pääsisältöön

Prisma: Aurinkokunnan valtameret

Aikoinaan luulimme merien olevan ainutlaatuisia planeetallemme, mutta meriä löytyy eri puolilta aurinkokuntaa.
Saturnuksen kuudenneksi suurimman kuun Enceladuksen pintaa tietkoneella tuotetussa kuvassa, taustalla Saturnus. Aikoinaan luulimme merien olevan ainutlaatuisia planeetallemme, mutta meriä löytyy eri puolilta aurinkokuntaa. Kuva: BBC 2015 Yle TV1,Prisma: Aurinkokunnan valtameret

TV1 keskiviikkona 21.3.2018 klo 19.00 - 19.55, lauantaina 24.3. klo 14.05 ja tiistaina 27.3. klo 22.50
Yle Areenassa 14 päivää

Vesi määrittää maapallon ja on elämän elinehto. Valtameret peittävät 70 prosenttia maapallomme pinta-alasta.

Aikoinaan luulimme merien olevan ainutlaatuisia omalle planeetallemme, mutta tieto on osoittautunut vääräksi. Meriä löytyy eri puolilta aurinkokuntaa. Ne ovat hyvin samankaltaisia kuin maapallon suuret vedet.

Avaruuden valtamerien metsästys on aloittanut uuden vaiheen maapallon ulkopuolisen elämän etsinnässä. Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto Nasa suunnittelee tutkivansa kaukaista valtamerta jopa sukellusveneellä.

BBC:n dokumentti kysyy, onko elämä mahdollista aurinkokunnan merissä?

Oceans of The Solar System. Tuotanto: BBC, Britannia, 2015.

Keskustele