Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Teeman elokuvafestivaali pääkuva

Teeman elokuvafestivaalin juliste on tässä – lataa itsellesi ja tulosta!

Teeman elokuvafestivaalin 2018 markkinointikuvassa Eraserhead
Teeman elokuvafestivaalin 2018 markkinointikuvassa Eraserhead Kuva: Yle/Kirsi Kukkurainen Teeman elokuvafestivaali,teeman elokuvafestivaali 2018

Teeman elokuvafestivaalia vietetään 20.–24.3.2018. Virittäydy tunnelmaan lataamalla ja tulostamalla itsellesi festivaalijuliste!
Katso festivaalin ohjelma täältä

Teeman kevään 2018 elokuvafestivaalin keskeinen nimi on David Lynch. Festivaalijulisteessa esiintyy graafikko Kirsi Kukkuraisen tulkinta Lynchin Eraserhead-elokuvan päähenkilöstä, ja julisteen motto on lainattu Eraserhead-elokuvassa soivasta laulusta In Heaven.

In heaven everything is fine
You got your good things
And I've got mine"

Kuten aina, julisteen voi ladata itselleen ja tulostaa omalle seinälleen haluamassaan koossa. Juliste on ladattavissa PDF-muodossa, ja sen oletuskoko on A3. Klikkaa kuvaa!

Teeman elokuvafestivaalin 2018 juliste
Lataa juliste klikkaamalla kuvaa Teeman elokuvafestivaalin 2018 juliste Kuva: Yle/Kirsi Kukkurainen Teeman elokuvafestivaali,julisteet,Elokuvajuliste,Eraserhead,David Lynch,graafinen suunnittelu,teeman elokuvafestivaali 2018

Kirsi Kukkuraisen suunnittelema on myös festivaalin postikortti – tai vaakasuuntainen juliste, jos haluatte! Sen enkelihahmo, "The Lady in the Radiator" eli "patterileidi", on myös elokuvasta Eraserhead. Juuri tämä hahmo laulaa kappaleen In Heaven. Klikkaa kuvaa!

Teeman elokuvafestivaalin 2018 postikortti
Lataa juliste klikkaamalla kuvaa Teeman elokuvafestivaalin 2018 postikortti Kuva: Yle/Kirsi Kukkurainen Teeman elokuvafestivaali,teeman elokuvafestivaali 2018

Myös kaikki aiempien vuosien festivaalijulisteet ovat edelleen ladattavina. Vuoden 2016 juliste on täällä, ja sitä vanhemmat ovat täällä.

Yle Teema

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teemalauantai juhlii Leonard Bernsteinin satavuotispäivää

  Koko ilta on omistettu suurelle amerikkalaiselle maestrolle.

  Leonard Bernsteinin syntymästä tulee kuluneeksi tasan sata vuotta lauantaina 25.8.2018. Syyskauden ensimmäinen Teemalauantai juhlii suurta amerikkalaista maestroa koko illan ohjelmalla. Illan ohjelmassa on säveltäjän henkilökuva sekä Jean Sibeliukselle omistettu Bernsteinin johtama nuorisokonsertti.

 • Autismia ja aikuistumista Teemalauantaissa

  Uniikki dokumentti autistisesta pojasta sekä Gilbert Grape.

  Syyskuun avaava teemailta on omistettu sosiaalisen vuorovaikutuksen haasteille ja yrityksille ratkaista niitä. Illan aikana nähdään uniikki dokumentti autistisen pojan elämästä sekä 1990-luvun menestyselokuva Gilbert Grape.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään myös Kurosawan samuraielokuvia. Kino Suomen teemana ovat Tallinna ja rikos. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Elokuvafestivaalia vietetään marras–joulukuun vaihteessa.

 • Brittibändi 10cc hajosi vain kuukausia superhittinsä jälkeen

  Jäsenet muistelevat huippuaikoja 40 vuotta myöhemmin.

  I'm not in love, so don't forget it... 10cc:n alkuperäisjäsenet kokoontuivat 40 vuotta myöhemmin muistelemaan matkaa maineeseen, levyjen tekoa, kiertueita ja yhtyeen hajoamista Teema lauantaina 1.9.2018 klo 20.00. Areenassa 30 päivää Brittiyhtye 10cc julkaisi suurimman hittinsä kesällä 1975.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!