Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Meitä ei voi ostaa

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Keskisuomalaisessa 13.3.2018.

Alpo Rusi kirjoittaa (KSML 11.3.), että Yle on poliittisen eliitin sylikoira ja poliitikkojen markkinointikanava.

Ylen hallintomalli on säädetty laissa. Eduskunnan nimittämä hallintoneuvosto on Yleisradion ylin päättävä elin. Hallintoneuvosto, tai mikään muukaan ulkopuolinen taho ei kuitenkaan päätä yhtiön journalistisista valinnoista. Journalistinen päätösvalta säilyy aina Ylellä. Palomuurista ulkopuolisten vaikutusyritysten ja journalismin välillä vastaavat Ylen vastaavat toimittajat.

Noudatamme Ylen hallituksen hyväksymää ohjelmatoiminnan eettistä säännöstöä. Toimintamme perustuu riippumattomuuteen, puolueettomuuteen ja luotettavuuteen. Emme anna miltään taholta tulevien vaikutusyritysten ohjata journalismia. Poliittiset, kaupalliset tai muut vastaavat intressit eivät vaikuta toimitukselliseen sisältöön.

Valitsemme aiheet, näkökulmat ja vieraat journalistisin perustein. Emme suosi ketään, eikä meitä voi ostaa. Valvomme vallankäyttöä ja vaadimme vastuunkantajilta vastauksia. Tuomme epäkohdat päivänvaloon ja haastamme korjaamaan niitä.

Yle toimii työnantajana vastuullisesti ja eettisen ohjeen mukaisesti. Rekrytoimme työntekijöitä osaamisen perusteella. Ikä, sukupuoli, uskonto tai esimerkiksi poliittinen mielipide eivät vaikuta rekrytointipäätöksiin.

Jouko Jokinen
vastaava päätoimittaja
Uutis- ja ajankohtaistoiminta, Yle