Hyppää pääsisältöön

Helsingin kaupunginorkesteri ja upeat tähtisolistit Teeman Areena-kanavalla

Kapellimestari Susanna Mälkki
Susanna Mälkki Kapellimestari Susanna Mälkki Kuva: Stefan Bremer Susanna Mälkki,Helsingin kaupunginorkesteri

Noin kerran kuukaudessa Areenassa ja Yle Radio 1:ssä lähetetään suorana Helsingin kaupunginorkesterin konsertti Musiikkitalosta. Kevätkaudella 2018 solistivieraina nähdään Gautier Capuçon, Karita Mattila ja Maria Ylipää.

Konsertit ja niitä edeltävät Ennakkoluulijoiden keskustelut näette aina suorana Teeman Areena-kanavalla osoitteessa yle.fi/teema sekä jälkikäteen Areenassa kuukauden ajan. Iltakonserttien lähetykset alkavat Areenassa klo 18.20. Konsertit lähetetään myös Yle Radio 1:ssä klo 19.

15.3. Gautier Capuçon & Juraj Valčuha

Sellisti Gautier Capuçon
Gautier Capuçon Sellisti Gautier Capuçon Kuva: Gregory Batardon Helsingin kaupunginorkesteri,Gautier Capuçon

Torstaina 15.3. HKO:n solistina soittaa ranskalaissellisti Gautier Capuçon, jonka tulkintaa Antonín Dvořákin Sellokonsertosta on kiitetty vuolain ylisanoin. Capuçon on tällä hetkellä maailman nimekkäimpiä sellistejä, ja hän on soittanut rakastettua Dvořákin konserttoa mm. Philharmonia-orkesterin ja Orchestre de Paris'n solistina sekä pitänyt Dvořák-mestarikursseja.

Konsertin toinen teos on Richard Straussin jylhän mahtipontinen Also sprach Zarathustra. Kapellimestarina vierailee slovakialainen Juraj Valčuha, joka toimii Napolin San Carlo -oopperan musiikillisena johtajana.

25.4. Karita Mattila ja Beethoven

Karita Mattila
Karita Mattila Karita Mattila Kuva: Marica Rosengård Karita Mattila,Helsingin kaupunginorkesteri

Karita Mattila laulaa Susanna Mälkin johtaman HKO:n solistina konsertissa torstaina 25.4. Mattilan teos on Ludwig van Beethovenin dramaattinen konserttiaaria Ah! Perfido, jonka jälkeen konsertissa kuullaan Beethovenin kolmas sinfonia, "Eroica".

Konsertin ensimmäinen teos on saksalaisen nykysäveltäjän Enno Poppen Altbau

1.5. klo 14.00: Vappumatineassa Maria Ylipää

Maria Ylipää
Maria Ylipää Maria Ylipää Kuva: Vuokko Salo Maria Ylipää,Helsingin kaupunginorkesteri

Kevätkauden kolmas suora konserttilähetys on vappuna: perinteisen, jo vuodesta 1883 soitetun HKO:n vappumatinean johtaa vieraileva kapellimestari Erkki Lasonpalo. Solistina on laulaja Maria Ylipää, ja matinean ohjelmassa on suosikkeja Porilaisten marssista Lohengriniin.

  • Blow-up ja todellisuuden häilyvyys: kuvaaja ja kuvaajan kuvaaja Teemalauantaissa

    Teemaillassa Blow-up-elokuva ja dokumentti sen kuvaajasta

    Teemalauantai esittää valokuvan keväässä modernin elokuvan merkkiteoksen Blow-up, jonka pääosassa on valokuvaaja, sekä dokumenttielokuvan tämän elokuvan kuvaajasta Carlo Di Palmasta. Upeasti kuvatusta, valokuvaamisen ja todellisuuden taltioinnin problematiikkaa pohtivasta elokuvasta esitetään ensi kertaa HD-kopio.

  • Raghu Rai – muotokuva mestarikuvaajasta

    Valokuvaaja tarkkailee maailmaa lempeästi ja terävästi

    Sanotaan, että valokuvat ovat usein ottajansa näköisiä. Jos katsoo arvostetun intialaisen kuvajournalistin Raghu Rain valokuvia, piirtyy mieleen kuva ammattilaisesta, joka suhtautuu maailmaan lempeydellä, mutta myös terävyydellä ja tarkkuudella, kirjoittaa Hannamari Shakya.

Yle Teema