Hyppää pääsisältöön

Helsingin kaupunginorkesteri ja upeat tähtisolistit Teeman Areena-kanavalla

Kapellimestari Susanna Mälkki
Susanna Mälkki Kapellimestari Susanna Mälkki Kuva: Stefan Bremer Susanna Mälkki,Helsingin kaupunginorkesteri

Noin kerran kuukaudessa Areenassa ja Yle Radio 1:ssä lähetetään suorana Helsingin kaupunginorkesterin konsertti Musiikkitalosta. Kevätkaudella 2018 solistivieraina nähdään Gautier Capuçon, Karita Mattila ja Maria Ylipää.

Konsertit ja niitä edeltävät Ennakkoluulijoiden keskustelut näette aina suorana Teeman Areena-kanavalla osoitteessa yle.fi/teema sekä jälkikäteen Areenassa kuukauden ajan. Iltakonserttien lähetykset alkavat Areenassa klo 18.20. Konsertit lähetetään myös Yle Radio 1:ssä klo 19.

15.3. Gautier Capuçon & Juraj Valčuha

Sellisti Gautier Capuçon
Gautier Capuçon Sellisti Gautier Capuçon Kuva: Gregory Batardon Helsingin kaupunginorkesteri,Gautier Capuçon

Torstaina 15.3. HKO:n solistina soittaa ranskalaissellisti Gautier Capuçon, jonka tulkintaa Antonín Dvořákin Sellokonsertosta on kiitetty vuolain ylisanoin. Capuçon on tällä hetkellä maailman nimekkäimpiä sellistejä, ja hän on soittanut rakastettua Dvořákin konserttoa mm. Philharmonia-orkesterin ja Orchestre de Paris'n solistina sekä pitänyt Dvořák-mestarikursseja.

Konsertin toinen teos on Richard Straussin jylhän mahtipontinen Also sprach Zarathustra. Kapellimestarina vierailee slovakialainen Juraj Valčuha, joka toimii Napolin San Carlo -oopperan musiikillisena johtajana.

25.4. Karita Mattila ja Beethoven

Karita Mattila
Karita Mattila Karita Mattila Kuva: Marica Rosengård Karita Mattila,Helsingin kaupunginorkesteri

Karita Mattila laulaa Susanna Mälkin johtaman HKO:n solistina konsertissa torstaina 25.4. Mattilan teos on Ludwig van Beethovenin dramaattinen konserttiaaria Ah! Perfido, jonka jälkeen konsertissa kuullaan Beethovenin kolmas sinfonia, "Eroica".

Konsertin ensimmäinen teos on saksalaisen nykysäveltäjän Enno Poppen Altbau

1.5. klo 14.00: Vappumatineassa Maria Ylipää

Maria Ylipää
Maria Ylipää Maria Ylipää Kuva: Vuokko Salo Maria Ylipää,Helsingin kaupunginorkesteri

Kevätkauden kolmas suora konserttilähetys on vappuna: perinteisen, jo vuodesta 1883 soitetun HKO:n vappumatinean johtaa vieraileva kapellimestari Erkki Lasonpalo. Solistina on laulaja Maria Ylipää, ja matinean ohjelmassa on suosikkeja Porilaisten marssista Lohengriniin.

 • Kurosawan samurait Kino Klassikossa

  Kuusi Akira Kurosawan klassikkoa Teemalla syksyllä 2018.

  Kuusi Akira Kurosawan mustavalkoista samuraiklassikkoa nähdään Teemalla syksyllä 2018. Kino Klassikko torstaisin 18.10. – 22.11. noin klo 21. Elokuvat myös Areenassa 14 päivää. 18.10. Rashomon – paholaisen temppeli (1950) Rashomon – paholaisen temppeli on yhä edelleen yksi kuuluisimpia japanilaisen elokuvan klassikkoja.

 • You're So Vain – Rockin klassikkolevyt: Carly Simon

  Laulaja-lauluntekijä kertoo levynteosta ja elämästään.

  Suositussa sarjassa kerrotaan No Secrets -albumin tarina, pääkertojana avomielinen Carly Simon itse. Albumi ja siltä lohkaistu single You're So Vain tekivät laulaja-lauluntekijä Carly Simonista maailmanlaajuisen tähden. Teema lauantaina 13.10. klo 20. Areenassa kaksi kuukautta Carly Simon (s. 1945) on sukupolvensa tärkeimpiä amerikkalaisia laulaja-lauluntekijöitä.

 • Matti Rönkä paljastaa: Tulossa uusi Viktor Kärppä -dekkari

  Matti Röngältä tulossa Kärppä-dekkari

  Matti Röngän esikoisdekkari Tappajan näköinen mies ilmestyi vuonna 2002. Röngän dekkareiden päähenkilö inkeriläinen paluumuuttaja Viktor Kärppä lunasti paikkansa suomalaisten sydämissä. Viimeisin ja viimeiseksi tarkoitettu Kärppä-dekkari ilmestyi vuonna 2013. Arkistovieraana -haastattelussa Matti Rönkä kuitenkin paljastaa, että Viktor Kärppä tekee vielä paluun.

 • Ryhmäteatterin puoli vuosisataa ja kolme kautta

  Mika Kaurismäen dokumentin ensiesitys Teemalla 13.10.

  ”Se oli perhe, se oli bändi, se oli yhteisö. Koskaan ei keskusteltu rahasta.” Mika Kaurismäen dokumenttielokuva kertoo legendaarisen Ryhmiksen tarinan. Ensiesitys Teemalauantaissa 13.10.

Yle Teema

 • Marianne Faithfullilla on ääni, jollaista kukaan ei saa ilmaiseksi

  Uusi dokumenttielokuva kertoo laulajan elämästä ja urasta.

  Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään. Dokumenttielokuvan upean laulajan tapahtumarikkaasta elämästä ja hienosta musiikillisesta urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Suomen-ensi-ilta Teemalla 29.9.

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään myös Kurosawan samuraielokuvia. Kino Suomen teemana ovat Tallinna ja rikos. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Elokuvafestivaalia vietetään marras–joulukuun vaihteessa.

 • Brittibändi 10cc hajosi vain kuukausia superhittinsä jälkeen

  Jäsenet muistelevat huippuaikoja 40 vuotta myöhemmin.

  I'm not in love, so don't forget it... 10cc:n alkuperäisjäsenet kokoontuivat 40 vuotta myöhemmin muistelemaan matkaa maineeseen, levyjen tekoa, kiertueita ja yhtyeen hajoamista Teema lauantaina 1.9.2018 klo 20.00. Areenassa 30 päivää Brittiyhtye 10cc julkaisi suurimman hittinsä kesällä 1975.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!