Hyppää pääsisältöön

Jussi-lyhytelokuvaehdokkaat Areenassa

Kolme Jussi-patsasta
Kolme Jussi-patsasta Jussi-palkinto,jussi palkinto

Kotimaista elokuvaa juhlitaan Jussi-gaalassa 23.3.2018. 38 vuoden jälkeen myös lyhytelokuva saa jälleen oman Jussi-patsaansa.

Viimeisin palkittu lyhytelokuva oli vuonna 1980 Reino Niinirannan animaatio Midas, joka oli yksi lyhytelokuva kuusiosaisesta Antiikin Kreikan jumaltarustoon perustuvasta siluettianimaatiosarjasta.
Tänä vuonna ehdokkaita on neljä, jotka kaikki ovat nähtävissä Areenassa. Lyhytelokuvat ovat:

Katto

Cannesissa tuomariston erikoismaininnalla palkittu Melli Maikkulan käsikirjoittama ja Teppo Airaksisen ohjaama lyhytelokuva käyttää omaperäisesti kesämökin sisäkaton alenemista avioeroa läpikäyvän
päähenkilön Olavin mielentilan metaforana. Olavin roolia näyttelee Juho Milonoff ja apuun tulevaa kaveria Pekka Strang. Tuotanto Tack Films/John Lundsten, 2017.

Penelope

Heta Jäälinojan animaatiossa Penelope herää ovikellon soittoon ja ennen kuin ketään voi päästää sisälle, asunto on siivottava ja nopeasti; - animaatiossa vain neljässä minuutissa.
Animaatio on Hetan lopputyö Viron taideakatemiasta vuodelta 2016.

Saatanan kanit

Teemu Niukkasen ohjaama lyhytelokuva on esitetty useilla kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla, tärkeimpänä niistä yhdysvaltalainen Sundance. Niukkasen ja Antti Toivosen käsikirjoittamassa lyhytelokuvassa ymmärtäväinen Raimo joutuu tahtomattaan tutustumaan naapuriin muuttavaan seksikultin johtajaan. Pääosissa Jouko Puolanto, Janne Reinikainen, Minna Suuronen ja Arttu Kapulainen.
Tuotanto Elokuvayhtiö Komeetta/Daniel Kuitunen, 2017.

Salaviinanpolttajat

Juho Kuosmanen ohjasi uudelleen vuonna 1907 valmistuneen ja kadonneen ensimmäisen suomalaisen elokuvan 110 vuoden takaisen elokuvan mainoksen perusteella. Pääosassa pontikkaa myyvinä sisaruksina ovat Juha Hurme ja Jaana Paananen.Musiikista vastaa Ykspihlajan Kino-orkesteri ja foley-äänistä Heikki Kossi.
Tuotanto Otsofilm, 2017.

  • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

    Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

    Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

  • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

    RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

    Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema