Hyppää pääsisältöön

Näyttelijä Pilvi Hämäläinen rakastui lapsena Mika Häkkiseen: ”Leikkasin aina yhteiskuvista Erjan pois”

Pilvi Hämäläinen Puoli seitsemän studiossa
Pilvi Hämäläinen harrasti lapsena mäkihyppyä ja näytti hyppyharjoituksia Puoli seitsemän studiossa. Pilvi Hämäläinen Puoli seitsemän studiossa Kuva: Antti Karhumäki, YLE Pilvi Hämäläinen

Pilvi Hämäläinen on elänyt hektistä elämää näytellessään samaan aikaan sekä Putouksessa että Keisari Aarnio -sarjassa. Aina Inkeri Ankeisen hahmosta tutuksi tullut näyttelijä kertoi lapsena harrastaneensa mäkihyppyä ja unelmoineensa elämästä Formula 1 -kuljettajan vaimona.

Elettiin vuotta 1994 Lieksassa, Pohjois-Karjalassa. 9-vuotias Pilvi Hämäläinen näkee Pankakosken Siwassa lehden etusivun, missä on kuva loukkaantuneesta Formula 1 -kuljettaja Mika Häkkisestä. Pieni tyttö koki suuria tunteita.

− Siinä on mun mies!

Alkoi ankara Mika Häkkisen fanittaminen, mikä seurauksena Hämäläinen etsi käsiinsä kaiken tiedon Häkkisestä. Teksti-tv:stä näki joka päivä tuoreimmat kuulumiset Adelaidessa loukkaantuneesta formulakuljettajasta.

Herrannen aika, se vokottelee minun tulevaa aviomiestäni

Hän kirjoitti kaikki tiedot vihkoihin, jotka liimattiin täyteen lehdistä leikattuja Mika-kuvia ja suihkutettiin hajuvedellä. Häkkisen puoliso sai osansa pienen tytön mustasukkaisuudesta.

− Jos lehdissä oli yhteiskuvia Mikasta ja Erjasta, minä leikkasin Erjan pois, koska - herrannen aika - sehän vokottelee minun tulevaa aviomiestäni, Hämäläinen nauraa.

Katso hulvaton kohta, missä Hämäläinen kertoo fanisuhteestaan Mika Häkkiseen. Juttu jatkuu klipin jälkeen.

Hämäläisen viime kuukaudet ovat olleet hirvittävän kiireisiä. Hän on samanaikaisesti näytellyt sekä Putouksessa, että Keisari Aarnio -sarjassa.

Rikossarjassa hän näyttelee toimittaja Minna Passia, todellista henkilöä. Tämä tuo näyttelemiseen aivan uuden ulottuvuuden.

− Olen tavannut Minna Passin. Kun tapasin hänet ensimmäisen kerran, niin aloin tarkkailla häntä, miten puhuu jne.

− Jossain vaiheessa tajusin, että minun pitää karistaa päästäni ajatus oikeasta Minna Passista, koska olisin koko ajan miettinyt, että mitä ajattelee tästä ja tästä, Hämäläinen analysoi.

Jos löytää materiaalia asiakkaasta, niin kyllä Aina Inkeri Ankeinen tykkää haukkua niitä

Suuri yleisö on oppinut tuntemaan Hämäläisen tämän Putous-hahmon, Aina Inkeri Ankeisen kautta. Kaikesta valittavalla naishahmolla on vientiä edelleen esimerkiksi yritysten tilaisuuksissa.

− Minulla on tietty käsikirjoituspohja, mitä Inkeri suurin piirtein keikoilla puhuu. Mutta aina jos on mahdollista löytää materiaalia asiakkaasta, niin kyllä Aina Inkeri Ankeinen tykkää haukkua niitä, Hämäläinen hymyilee.

Roolihahmon varusteita hän säilyttää luonnollisesti omassa kodissaan ja Inkerin vaateparsi roikkuu näyttelijän omassa naulakossa. Kun uusia ihmisiä tulee käymään kylässä, näyttelijä saa kuulla pysäyttäviä kysymyksiä.

− He kysyvät, että käytätkö sinä näitä ihan normielämässä, Hämäläinen nauraa.

Katso koko lähetys alla olevasta linkistä

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän