Hyppää pääsisältöön

Ylen toimittaja Olli Seuri on vuoden journalisti

Kuvassa Olli Seuri.
Kuvassa Olli Seuri. Kuva: Yle / Jyrki Valkama Yle Radio 1,olli seuri

Yle Radio 1:n Ykkösaamun toimittaja Olli Seuri on voittanut Suuren Journalistipalkinnon.

Olli Seuri (YTT) on työskennellyt Yle Radio 1:n Ykkösaamun juontajana vuodesta 2012.

Palkintolautakunnan mukaan Seuri valmistautuu lähetyksiin huolella, hallitsee faktat ja osaa keskittyä olennaiseen suoran lähetyksen nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Hän on haastattelijana tiukka, mutta reilu. Vieraat ovat lähetyksissä aina pääroolissa. Seuri ei kuitenkaan päästä haastateltaviaan helpolla. Palkintolautakunnan mukaan Seurista paistaa myös aito innostus ohjelmissa käsiteltäviä asioita ja kysymyksiä kohtaan.

“Olen iloinen, että Bonnierin raati oli tänä vuonna nostanut esiin niin selkeästi arkisen journalistisen työn. On kunnia saada tunnustusta omalle tekemiselle tällaisessa yhteydessä", toimittaja Olli Seuri sanoo.

"Pidän itseäni journalistina ilman välineisiin viittaavia etuliitteitä, mutta tällaisen kunnianosoituksen myötä on pakko olla hyvillään kunnianhimoisen radiotyön puolesta. Meillä on jokaisen Ykkösaamun takana kovia ammattilaisia, jotka ansaitsevat myös kiitoksen."

Seurin lisäksi ehdolla vuoden journalistiksi olivat Imagen toimituspäällikkö Sonja Saarikoski ja Heljä Salonen Iltalehdestä.

Suuri Journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Palkinnolla tuetaan ja edistetään hyvää journalismia.