Hyppää pääsisältöön

Hakekaa kätilö! – brittisarjan 7. kaudella Itä-Lontoon kodeissa tarvitaan monenlaista apua

Hittisarjasta Hakekaa kätilö! on vuorossa uusi seitsemäs kausi.
Kätilöt Lucille Anderson (Leonie Elliott, vas.), Valerie Dyer (Jennifer Kirby), Trixie Franklin (Helen George) ja Barbara Hereward (Charlotte Ritchie). Hittisarjasta Hakekaa kätilö! on vuorossa uusi seitsemäs kausi. Kuva: Neal Street Productions 2018 Yle TV1,Hakekaa kätilö

TV1 maantaista perjantaihin 9. - 22.12.2020 klo 10.00 - 10.55, Areenassa

On vuosi 1963. Nonnatus Housen nunnat ja kätilöt joutuvat koetukselle niin työssään kuin yksityiselämässään. Itä-Lontoon kodeissa tarvitaan apua monenlaisissa elämäntilanteissa.

Vanha East Endin asuinalue muuttuu kovaa vauhtia, kun laajenevalle yhteisölle ryhdytään rakentamaan uusia taloja.

Hittisarjasta Hakekaa kätilö! (12) nähdään uusintana seitsemäs tuotantokausi. Aluksi 9. ja 10. joulukuuta esitetään jouluun sijoittuva kaksiosainen erikoisjakso ja heti perään kahdeksan jaksoa lisää.

Joulun koettelemukset

Nonnatus Housen joulu tulvii perinteitä sekä antamisen ja saamisen iloa. Koko maailma avautuu kätilöille ja nunnille, vaan tuoko se mukanaan myös harmeja.

Tapaninpäivän iltana alkava lumisade jättää harvinaisen näyn. Liikenne ruuhkautuu ja kuljetukset seisovat, edes maitomies ei pääse perille. Myös Nonnatus Housen kunnallistekniikka joutuu koville.

Hakekaa kätilö! -sarjan 7. tuotantokausi.
Hakekaa kätilö! -sarjan 7. tuotantokausi. Kuva: Neal Street Productions 2017 Hakekaa kätilö,Yle TV1

Uusi kätilö liittyy joukkoon

Trixien (Helen George) romanssi Christopherin kanssa kukoistaa. Tom (Jack Ashton) ja Barbara (Charlotte Ritchie) nauttivat omasta liitostaan. Hoitaja Crane (Linda Bassett) huomaa, että hänen arvovaltansa kyseenalaistetaan yllättävältä taholta. Turnerin perheen elämä mullistuu.

Joukkoon liittyy kätilö Lucille Anderson (Leonie Elliott), lähtöisin Karibialta. Hauska ja nokkela kätilö sopeutuu nopeasti talon tavoille sekä tuo uutta energiaa Nonnatus Housen elämään.

Lucillen näkökulmasta seurataan sitä, minkälaista oli 1960-luvulla tulla Britannian ulkopuolelta töihin maan laajenevan terveydenhuollon palvelukseen.

Tuttuja hahmoja

Muita rooleja ovat kätilö Valerie Dyer (Jennifer Kirby), sisar Julienne (Jenny Agutter), sisar Monica Joan (Judy Parfitt) ja sisar Winifred (Victoria Yeates), tohtori Turner (Stephen McGann) ja Shelagh Turner (Laura Main). Kertojaäänenä kuullaan Vanessa Redgrave.

Call The Midwife. Alkuperäisidea ja käsikirjoitus: Jennifer Worthin muistelmiin pohjautuen Heidi Thomas. Tuotanto: BBC/Neal Street Production, Britannia, 2017-18. Seitsemäs kausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.