Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle Areena on yksi Ylen julkaisukanavista

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Pohjalaisessa ja Ilkassa 15.3.2018.

Seppo Kuusinen kirjoitti (Pohjalainen ja Ilkka 11.3.) Ylen tavasta viitata kokonaisten ohjelmien tai haastattelujen löytyvän Yle Areenasta. Kirjoittajan mukaan kaikki Ylen ohjelmat tulisi ensin lähettää televisiossa ja radiossa, jonka jälkeen ne voisi julkaista Areenaan.

Perinteinen radio ja televisio ovat monelle yhä tärkeitä, mutta niin ovat myös palvelut verkossa. Ehdoton valtaosa Areenan ohjelmista lähetetään myös radiossa tai televisiossa. Moni suomalainen haluaa kuitenkin nykyisin ahmia koko draamasarjan kerralla tai palata katsomaan suosikkiartistinsa konsertin yhä uudelleen. Areena tarjoaa tähän mahdollisuuden.

Yle Areena antaa vapauden katsella ja kuunnella ohjelmia lähes missä ja milloin vain, juuri silloin kun se itselle sopii. Palvelun käyttö kasvaakin nopeasti kaikissa ikäryhmissä. Samalla haluamme edelleen palvella suomalaisia mahdollisimman hyvin myös televisiossa ja radiossa.

Yksinomaan tv- ja radiokanavien kautta Yle voisi julkaista vain murto-osan koko siitä tarjonnasta, joka löytyy Areenan karttuvasta palvelusta. Julkisen palvelun sisältöjen ja palveluiden tulee löytyä sieltä, missä ihmiset haluavat niitä käyttää.

Petri Jauhiainen
julkaisupäällikkö
TV ja Areena, Yle

  • Yle vastaa: Uutisten siirto palvelee katsojia

    TV-uutisten siirto TV1:lle on tehty suomalaisten takia.

    Hämeen Sanomien päätoimittaja epäilee, että Yle haluaa uutisillan muutoksilla kilpailla MTV:n uutisten kanssa ja ehdottaa Suomeen ns. Tanskan mallia. Viestinnän päällikkö Jere Nurminen vastaa.