Hyppää pääsisältöön

Itse asiassa kuultuna: Isä Ambrosius

Metropoliitan tehtävät hiljan jättänyt isä Ambrosius on tunnettu ekumenian edistäjä ja mestarillinen verkostoituja.
Isä Ambrosius on tunnettu ekumenian edistäjä ja mestarillinen verkostoituja. Metropoliitan tehtävät hiljan jättänyt isä Ambrosius on tunnettu ekumenian edistäjä ja mestarillinen verkostoituja. Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle TV1,Isä Ambrosius,Itse asiassa kuultuna: Isä ambrosius

TV1 perjantaina 10.4.2020 klo 20.50 - 21.40, uusinta maanantaina 13.4. klo 9.05, Areenassa

Luterilaisen kirkon papiksi valmistunut ja valtioteitä opiskellut Risto Jääskeläinen kääntyi ortodoksiksi 1970-luvun puolivälissä. Hän oli sittemmin rakentamassa nykyistä Valamon luostaria voimakkaasti vuosikymmenen ajan.

Vuonna 1988 luostarielämä jäi taakse, kun Ambrosius valittiin Joensuun piispaksi. Tästä tehtävästä matka jatkui Oulun metropoliitaksi vuonna 1996, ja edelleen Helsingin metropoliitaksi vuonna 2002, josta tehtävästä isä Ambrosius jäi eläkkeelle vuoden 2017 vaihteessa.

Isä Ambrosius on tunnettu ekumenian edistäjä ja mestarillinen verkostoituja. Hän omalta osaltaan vaikuttanut siihen, että ortodoksinen kirkko on suhteessa jäsenmääräänsä hyvin näkyvä tekijä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Itse asiassa -kuutluna ohjelmassa isä Ambrosiusta haastattelee toimittaja Juho-Pekka Rantala.

Tuotanto: Yle, 2018. Ohjelma on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2019.