Hyppää pääsisältöön

Kanelilla maustettu karviaismarmeladi

Krusbär kokar till sylt i kastrull.
Krusbär kokar till sylt i kastrull. Kuva: Svenska Yle

Karviaiset ovat raikkaita ja hyviä syötäviä sellaisenaan, mutta jos haluaa säilöä niitä, karviaismarmeladi on valtavan hyvää varsinkin, jos sen keittää kanelitangon kanssa.

Ainekset:

  • 1 kg vihreitä karviaisia, melkein kypsiä
  • 600 g sokeria
  • 0,5 tl natriumbentsoaattia
  • 1 kanelitanko

Tee näin:

  1. Huuhtele ja poista marjoista kannat.
  2. Valuta ne hyvin siivilässä.
  3. Laita kattilaan kerroksittain marjoja ja sokeria ja anna seistä tunti.
  4. Keitä sitten pienellä lämmöllä marmeladi varovasti sekoitellen. On mukavampaa, elleivät marjat survoudu täysin.
  5. Lisää kanelitanko ja keitä vielä 30 minuuttia.
  6. Lisää keittämisen jälkeen pieneen marmeladimäärään sekoitettu natriumbentsoaatti.
  7. Kaada marmeladi heti pieniin lämmitettyihin purkkeihin, jotka on huuhdeltu Atamonilla.

Vinkki
Ellet halua lisätä säilöntäainetta, voit pakastaa marmeladin pienissä muovipurkeissa ja ottaa käyttöön pienissä erissä. Ilman säilömistä hillo säilyy muutaman kuukauden jääkaapissa.

Strömsö

Ruudussa

Strömsö Instagramissa